evet, bugün ögleden sonra acan hava ile birlikte MT01'e binildi - ancak ben kullanmadim ve üclüye sonradan katilmak zorunda kaldim.
bizzat kullanmadigim icin pek birsey yazamiyacagim, sadece arkadaslarin dediklerini 2-3 cümleyle aktaracagim:
"mother of all vibrations" - "vibrasyonlarin anasi". bu alet tam, ama gercekten tam, bir chopper gibi calisiyor. durdugu yerde bile yan ayna öyle bir sarsiliyor ki isikta arkani görmen mümkün degil. devir yükseldikce bu sarsintinin frekansi yükseldiginden yan aynalar tekrar bir ise yaramaya basliyor.
ses desen aynen büyük (gercekten büyük) bir Harley Davidson gibi. yer gök inliyor valla. sehir icinde giderken gittiginiz yolda sizi fark etmeyen varsa emin olun ki o arkadas sagir.
MT01'in herseyi cok uc. alet büyük, sesli ve yine büyük, daha büyük, en büyük. cilgin birsey. hani H-D'lerden büyük motosiklet biliniyor. FAT BOY dedigin alet Schwarzenegger'in yaninda bile hala büyük durabiliyor. MT01 o kadar olmasa da genel görünüsü itibariyle beklenmedik derecede büyük. baska motosikletlerle yan yana duruken alet biraz daha iri duruyor, ama üstüne binince "büyükmüs!" diyerek aydinlaniyorsun. cok ilginctir ki agir olmasina ragmen yavas gitmedigin sürece bunu fark etmiyorsun. cok yavaslayinca agirlik merkezinin biraz yüksekte olmasindan dolayi kivrakligini kaybediyor ve biraz daha dikkatli kullanilmasi gereken bir arac oldugunu hissettiriyor. yani dar dönemecler / virajlar biraz dikkat istiyor.
tork deyince akan sular duruyor. Tork = MT01 = Tork. baska tork yok, MT01 var. cilgin birsey. neden adamlar 5 vites koymakla ugrasmislar anlayamadik. 3 tane yeterdi. 1 kalkmak icin, 2 gitmek icin ve 3 otoban icin. öyle 4 ve 5 biraz daha hizli gitmek isteyenler icin olabilir ama bu aletle hizli gitmenin pek bir özelligi yok. benim CBF500 gibi gidiyor, evet ara hizlanmalar "biraz" daha iyi ama bu motosikletin kullanis sekli otobanda eskitmek olmamali. bu alet, sehir icinde dikkat cekmek ve kara yolunda cocuklar gibi eglenmek isteyenler icin.
yakit tüketimi. yakiyor, iyi yakiyor. dolu depo (15 litre) ile yaklasik 170km yol yaptik ve isigi yandi. tabii ki burada kullanis seklimiz biraz daha "eglence" modundaydi. dag tirman, asagi in, dön tekrar tirman, sag dön tirmanmaya devam et ... (
bu sene suya düsen Z750 planlarimi gelecek mart ayinda hayata gecirmeyi planliyorum, yaz ortasina kadar Z750 - FZ6N-S2 - CBR600RR üclüsünün videolarini bekleyebilirsiniz. orada "dag tirmanisindan" neyi kastettigimi daha iyi anlayacaksiniz)
ben niye kullanmadim: bu aleti görünce bir türlü sevemedim. neden tam bilemiyorum, herhalde su aralar gözüm sadece Z750 görmek ve üstüne Akrapovic veya Remus eksoz yakistirmakla mesgul oldugundan, bilemiyorum. ama sevmedim ve kullanmak istemedim.
vibrasyonu seven ve kisin motor üstünde üsme problemi olan arkadaslar bu MT01'e yönelsinler. hem cok eglenecekler hem de iyi isinacaklar - yazin ne yaparlar bilmiyorum ama kisin, biraz pahali da olsa, üsüme problemleri olmayacak.
resimlerini yarin felan koyarim, internette gayet güzel resimler var zaten. benimkiler sadece biraz daha "gercekci" görünecekler - yerde yag lekeleri (benzincide cekmistim de), arka planda calilar, felan ...