Motosikletli polise 'örnek olun' talimatı

asm

aYe dediklerine katılıyorum
polisler hesap soruyor, kendilerine bakmıyor diyoruz ama olaya ne açıdan yaklaşıyoruz bilmiyorum

kaskını,bilmem nesini takmayan adam kendine eder,ben kask takmayan polisleri ara ara görüyorum ama onlarda ya kenarda motorunun üstünde oturuyor ya da hemen ileride ki arabaya yetişmek için bir an önce çıkıyor

Allah şifa versin iki Yunus arkaşa
daha geçenlerde bir Yunus yanımdan gazlayarak geçti,dedim kesin işi vardır,keyfe keder bassa akşama kadar ne kadar zevk alır tartışılır!
o sıcakta keyif mi olur yav

kendi güvenlikleri açısından elbette kask vs. taksınlar ama bakıyorumda bazı arkadaşların epey zoruna gidiyor onların ara ara nefes alırken kask vs. takmamaları,keyfi takmasalar bile kendilerine ederler

bende bu 35 derecenin üstünde ki havada eşek gibi takıyorum kaskımı ama ben takıyorsam poliste keyfi takmıyorsa onun bileceği iş!

örnek hususuna gelince,polisler kask takarak kask takmayan zihniyette birine kask taktıramazlar bence,ceza yazsalar bile taktıramazlar :)
adam yapılan onca kazayı görüyor gene kask takmıyor,işin tehlike boyutunu biliyor gene kask takmıyor

bilmem ki ne demeli!

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aslında kask takmayan şahin veya yunuslarada ceza kesilmesi lazım. onlardan okadar çok var ki.

bız kaskımızı takıyoruz korunuyoruz takmassak ceza yazıyorlar,tamam yasa geregı haklılar,ama onlarında takması gerekıyor trafıkde cok rastlıyorum kaskları on sınyale asıyorlar sapka takıyorlar,teker kaldırıyorlar.nedemek gerekıyor.

hahaha bana bir ara bir trafik polisi sordu kask neden yok bu arada trafik polisi de motorlu bende dedim var nerde dedi arkada dedim haaa gördüm dedi hımm dedim neden takmıyon dedi sen neden takmıyon dedim hava sicak dedi bendede dedimki evt hava sicak ama ben şimdi takacam siz dedim hyr dedi ozaman ceza kesin kendinize dedim haha güldü niye gülüyorsunuz dedim gayet cidiyim dedim dalga mı geçiyon dedi hyr bir sny dedim ne oldu dedi pilakanızı alıp sizi şikayet edecem demeye kalmadı yeşil yandı gazladı hahaha mayak korktu galiba hahahaha bu arada bu söylenen adana için de geçerli mi

Moderatör
Burada da takmiyorlar, ama takmayanlara takiyorlar.. İmam cemaat iliskisi ama, sonucta imama kimse ceza vermiyordu bugune kadar. Umarim caydirici olmasi icin yaptirim uygularlar..

şapka-tişört-güneş gözlüğü-açık parmak eldiven....

altına da varadero ya f650... oh ne ala...

polis misin artist mi di mi ama?..

Hayatımda hiç sıcak diye kask takmadığım olmadı! Bu nasıl birşey bu konuda en ufak bir fikrim yok! Kaskım olmadan hiç kontak çevirmedim ben...

Yunusların kasklı olup olmaması "bana örnek olmaları" açısından beni hiç ilgilendirmiyor! Ama başlarına bişi gelirse üzülürüm tabii ki de.. Acil bir durumda bir aracı yakalamak için motora atlayıp çıkana bir lafım yokta, devriyeye çıkarken kafasına kaskını takmayana söyleyecek hiçbirşeyim yok.. Canınızı sokakta bulduysanız sizin sorununuz! Doğal seleksiyon diye bir şey var! Bazılarımızın ölmesi lazım... Yapıcak bişi yok...

Hayatımda hiç sıcak diye kask takmadığım olmadı! Bu nasıl birşey bu konuda en ufak bir fikrim yok! Kaskım olmadan hiç kontak çevirmedim ben...

