Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

babaçi sana kolay gelsin. sanıyorum şu aralar yoldasındır , umarım istediğin gibi geçiyordur yolculuğun :)

geçen gün 1000km bakımın yaptırdım motorumun. adam benden yağ parası diye 30 lira aldı. bunun 20 lirasını yanındaki çırağına verdi , çırak gitti yağı satın aldı geldi , ve bu yağ motoruma kondu. ne yalan söyleyim kendimi biraz kandırılmış hissettim :pale: bu kadarını ben de yapardım.
ilk servis tecrübemden sonra danışmak istediğim konular

1.motor koruma demiri satın alsam bunu kendim takabilirmiyim ?

2.yan sehpaya 30-35 lira fiat istedi. sizce uygunmudur. yoksa onuda bir şekilde satın alıp kendim takabilirmiyim ?

3.herhangi marka bir disk kilit alsam (internetten sipariş versem) ybr 125 'e uymama gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mıdır ? aynı şey bellik için de geçerli . belliklerin büyüğü küçüğü falan oluyor mu ? internet üzerinden siperiş etsem uymama durumu olur mu ?

4. motorun arkasına takılan çanta konusunda tavsiyeleriniz var mıdır ? orada da fiat konusunda baya bir çeşitlilik söz konusu çünkü. arka çantayı montumu , motorun kilitini v.s. koymak için kullanacağım ?

5.cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :rendeer:

- Takabilirsin yanlız alacagın demirin vidasının uzunlugu yeterli olmalı birde bazı koruma demirlerinin vida kısımları tam oturmuyor biraz eğerrek deliklere denk getiremek gerekiyor demiri aldıgın yere söylesen takarlar (ben izmirde göçmenden aldım ve servise ücretisiz taktırdım fiyatı 25. ytl)

2.yan sehpaya 30-35 lira fiat istedi. sizce uygunmudur. yoksa onuda bir şekilde satın alıp kendim takabilirmiyim ?

- fiyat yüksek en fazla 20 ytl bunu kendin takma derim yay ayarı iyi olmazsa motoru devirebilirsin.

3.herhangi marka bir disk kilit alsam (internetten sipariş versem) ybr 125 'e uymama gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mıdır ? aynı şey bellik için de geçerli . belliklerin büyüğü küçüğü falan oluyor mu ? internet üzerinden siperiş etsem uymama durumu olur mu ?

- Disk kilitleri zaten pahalı birşey değil bence kilidi deneyerek al bazı disk kilitleri küçük oluyor senin motorun diskinin boyu ile kilidin boyu eşit olmalı
dalgınsan kablolu olup gidona ucu takılanlardan almanı tavsiye ederim.

4. motorun arkasına takılan çanta konusunda tavsiyeleriniz var mıdır ? orada da fiat konusunda baya bir çeşitlilik söz konusu çünkü. arka çantayı montumu , motorun kilitini v.s. koymak için kullanacağım ?

Arkaya 35-39 lt arasında canta takabilirsin 50 ytl den 200 e kadar var
35 lt kask+ince mont ve dizlikler sıgar ben 2. el vespa marka topcase aldım (50 ytl) kendim siyah renge boyadım 1 kask+dizlik+bellik+ince mont ve eldiven sıgıyor üstünde litresi yazmıyor ama sanırım 39 lt cantadan çok memlunum.

kemalkemal işçilik parası da almıştır...Ayrıca ben castrol yağ koydum motora 13.75 ytl'ye almıştım...

- Takabilirsin yanlız alacagın demirin vidasının uzunlugu yeterli olmalı birde bazı koruma demirlerinin vida kısımları tam oturmuyor biraz eğerrek deliklere denk getiremek gerekiyor demiri aldıgın yere söylesen takarlar (ben izmirde göçmenden aldım ve servise ücretisiz taktırdım fiyatı 25. ytl)
......
.

duslemek , cevap için teşekkürler

kemalkemal işçilik parası da almıştır...Ayrıca ben castrol yağ koydum motora 13.75 ytl'ye almıştım...

muhakkak aldığı paraya bir isim koymuştur :) zaten ben de parasız yapsın bu işi demiyorum ama ;
her ne kadar yensin içilsin meblağ mühim değil desek de bu sefer
meblağ mühimdi :p

merhaba ben sıteye yenı uye oldum!!! ybr hastasıyım bu bolum harıka
motorum yoq ama... alacagımm... sıze bı kac sorum war..

