Motor hararet yaptığında nasıl davranmalı

boy

@tigermbz
muzaffer abi eğer yanlışım varsa düzelt
Bence çok güzel açıklamışsın... "motoru ne kadar fazla hava ile temas ettirirsek okadar etkili soğutma sağlarız" sonucu doğrudur. Aksi taktirde soğutma sıvısı soğuyamayacağından, devir arttırarak sirkülasyonu hızlandırmanın da anlamı kalmayacaktır.

Bazı arkadaşlar da termostatı, daha erken açılanla değiştirme yoluna gitmişler..
Mesela 85 derecede açılmasın da, 50 derecede açılsın.
Aman bunu yapmayın: Her motorun ideal çalışma ısısı var, onu değiştirirseniz performansı ve verimi düşer.

Ayrıca bu konuyu açıp "kuyuya taş attığımdan dolayı" sizlerden özür dilerim :)
-t

Bazı arkadaşlar da termostatı, daha erken açılanla değiştirme yoluna gitmişler..
Aman bunu yapmayın: Her motorun ideal çalışma ısısı var, onu değiştirirseniz performansı ve verimi düşer.

Ayrıca bu konuyu açıp "kuyuya taş attığımdan dolayı" sizlerden özür dilerim :)
-t

Heheheh, yok yok taş attığın iyi olmuş, belki faydalı bilgiler çıkarırız :mrgreen:

boy

@tkalfaoglu
Ayrıca bu konuyu açıp "kuyuya taş attığımdan dolayı" sizlerden özür dilerim
Bence bu tür konuları konuşmakta, tartışmakta fayda görüyorum. Birçok insan yanlış biliyor, onları doğru şekilde bilgilendirmek gerekiyor.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Kesinlikle haklısın, daha düşük sıcaklıklarda fan açarak daha geç ısınma sağlanabilir, ancak motor ilk çalışma esnasında ve soğuk havalarda ideal çalışma ısısının altında çalışır, daha geç ısınır ama ısınır, hararet sorunu ortadan kalkmaz.

Günümüzde ısı kontrolü için mekanik çözümler aramak pek akıl karıda değildir.

Saniyede 10 milyon komut işleyebilen mikrocontroller'lar parakende olarak dahi 1 dolarlara bulunabilmektedir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hararet anlayamadığım bi konu nasıl yaptırıorlar merak ediorum hic başıma gelmdei çok şükür ne arabaada ne motorda :silent:

Honda vfr 800,radyatörün fanı açılır ve iş biter yada devri düşürürsün,altındaki motorda hararet diye bir şey söz konusu olmaz(fabrikasyon veya sonradan oluşmuş bir sorun yoksa)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motor hararet yaptığında şöööle buz gibi bie espri yapıp motoru daha fazla kızdırmadan yola devam edilir.... SSuyuna gidin arkadaşlar.....Sinirlendirmeyin.....

Yada müslümle bırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yapın bir dakkada soğur.....:p

arkadaşlar benim jawada hararet yaptığında bahadinlininde dediği gibi ilk başta çekişten düşüyor birde cayır cayır yanıyor

esas konuya geldiğimizde ise :

motor hararet yaptığında benim bildiğim kadarıyla

eğer yokuş aşağı gidiyorsak motoru boşa alıp hiç gaz vermemeli

taktik şu
hız+daha az gaz(beraberinde daha az yanma)= motorun soğuması

doğru değilmi

yokuş yukarı gidiyorsak motora fazla gaz vermemeli tam deviri geldiğinde vites değiştirilmeli

benim bildiklerim bu kadar

arkadaşlar benim jawada hararet yaptığında bahadinlininde dediği gibi ilk başta çekişten düşüyor birde cayır cayır yanıyor

esas konuya geldiğimizde ise :

motor hararet yaptığında benim bildiğim kadarıyla

taktik şu
hız+daha az gaz(beraberinde daha az yanma)= motorun soğuması

doğru değilmi

yokuş yukarı gidiyorsak motora fazla gaz vermemeli tam deviri geldiğinde vites değiştirilmeli

benim bildiklerim bu kadar

hem hava hem de sıvı soğutmalı motorlar için oldukça basit ve geçerli bir öneri:cat:

Yegane şey: Motor giderken boşa atılmaz.
Hatta debriyajda 15 saniyeden fazla beklenmez.
Hatta ve hatta (bu son artık, hatta lardan bıktım :) pek kompresyonla yavaşlamayın motorda, frenleri kullanın.

Bunları yaparsanız debriyajınız uzun ömürlü olur..
-turgut

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar