selam 2.5 yıllık ramzey 125 kullanıcısı olarak sukadarını solıyım alayına ısyan olumune ramzey mondıalle kıyasladıgın zaman saglamlık bakımından baya fark var benım bu motoru kullandıgım sartlarda bı mondıalı kullansaydım 2.5 senede sanırım 3 üncü yada dorduncu motorumu almıs olurdum bukadar solıyım :mrgreen: ama 150 zatlarada hastayım cok kıyak gorunusu var :cherry:
yuhahahaha kıyaslamaya bak yaf ramzeyın arka fren kampanamıs mondıalın dıskmıs arkadasım omrunde ramzeye bınmedıgın bellı oluyo kusura bakma ama mondıalde salamlık bakımından hıc bısı yok cevremde kullannalarda var memnun olanı daha dorudurust duymadım
paşalar o kadar acaip tartışma yapmışsınızki dayanamadım üye oldum , , ,
iicene GS-FB tartışmasına dönmüş bu
bende şimdi Ramzey var scooter 125 lik ruhsatta star yazio şasse de kalipso yazio üstünde qm 125 t 10 d

yazio herneyse

izmitteyim burda evime en yakın ramzey-mondial servisi aynı kişi şişman motor ukela herifin teki onla hiç işim olmadı ilk intibada çözdüm adamı , ben aynı yol üzerindeki asiya servisi ilyas ustaya giderim asya bayisi ama bu motorlar hepsi aynı olduğu için nihayetinde hepsi aynı mantıkla aynı yakıtla aynı şekilde çalışıo

iyi bi usta hepsinden anlar
neyse konuya dönelim

ben motorumla sabahtan akşama kadar gezerim haftasonları şehir dışına çıkıp gezerim

bugüne kadar motora masraf yapmadım desem yalan olur yaptım

ama ne yaptım 800 KM de bir yağını değiştirdim , yağı kontrol ediorum miktarına kıvamına göre zamanı gelince değiştiriyorum

bi kere kayış değiştirdim bununda ömrü var bitince değiştiriceksin :d bujı değiştirdim

2-3 aya lastik değiştiricem

efendime söliim

fren balatalarınıda zamanı gelince değiştiricem

yani bu paraları harcaman zorundasınız isterseniz motorunuz honda golwing olsun isterse 50 bin liralık bi motor olsun her parçanın bi ömrü var her aracında bi masrafı gideri var bunu yapmazsanız yolda kalırsınız

aracı üzmeyin ihtiyacını giderin oda sizi üzmesin

hee ne olur dandik ucuz buji takarsın ömrü az olur kalitelisini takarsın ömrü çok olur ucuz lastik alırsın pahalı alırsın hepsi fiyatının karşılığını verir ama temel mantık bu

şimdi ben izmitten bursaya gittim bu ramzeyle döndüm kandıraya gittim

hiç bi zaman beni yolda bırakmadı çünkü dinlendire dinlendire gidiyorum çünkü bakımlarını zamanında yapıyorum , ya insan gibi düşünün işte nsanın havaya suya yemeğe ihtiyacı var dinlenmeye uymaya ihytiyacı var motorda benzer ihtiyaçlara sahip heee biz insanların yedek parçası yok motorların var tek fark bu ! ! ! ! şimdi bu ihtiyaçları göremeyen bir dengesizin eline honda ver bi süre sonra haşat edecektir ama bunları gören insana en dandik motor neyse onu ver ömür boyu kullanır ,
ben ramzey kullanıcısı olarak mondial le kıyasla deseniz ne mi derim ? ben ramzeyin sesini daha çok sewiyorum neden sesi daha özgün karizmatik ? tamamen egsozdan kaynaklı

sesi ben çocukken babamın sahip olduğu 125 lik hondanın sesine benzio anımsatio yani

başka ? rengi tasarımı yani kaportanın şekli ve renk düzeni biraz neşelendirici şimdi mondialimde olsa benim atım olurdu buda benim atım mondial rs 151 biraz daha sinirli bakio

ramzey daha komik neşeli böle güldüren nereye gidioz şimdi der gibi bakio

bu siniri stresi azaltio ki motorsiklet kazalarının büyük çoğunluğu sinir yüzünden meydana gelio

bu birazda duygusal bi olay hepiniz duygusal bi şekilde en iyisi benimki yorumu yapmışsınız işte
bende diyorumki hepsi iyi yeterki ona değer verin onu ihmal etmeyin