Yunusların kasklı olup olmaması "bana örnek olmaları" açısından beni hiç ilgilendirmiyor! Ama başlarına bişi gelirse üzülürüm tabii ki de.. Acil bir durumda bir aracı yakalamak için motora atlayıp çıkana bir lafım yokta, devriyeye çıkarken kafasına kaskını takmayana söyleyecek hiçbirşeyim yok.. Canınızı sokakta bulduysanız sizin sorununuz! Doğal seleksiyon diye bir şey var! Bazılarımızın ölmesi lazım... Yapıcak bişi yok...

hoca süpersin ya :queen: doğal seleksiyon falan :) bir an belgesel izliyorum sandım... ilginç bir bakış açısı... bazılarımızın ölmesi lazım di mi ama? :mrgreen:

Niye bu kadar bozuldun anlamadım? :silent:

Hayat kompleks bir yapı olabilir arkadaşlar.. Ama bazı açılardan hiçte kompleks değil aksine çok basit.. Eğer kendini korumassan başına birşey geldiğinde "pişman" ol(a)massın direk "ölürsün" canım.. Bilmem anlatabildim mi?

Birde polislik konusunda TANTAN kadar adam gibi adam olsalar da polisliğin serefini ayaklar altına almasalar içlerindeki adam olmayanlar ::evil::::evil::::evil::

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
şapka-tişört-güneş gözlüğü-açık parmak eldiven....

altına da varadero ya f650... oh ne ala...

polis misin artist mi di mi ama?..

Yunus'lara eldiven verilmiyor zaten, 3-5 maaşlarından arttırdıklarıyla eldiven alıyorlar ve uclarını mecbur kesiyorlar, çünkü telsiz ve silah kullanmak zorundalar.

Ama gerçektende çok güzel espirmişsin. Bence yunusları kaldırsalar varaderolarada paramız gitmese. Sende hastanelerde nerde bu devlet güpegündüz annemi çantasından tutup sürüklemişler kimse dur demedi mi diye isyan edersin bizde güleriz haklısın espiri anlayışını tuttum.

bir kaç sefer motor kazası gördüm, baktım sürücü yerde yatıyor kafayı kaldıramıyor çünkü kask takmıyor, banane deyip geçiyorum, kask taksaymış...kendi hayatını sevmiyene ne diye yardım edeyim, hem doğal seleksyona müdahele etmemek lazım ;)

asm

kazalara o kadar üzüldüğümüzü söylüyoruz ama adam kask takmadı diye ölürse sorun yok yani?!

bu kadar acımasız olmayın,kafanızdan kask fırlasa sizde yaralansanız,sizin mantığınızda biriside "bana ne" dese(oysa ki takıyordunuz ama kafanızdan çıktı) nasıl olur?

kask takmayanda kendine takanda kendine eder...

bu kadar acımasız olmaya gerek yok,birileri ölecek vs. mantıkları yanlış bence

karınca bile incinse insanın içi acıyor!...

ben izmirde hiç gormedım kask takmayan ama muhakkak vardır uyarı geldine göre acaba yunus mu olsam hem motor kullanırım hem maaş alırım süper olur ya :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bugun bagdat caddesinde ne kadar patates, hamburger motorcusu varsa koyun toplar gibi topladılar, neye uğradığını şaşırdı cankuşlar, kiminin kaskı yok kiminin ehliyeti.. keşke hergün operasyon olsa..

dün ankara mt den bir arkadaşım eğmir gölünde şarampole uçtuğunda allahtan kask,mont,eldiven vardı ve çizik dahi almadı.ya korumalar olmasaydı?20 gün öncede ben düştüm kafam asvalta çarptı.ya kask olmasaydı?insanların bazı şeyleri birebir yaşayıp anlamalarımı lazım.bazende anladıklarında çok geç olmuş olabilir:pr:

Yunus'lara eldiven verilmiyor zaten, 3-5 maaşlarından arttırdıklarıyla eldiven alıyorlar ve uclarını mecbur kesiyorlar, çünkü telsiz ve silah kullanmak zorundalar.

