Racing Nasıl Kullanılır??

ama racing ile kullanımı aynı. sekli semali falan benzer. 125 likle racing e adım atılabilir dimi ?

görkemin dediği gibi cbr 125 racing değil.
Super sport klasmanında en düşük motor..
CBR 125'i alman sana ne fayda sağlar biliyormusun motorunu iyileştirirsin,viteslere daha çok alışırsın ama ondan sonra racing tipi 600 ve üstüne geçemessin,cbr 125'i bi 4-5 ay kullan maddi durumunun iyi olduğunu çıkartıp konuşuyorum şu anda,sonra 250 cc'lik bir hyosung al racing tipi,onda bi racing görünüşü var en azından sonra istiyorsan 600'e geçersin 250'yi 1 yıla yakın kullandıktan sonra..Bu işler kademe kademe.Ama 250'den de 600'e geçmen çok büyük bi artış,senin durumunu da çok zorlamak istemem ama 250 den sonra 500'e bile geçsen o kadar fark eder ki..Kendin bile şaşırırsın.

ama racing ile kullanımı aynı. sekli semali falan benzer. 125 likle racing e adım atılabilir dimi ?

yazımı oku hemen üstte ztn,kullanımı falan aynı değil işte onu söylemeye çalışıyorum senin alcağın motor 115-120 kg falan olması lazım,en basitinden kiloyu örnek veriyorum bi racing en az 170 kg,50 kg motorda çok büyük bi fark.
+ Direksiyon farkı olacak,motor gücü farkı olacak.Kullanırsın arkadaşım altına hayabusa'da versek 250'lik kullandıysan kaldırırsın gidersin belki 1 km falan düz yolda,ama motor her zaman düz yolda gitmez..

Son düzenleme:
Haklısınız. Vites gecişlerini falan iyilestirmek lazım bide daha 19 yasındayım hıza hergenc gibi bende duşkünüm... 250 basıyosa 240 yaparım o da benim için cok tehlikeli en uygunu 125 lik simdilik 120-130 simdilik iyi :D

yavaş yavaş,dediğim gibi kademeli büyütmek bu tip işleri en iyisi ama maddi olarak çok tutacağından çoğumuz çok büyük geçişler yapıyoruz birden.125'den sonra 250'ye geçmeni özellikle tavsiye ederim..

Maddiyatta alıp satarken aslında cok buyuk farklar olmuyor CBR de gibi geldi bana . arastırmalarıma gore

Sıfır alıp 2. el satarsan işin içinden cıkamssın zaten o zevk degil artık bi eziyet olur. neredeyse 2 cbr zarar edilir. yanlısmı ? temiz 2. el 3-4 ay kullan aynen satıs. :D

hocam ben 17 yaşındayım bende hyosung gt250R vardı (gerçi o motor içinde ss değil diolardı ama)motor oldukça güçlü ama ben daha once scooter a bile binmemiştim ve bu motoru aldım 1 hafta içinde alıştım motora race motorun kullanımı zannedildiği gibi zor değil aslında normal bir naked motordan tek farkı öne doğru yatarak kullanılması buda bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum başlangıç motoru olarak Gt250R ı tavsiye edebilirim ama yinede 125 ccden başlamak daha mantıklı olur... karar senin eğerki aklında cbr125 varsa o zaman onu al:cat:

hepinize fikirleriniz ve yorumlarınız için tesekkur ederim arkdaslar

hiç takma kafana abii yabancılarsan sadece ilk 1 hafta yabancalarsın ondan sona bisiklet gibi gelcene eminim kullandımdaaa ordan biliyom:cat:

Moderatör
hiç takma kafana abii yabancılarsan sadece ilk 1 hafta yabancalarsın ondan sona bisiklet gibi gelcene eminim kullandımdaaa ordan biliyom:cat:

Yabancilamak ne demek ola ki :) Yabancilik cekmek sanirim..
GorkeM'in de dedigi gibi CBR 125 Race bir motor degildir. Her nekadar coguna gore seri, hizli ve yeterli bir guce sahip olsada, oturus pozisyonu itibariyle race ile cok farklilik gosterir. Race bir motora alismak istiyorsan CBR sana bunu saglamayacaktir, cunku 250 cc yada 600 cc herhangi bir race motora bindiginde gucu bir kenara biraksak dahi, oturus pozisyonu acisindan yinede arkadasimin da dedigi gibi yabancilarsin :) Sevgi saygi vs.vs.

KaraoK

Ben de 19 yaşındayım... Sen beni dinle al cbr125...
Bu motorda motorun ne olduğunu öğrenirsin , temel konuları öğrenir kendini geliştirirsin , virajlara girmeyi , frenajı geliştirirsin...
Öte yandan 1-2 de eğitim aldığın zaman , eğer yeterli eğitimi alıp yeterli tecrübeye ulaşırsan daha büyük bir makine alabilirsin...
Ben yaklaşık 1 yıldır cbr125 kullanıyorum. Ve hala kendimi geliştiriyorum. Öğrenecek o kadar çok şey var ki.
Öte yandan diğer motorları da kullanıyorum. Fakat benim motorum şu an cbr125 ve çok da memnunum. Bu motoru da tam hakkıyla kullanmayı öğrenmeden değiştirmeyi düşünmüyorum.

Cbr125'in oturuşu birazcık yatık olsa da tabiki normal bir supersport motor kadar değildir. Olsa saçma olurdu zaten. 125'lik bir motorda kasılıp kalmak çok komik olabilirdi.
Fakat diyeceğim şudur ki , sen 600lük bir naked da kullansan , 1100lük bir chopper da kullansan , Goldwing 1800 de kullansan supersport bir motosiklete geçince yabancılık çekersin...
Fakat bu , o motora alışma sürendir...
O motora binecek kadar tecrübe kazandığın zaman , o motoru alır , sanki 0'dan başlıyormuşcasına motora hükmetmeyi öğrenirsin... Bu aslında her motorda böyledir fakat ss'lerin gücü dolayısıyla bu biraz daha zordur...

Son düzenleme:
Hyosung Kore malı...
Amerikada ve Avurstralyada büyük bir pazara sahip...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
viraja girmeden önce üçten ikiye düştüysen kesinlikle viraj icinde elini debriyajdan cekme viraja girmeden önce vitesi gazı freni sabitlemiş ol
aksi taktirde viraj iicinde kompresör yapmsaı demek motorun arkasının kayması demek buda düşmen demek olabilir

Nredenaklıma geldi bilmiorum :)

Hyosung Kore malı...
Amerikada ve Avurstralyada büyük bir pazara sahip...

dün bir sitede girdiğim bi muabbette Yeni Zellandanın en çok satan 250cc motorunun (hem spor hem naked) hyosung olduğunu söyleyenLER oldu. anlıcaın kore malı ve kaliteli motordur. tek eksisi ön farının gorunusu beni hiç cezbetmiyor, nerde cbr125r nin farları dedirtiyor..

asm

bende ara geçiş CBR olsun mu falan diye düşündüm ama motoru değiştireceğim dediğim zaman evde feryat figan kopuyor(daha yenide,zart diye motor mu değişirmişte,alacaksan başta dediğini alsaydında vs. vs.,işin maddi yönü bakımından haklılar)

bende Hyosung GT250 R'a niyetleniyorum ama almadan önce teorik bile olsa eğitimini almayı düşünüyorum

teorik+pratik daha iyi tabi

ama CBR 125 alacak olsam eğitim vs. olaylarını düşünmezdim açıkçası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar