Yeni başlık açmaktansa hortlatayım...
Motosiklet sitesi dahi olsa; araba > motosiklet.
Motosikletleri ikiye ayırıyorum ben. Hobi aracı olanlar ve işe yarayanlar diye. Arkasına ve yanına kocaman çantalar takılabilen motorlar ile araç gereç taşımaya müsait yapısı olan scooterlar işe yarayan iki tekerler oluyor. Bu ikisi dışında kalan tüm motorların tek olayı ise hobi. Çok eğlenceli, çok atraksiyonlu vs olabilirler ancak sonuçta hobi araçları bu bir gerçek. Bu fuarda gözüm yine Yamaha Wr250r'ye gitti ama alete bakıyosun yani heryeri açıkta. Üzerinde kapalı bir yer yok, bagaj yok. Düz bir zemini bile yok. 5 litre su şişesi bile taşıyamıyorsun alet üzerinde. Birşey taşımak, saklamak istesen illa topcase takman lazım ki ortalama bir topcasee de anca kask sığıyor. Ayrıca o motoru çantayla donatınca motor amacından çıkıyor, alakasız birşeye dönüşüyor.
Hava şartları desen... Kışın ben de sürüyorum motor ama ne eziyettir yani. Kaskın vizörünü indirirsin içi buğulanır, kaldırırsın yüzün don tutar. Soğuktan korusun diye sıkı giyinirsin, sonra kapalı mekana girince pişersin. Gidona rüzgar koruma takarsın motorun tipi kayar, üstüne tamamen de korumaz rüzgardan. Yağmurda korumalar ıslanır birşey olur, sonra gittiğin yerde oturmak istersin hepsi ıslak ıslak oturamazsın. "Ben her şartta kullanırım" diyen varsa o iş cengaverliğe giriyor biraz. Kullanırsın kullanılamayacak diye birşey yok da... Külfet işte, hem de ağırından.
Finalde de o kadar takım giyersin sonra arkadan biri bi dokunur anında yerdesindir. Adam basar gider kafasına göre takılır, sen %100 haklı olsan bile ölmüşsündür.
İki tekeri (özellikle bisiklet) çok sevsem, eğlenceli bulsam da motosiklet işkence biraz yani. Artısı küçük, kompakt yapıda olup alakasız yerlere girip çıkabilmesi ve bu kadar bence, bundan fazlası değil. Çoğunluğu tamamen hobi aracı. Garajında falan duracak, arada çıkartıp dolaşacaksın keyfine varacaksın. Bu kadar.
Araba 4 kişi taşır. Bagajı vardır. Yağmurda bile tshirtle binersin yakarsın klimayı, koltuk ısıtma da varsa oh ne güzel tadından yenmez. Açarsın müzik. Uykun gelirse çekersin kenara yatırırsın koltuğu uyursun. Bi ton eşya taşır vs. Artıları çok fazla arabaların. Motosikletle kıyas kabul etmez yani.
İkisi de güzeldir ama. İkisi de olsundur