Ama gerçektende çok güzel espirmişsin. Bence yunusları kaldırsalar varaderolarada paramız gitmese. Sende hastanelerde nerde bu devlet güpegündüz annemi çantasından tutup sürüklemişler kimse dur demedi mi diye isyan edersin bizde güleriz haklısın espiri anlayışını tuttum.

hımm... o yüzden varadero veriyorlar yani... kapkaççıları kovalamak için 996 cclik motor gerekiyor illaki... kusura bakma ben espirdim ama sen eleştirememişsin...

kazalara o kadar üzüldüğümüzü söylüyoruz ama adam kask takmadı diye ölürse sorun yok yani?!

bu kadar acımasız olmayın,kafanızdan kask fırlasa sizde yaralansanız,sizin mantığınızda biriside "bana ne" dese(oysa ki takıyordunuz ama kafanızdan çıktı) nasıl olur?

kask takmayanda kendine takanda kendine eder...

bu kadar acımasız olmaya gerek yok,birileri ölecek vs. mantıkları yanlış bence

karınca bile incinse insanın içi acıyor!...

Kask takmadı diye ölürse sorun yok değil sadece bu onun "seçimi"!
Kask taktığı halde ölen ya da senin belirttiğin gibi kaskı olduğu halde kaskı fırlayıp yaralanan arkadaşlarımız da var..
Hayatta yaşadıklarımızın tamam mı seçimlerimizden ibarettir..
Sana söyle özetleyeyim:
İlk motorum. Çin malı bir scooter. Alalı 10 gün olmuş. Çok yakın bir mesafeye gidiyorum ve hava çok sıcak..
Yaptığım seçim: Kask, mont giyildi. Eldiven ve dizlik sıcak bahane edilerek zaten yakınada gidiyorum diyerek giyilmedi.
Olay: Virajda lastik kayması sonucu motordan düşüldü(Detay hatırlamıyorum nedenini az sonra söyliycem)
Sonuç: Kafamı kaldırıma vurdum. Bir günlük hafıza kaybı! Asfaltta sürüklendim Kaskta çok derin asfalt çizikleri, mont yırtıldı. Eldiven ve dizlik olmadığı için elde ve dizde asfalt yanıkları...
Sadet: Eğer hava sıcak diye kaskımıda takmamış olsaydım şuan burada sana bunu anlatamıyor olurdum.. Ama anlatabiliyorum çünkü ben kaskımı giydim! Bununla beraber elimdeki ve bacağımdaki yaraların izlerini hala taşıyorum! Neden? Çünkü eldivenimi ve dizliğimi giymemeyi seçtim..

Eğer caddede hava atıcam die 1300cc motora üzerinde şort ve tişörtle binip kask takmıyorsa ve sonra bana yandım anam diyorsa ben o adama dönüp bakmam.. Benim tavrım açık ve net! Her motor kullanan neden benim "kardeşim" değildir açıklamasını da yapmıştım daha önce..

Eğer gerçekten sözlerimin arkasındakileri görebilseniz aslında ne kadar humanist olduğumu anlardınız lakin böyle bir beklentim yok.. Sonuçta herkesin fikri kendine.. :bounce:

asm

dediğiniz gibi olsun,kask takmanın önemi tartışılmaz tabi

ama kask takmadığı için ölen veya yaralana birine acınmaz tarzı yaklaşımınızı biraz garipsedim(

motorcu olarak değilde biraz kask takmayan insaları yapıları açısından değerlendirip yaklaşıyormuşsunuz gibi geldi bana(yanılıyorda olabilirim)

kask takmayan vs. giyinmeyen ve sorumsuzca motor kullananlara bende kızıyorum,bazı arkadaşları defalarca uyarıyoruz ama genede nafile

bende diyorum "kendi düşen ağlamaz" diye ama bu arkadaşların başlarına bir kaza gelse üzülmeden edemem,yardım etmemezlikte yapmam yani,birileride ölecek bırakın kenarda kıvransın diyemem..

neyse konunun yönü değişmesin,herkesin kendi bileceği iş...

benim aklıma şey geldi,yolda kalsak benzinimiz bittiğinden veya bir parçanın bakımını ihmal ettiğimizden,acaba yoldan geçen arkadaşlar da dese :"5 km geride benzinlik vardı alsaydın,bakımını da unutmasaydın ne yapalım biz sana yardım edemeyiz"
halimiz nice olur o zaman :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu günden itibaren izliyeceğim.... Bakalım işe yaradımı talimat.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar