selam ben de senin gibi yeniyim.. araştırıyorum.. bu sitedeki hocalar, kanuni ve çin malını önermiyor..
bu sitedeki hocalar onlar kayıtsız şartsız Honda öneriyorlar. Zaten daha içlerinde chopper önerende görmedim. İlla motora binmek istiyorsan paran üst sınıflara yetmiyorsa 10 15 yıllık 4 büyük makinadan birini alırsın. Ki bunlar için bile 5000 10000 ytl para cebinden çıkar 10 5 yılllıklara çıkabilirsen bunlar için 75000 12500 ytl cebinden çıkar. 5 yaşından küçük almak istersen 12000 veya 16000 ytl cebinden çıkar. Sıfırlar genelde 17000 20000 ytl civarı. Ha kampanyada olur (kampanyanın nedeni en iyi marka olması değil elinde
satamadığından stok fazlası kalmıştır onu eritir. O model piyasadan kalkacaktır stok eritir. O modelin yeni serisinde kökten bir değişiklik olacaktır stok eritir.) 13000 ytl ye sıfır makina bulursun.
Ama o motosikleti devirirsin sana çinli 0 kadar masraf çıkarır. Motosiklette bir arıza oluşur garantilide olmadığından 0 çinlinin 4/3 kadar masraf çıkarır. Ha o hocalara göre ne yaparsın
beklersin neden tamir parası denkleştirmek için.
Bunlar başına gelmedi mi 15 yıllık eski teknoloji motoru alırsın otomobilinden fazla benzin yakar garajdan çıkaramazsın.
bu sitedeki hocalar ın çoğu marka fanatiği bir çoğu hayatında chopper/custom/cruiser kullanmamış. Bazıları hiç 2 teker üzerine binmemiş.
O yüzden benim size tavsiyem forum kültüründe öncelikle kimseye inanmayın önce içine girdiğiniz forumu forum üyelerini tanımaya çalışın çok değil 1 ay içinde kime inanacağınızı kime inanmayacağınızı kendinizde anlarsınız.
Not1: Lütfen herkes üzerine alınmasın alınması gerekenler alınsın
Not2: Bana bile inanmayın...