kemalkemal KArdeş yapmayın ya bi yan sehpaya 30 ytl :S Aynısını bizde demişlerdi sanayiden 15 ytl'ye aldık ve kendimiz taktık.Ve yagınıda bzi degiştiriyoruz motorun. Ultranın dedigi gibi o fiyatlarda yag alsaım 20 ytl cebiznide kalır yaw :)
babaçi Abicim işllh yolun açıktır şu an:rendeer:
Bu arada arkdaşlar sonix inde dedigi gibi 2oo7 lerin dış görünümü haricinde bide farkı enjeksiyonlu olması :cat:

arkadaşlar ilk şehirler arası yolculuğumu az önce tamamladım.istanbul -mudanya toplam(eskihisar-topçular) feribot ile 265 km yol yaptım enfazla yaptığım hız sadece motoru denemek içindi 9000 devirde 105 km yi gördüm oda 1.2.3. vitesten değil 4. den sonra bağırtmaya başladım 1. vitesten 10000 deviri görerek vites değiştirsem belki daha fazla yapardı ama mevzuu hız değil kısa süreli deneme idi.

otobanda 70 80 le gitmek işkence kurşunlu sapağından sonra köy yolları başlıyor zeytinlikler içinde çok zevkliydi.hiç bir tehlikeye maruz kalmadım hiç tehlike atlatmadım gayet sakin yolumda gittim geldim

motorumun performansını beğendim yakıtı iyi sollama yaptığım zamanlar oldu beni utandırmadı.ybr aldığıma çok sevindim verdiğim para helali hoş olsun ne bir bayılma ne bir şişme canavar gibi gitti

resiimler assss sooonaaa:cat:

Bu arada arkdaşlar sonix inde dedigi gibi 2oo7 lerin dış görünümü haricinde bide farkı enjeksiyonlu olması :cat:

Enjeksiyonlu olması güzel ama bu fiyatı arttırır ben cin motorlarından sonra ybr sahibi oldugum için ( cinlilere laf atmıyorum :)) onlardan sonra ybr sanki enjeksiyonlu gibi geliyor zaten ybr sessiz bir motor enjeksiyon olmasını isterdim yakıtı daha az yakardı ama eneksiyon daha hassas sorun çıkartırsa pahalı karbürator çok pahalı birşey değil ,bakalım seneyi bekleyip göreceğiz enjeksiyonlu ybrleri aramızda

feribottayım:)

Shot with <Digimax S500 / Kenox S500 / Digimax Cyber 530> at 2007-08-13
neresidir tam bilmiyorum:pale:

gençali köyü

mudanya çıkışında yıldız tepesi denilen yer aşağısı uçurum

mudanya liman

gençali köyü

kurşunlu

slm

arkadaşlar meraba ben aranıza yeni katıldım. bir motorsiklet almayı düşünüyorum ama ne olacağı hakkında henüz bir karar veremedim. ybr tarzında düşünüyorum şuan aklımda MONDİAL 150 KN var. fikirlerinizi bekliyorum

arkadaşlar meraba ben aranıza yeni katıldım. bir motorsiklet almayı düşünüyorum ama ne olacağı hakkında henüz bir karar veremedim. ybr tarzında düşünüyorum şuan aklımda MONDİAL 150 KN var. fikirlerinizi bekliyorum

bu forumu baştan sona kadar oku..
ben okudum ve aldığım motorun resimleri yukarıda pişman olmazsın

slm

bende ybr yi çok düşündüm ama 3000 ytl den aşağı değil fiyatları. ben 2000 ytl civarında arıyorum o yüzden en mantıklı gelen mondial oldu

Hade babaçi daha uzun gezilere.Bu arada uçurum, falezli kıyılar çok hoşuma gider keşke aşagı dogruda çekseydin:queen:
duslemek Ya sanırım kücük motorlarda enjeksiyon yakıtta fazla farkettirmiyormuş.Ybr250 dede gördük cbf le nerdeyse aynımış yakıtı

@babaçi güzel bir gezi yapmışsın.Paylaşım için çok sağol.Sen PİERzig'e bakma.Yine de uzak dur uçurumlardan:)

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Ehliyetten sonra YBR'ye veya CBF'ye az kaldı...

Son düzenleme:
Senin gibi bir arkadaşı aramızda görmekten şeref duyarız BIYIKLI kardeş...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar