- Konu Yazar
bi yanlışınız var da ben çok biliyomuş gibi konuya girmeyeyim :cherry:
Bknz: Yukarı cewap
Karıştırmışım
Bence YIL hesabı değil, kilometre hesabı yapın.
Benim GT250R ilk "gerçek" motosikletimdi, ve kendimi 8000 km geçirdikten sonra "evet, iyice öğrendim" diyebildim.
Fikrimi sorarsanız, bu kadar uzun yıllara yada bu kadar ufak ufak artışlara bölmeye luzum yok. İsterseniz cruiser dan sonra 250cc bir spor motor alın, 8000km yapın en az, sonra daha büyük bir motora geçin.. Selamlar, -turgut
8000km yapmak sorun değil de, 250cc'lik bir motorda yaptım diyelim 8000km, bu motordan Ninja6'ya geçince hemen adapte olabilecek ve hakim olabilecek miyim? Doğru soru şu aslında, şu anki motorumda edineceğim tecrübeden sonra 600cc'ye geçmektense, 250cc'lik ara bir motor ile tecrübelenmek ve sonra 600cc'ye geçmek bana gerçekten çok şey kazandıracak mı?
Bunu sorun çıkartmak için sormuyorum, gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
250cc'lik bir motorun, bisikletten farkı yok gibi geliyor bana, sadece daha hızlı. Olay zaten burada mı gizli? 600cc motorlar çok hızlı, bu mudur? O zaman şu soru akla geliyor, benim şu anki motorum da zaten çok hızlı. İyi bilen, bu motora hakim olan bir kişi, uygun şartlarda 600RR'ı ezer geçer gibime geliyor. Beygir ve torkuna filan da bakmak lazım tabii. Ben bugün sıfırdan bir motor alıyor olsa idim, 250cc ile başlamak sorgulanacak bir şey değildi, ama cevabı, 300kg, 115bg ve ivmeli bir cruiser motoru 8000km (henüz değil) kullanmış bir kişinin 600cc'lik sporta geçmesi için çizilmesi gereken yol nedir olarak soruyorum (çok uzun ve karışık oldu cümle ama, inş anlaşılmıştır).
Son düzenleme: