motor yağı tavsiyesi

arkadaşlar yağ seçimi konusunda kararsız kaldım motorum 1580 km de ilk bakıma 600 km de gittiğimde yağını değiştirmişlerdi bi dahaki bakım 2000 km de ancak koydukları yağın ömrü 1000 km olduğu için ben bakımı beklemeden kendi imkanlarımla yağı değiştirmek istiyorum...

eve yakın petrol istasyonunda castrolun 4t 20-40 yağı var bide 4t 10-40 var ama serviste shell advance 15-40 4t yağ koydular sizce numara ve marka fark eder mi motorum Tek silindir, 4 zamanlı, hava soğutmalı manuel 5 vitesli 13 bg 10 nm torklu bir makine....

ayrıca bilenlere bi şey daha sormak istiyorum motorun lastikleri ön 2.75 18" arka 3.25 18" hava basınçları tek kişilk kullanımda kaç ps olmalı....teşekkürler....

motor yağı için sana önerim hava sıcaklıklarna göre alman kullanacağın mevsime göre yağ seç ve mootrun durumuna göre tabiki bende motoru biraz yıpranmış mondial var ( 23 000 km'de ) ona 20 50 yağ koyuyorum biraz kalın olsun ve piston silindir arasındaki boşluğu azaltsın diye diğer motor olarak suzuki ls 650 var buna 15 40 koyıyorum ama yaz mevsiminde olduğumuz için kışın olursa mondiale 15 40 suzukiye 10 40 koyuyorum ben bu şekil yağ kullanıyorum belki hatalı olabilirim herkezin tavsiyesini alınca sende kararını ver lastık havası olarakta arkaya 38 psi öne 35 psi basıyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
SHELL ROTELLA ... :cherry:

aranizda hic 20-25 yil önceki SHELL'in ROTELLA reklamini hatirlayan var mi? hani su kirmizi MAN kamyonun oldugu ...

sunun gibi, ama daha güzelinden ...
IMG_0959.jpg

Yaşı kurtaran varsa zaten hatırlar, tek kanal vardı zaten nasıl hatırlamıcaksın :queen: ben 80 liyim bisey hatırlamıyorum doğal olrak :queen:

direk hatirladim şellrotellayirmielli diye slogan fln :)

mobil 4t koyuyor ustam

abi ben kendi mz me atarsam Castrol atıyom çoook da yaralarını görüyom
Castrol motosiklet yagını tercih ederim:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Shell Advance vsx 15/50.. tek gecerim :)

yag koyarken 4t 10/40 castrol motosiklet yagı koy ama kesinlikle motosiklet için üretilmiş olandan olsun... 30 -35 ps hava basıncıda iyidir...

lastikte ön 32 arka 36 ideal sayılabilir

olurmu arakdas araba bile ön 28 arakya30 pbsbasıçile basılıyo motor o kadar olmaz ağırlıgı ne kadar ki...motorun zaten birde viraj da rahat yatmak istiyorsan arka lastık havası biraz az olacak...

motor yagı da hiç fark etmez kardes sen full sentetik yag bile koyabilirsin istersen ama bosa gider çunku 5000km dee değistireceksin onu zaten oyag nereden baksan 10000km goturur motor için yag idali 20/50 dir ama sen istersen 15/40 da koyabilirsin marka da çook fark yapmaz çünkü bu terimler yağın inceligini gosteriri yani marka çook önmli degil...

Son düzenleme:
olurmu arakdas araba bile ön 28 arakya30 pbsbasıçile basılıyo motor o kadar olmaz ağırlıgı ne kadar ki...motorun zaten birde viraj da rahat yatmak istiyorsan arka lastık havası biraz az olacak...

kardeş benim scooter ın öne 25 arka tekere 32 basıyorum. araba mantığın çok yanlış. sonuçta bu 25ler 32ler litre veya kilogram gibi bişe diil ki sadece miktar artmasıyla bu değerler yükselmez.kabın hacmi(yani bizim lastikler) de etkendir. bir kamyon tekerine de 32pbs bassan bir bisiklet tekerine de 32pbs bassan,miktar farklıdır ama sertlik aynıdır.ayrıca o 32de motorun ağırlığı da var. senin dediğin mantıkla çıksak bile arabanın 4 tekeri var :)
kardeş beni yanlış anlama amacım seni bozmak falan değil ha sadece bilgilendirme. sonuçta biz arkadaşız dimi ama

motor yağı konusunda da şu motosikletler için çıkarılan yağların bi numarası yok mu? bizi mi yiyor bu herifler acaba?

Son düzenleme:
Adana İl Temsilcisi
tyler_durden arkadaşıma tamamen katılıyorum.çünkü 28-30-32-34 dediğimiz rakamlar basılan havanın miktarı değil basıncın ölçüsü.yani bir kamyonun lastiğinede diyelim 32 basıyorsunuz ve 15 dakikada şişiyor.motor ise 3 dakikada şişiyor.burada basılan havanın miktarı değil,basıncın ölçüsü.her ikisinede 32 basmış olursunuz.yağ konusuna gelince ben ADANA sıcak olduğu için yazın 20/50,kışın ise 10/40 veya 15/40 koyuyorum.herhangi bir problemlede karşılaşmadım.bilenler de böyle söylüyor.umarım yardımcı olabildim.

şimdi bence motor yağının ömrü kesinlikle 1000 km değilidir sen o işi servis ile iyice bi görüş birde motorun garantisi açısından servisin söylediği yağın dışına çıkma ama serviste de dikkat et kalite diye açık yağ çakıyorlar gerisi sana kalmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar