Bu kadarı fazla artık yaa :(((

Merhabalar..
Bu nasıl bir şerefsizliktir diyorum.. Başka bişey demiyorum.. Bugün normal bi şekilde kırmızı ışıkta durdum.. Bir önceki ışıkta da arkamda olan Mavi Şahin(doğanda olabilir), yanında bi kız.. Neyse bu adam ben ışıkta durduktan sonra yavaş yavaş arkamdan geldi.. Ve resmen bilerek motoruma arkadan çarptı..:pr::pr: Yavaş bi çarpışmaydı. Plakalıgıma çarptığı için grenajımda bi şey yok.. Ama gel gelelim plakalıgım çizik içinde. Tabi arabanın burnundaki sinek ölüleri benim motoruma geçmiş.. Motorumdaki plakanın altındaki Burdur-MT stickeri yırtılmış.. Ya hala anlam veremiyorum.. Ne sorununuz var motosikletlerle.. Hemen plakasını alıp, polisi aramak geldi aklıma.. Tabi sonra beni şikayetçi olacagım için merkeze çağırıp, ehliyet kontrolü yapacaklar.. Ehliyetim olmadığı için böyle bişey yapmadım. Durup dururken bir de motoru bağlatıp, ceza yemeyeyim diye.. Ama artık sabredemiyorum. Şu 6 ay biran önce geçsede şu ehliyetimi alıp, bu tür şerefsizlere gününü göstersem..
Bugün bir kez daha anladım ki ehliyetin olmadı mı 8/8 haklı olsan bile, bir anda 8/8 suçlu duruma düşüyorsun..
Kazasız belasız günler diliyorum hepinize..

Ehliyeti forum sayesinde aldım. Şimdi en ufak bir sorunda bile polislere şikayet edebilirim. Mesela ters yönden gelen bir aracın önüne durdum çekmedim motorumu. Polis çağırcam deyince adam yalvardı çekiliyim diye :cherry:

Bu arada genelleme olacak ama doğan, şahin, taksici ve dolmuşculardan uzak durun derim.

iNDireceksin arabdan kızın yanında ; görcek ondan sonra dokundurmayı :pr:

Bugün bir kez daha anladım ki ehliyetin olmadı mı 8/8 haklı olsan bile, bir anda 8/8 suçlu duruma düşüyorsun..

Bunu sana daha önceki konuşmalarımızda izah etmiştim Serhat.Neyse geçmiş olsun.Bütün kazaların böyle ufak tefek olsun kardeşim, takma kafana kasktan başka birşey :)

Antalya'ya geldiğine geleceğine pişman oldu çocuk :mrgreen:

Az önce Yunus olarak görev yapan bi abiyi aradım. Arabanın plakası elimde.. Hatta olay yerinde duruyor araba.. Ehliyetin olmadıgı için hiç bir şey yapamayız Serhatcım dedi.. Motorun da çok hasar yoksa boşver dedi.. Ehliyet olsa bile zaten, kazayı hasarı veren de, hasarı alana da 490 YTL ceza yazılıyormuş.. Bu ne biçim iştir anlamadım.?? :pr:

Antalya'ya geldiğine geleceğine pişman oldu çocuk :mrgreen:

iyi de ben Antalya'da degilim ki. Antalya'ya motorumla gelmek gibi bir hata yapmam ki.. :p Ben Burdur'a döneli çok oldu Tuğba abla.. :queen:

Son düzenleme:

szr

Geçmiş olsun kardeşim; bu ceza olayı çok enteresan ama bu nasıl bi yasal düzenleme yanlış anlamış olmayasın.

walla szr bana Yunus olarak görev yapan abilerimden birisi dedi onu. Yapana da, yaptırana da 490 YTL ceza kesiyorlar dedi. Ben ondan kaçmıyorum zaten. Ehliyet olmadıgı için aramadım polisi..

A2 Ehliyet olmadan hak iddia edilemiyor doğru ;
ben de sordum daha önce...

Kanun böyle...Ne yapalım

Öyle miiii ::blushani Kusura bakma.. ::blushani

Kask işini ne yaptın ? :)

Ne kusuru ablacım ayıp ettin.. :rendeer:
Kask alamadım ne yazık ki :salut: Bir arkadaşımın kaskını kullanıyorum şimdilik.. Ama alacagım en yakın zamanda.. Antalya'da kask için ayırdığım parayı yedim ondan oldu.. :cherry:

geçmiş olsun...

ehliyetsiz olarak trafiğe çıkınca aslında ne kadar haklı olursanız olun karşı tarafında tüm hatalarını üstlenmiş oluyorsunuz..mantık sizin yerden göğe haklı çıkarsın kanunen haksız olan sizsiniz...

ehliyetsiz trafiğe çıkınca çevirmeye yakalanırsanız 800 ytl (yanlış biliyorda olabilirm)ceza yanında motorunuzun bağlanmasınıda göze almışsınız demektir...

Az önce Yunus olarak görev yapan bi abiyi aradım. Ehliyet olsa bile zaten, kazayı hasarı veren de, hasarı alana da 490 YTL ceza yazılıyormuş.. Bu ne biçim iştir anlamadım.?? :pr:

yok öyle bişey arkadaşım. kaza halinde sadece asli kusurlu olan tarafa, asli kusur yoksa kusur atfedilen her iki tarafa tehlikeli vasıta kullanmaktan işlem yapılır ama oda 490 ytl falan değildir çok daha düşük bi miktardır. bunu sana yunus söylediyse yanlış biliyo olabilir yunuslar trafik polisi değil asayiş birimidir. trafikçiler doğandır üniforma renkleri de farklıdır...

Aman dikkatli ol, hayırlısı olsun Serhat'cım ;)

sağol ablacım.. Ben istedigim kadar dikkatli olayım böyleleri olduktan sonra hiç bir yere varamayız.. :farao:

geçmiş olsun...

ehliyetsiz olarak trafiğe çıkınca aslında ne kadar haklı olursanız olun karşı tarafında tüm hatalarını üstlenmiş oluyorsunuz..mantık sizin yerden göğe haklı çıkarsın kanunen haksız olan sizsiniz...

ehliyetsiz trafiğe çıkınca çevirmeye yakalanırsanız 800 ytl (yanlış biliyorda olabilirm)ceza yanında motorunuzun bağlanmasınıda göze almışsınız demektir...

bende öyle biliyorum. Üstelik bir de mahkemelik olacaksın diye biliyorum.

Valla ehliyetiniz olmadığına göre gıkınızı çıkartamayacaksınız.Ehliyetsiz motor kullanmayın diye forumlarda yırtınıyoruz ama nafile işte.Haklıykende haksız konuma düştünüz.

yok öyle bişey arkadaşım. kaza halinde sadece asli kusurlu olan tarafa, asli kusur yoksa kusur atfedilen her iki tarafa tehlikeli vasıta kullanmaktan işlem yapılır ama oda 490 ytl falan değildir çok daha düşük bi miktardır. bunu sana yunus söylediyse yanlış biliyo olabilir yunuslar trafik polisi değil asayiş birimidir. trafikçiler doğandır üniforma renkleri de farklıdır...

Yunus ile Trafik Polisini ayırt edebiliyorum sağolun.. Ayrıca üniformalarını da biliyorum.. Valla ben bilemem yanlış biliyor olabilir.. Belki de bana yazılacak olan cezayı söylemiştir.. Neyse sağol verdigin bilgiler için..

Valla ehliyetiniz olmadığına göre gıkınızı çıkartamayacaksınız.Ehliyetsiz motor kullanmayın diye forumlarda yırtınıyoruz ama nafile işte.Haklıykende haksız konuma düştünüz.

Yaşı küçük henüz, zaten öyle uzun yol falan da yapmıyor.. Burdur'da çocuk, gereksiz gerginlik yapmayalım...

490 ytl olan ehliyetsiz yada yetersiz ehliyetsiz olarak araç kullanmanın cezası imiş yedim ordan biliyorum. kimin haklı yada haksız olduğu önemli değil o başka bir mesele, hatalı ol yada olma ehliyetsiz kullanmanın cezasını ödeyeceksin mecbur.
Yani adam sana geldi arkadan vurdu 8-8 suçlu, senin ehliyet olmadığı için sen 8-8 suçlu olmazsın. adam yine öder cezayı. sende ehliyetsiz kullanmanın cezasını ödersin

Geçmiş olsun Serhat,
Sadece sinirlerin bozulmuş çok şükür.
Tarif ettiğin adamlardan o kadar çok ki, hangi birine bela olacağımı şaşırdım ben. En iyisi sakinliğini kotuyabilmek.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar