Isvicreden Selamlar

Merhaba Arkadaslar,

Ben Cihan, 23 Yasindayim, 4 Senedir Isvicrede yasiyorum.

Henuz bir motorsikletim yok, fakat buraya uye olmamin en buyuk nedenide bu zaten,sizlere danismak,bu konuda yardim almak.Isvicre yasalarina gore 25yasinin altindakiler ancak 25KW lik motorsikleri surebiliyorlar, bende 23yasinda oldugum icin bu kat. deyim.Su an ogrenci ehliyetim var,fakat motorsiklet kullanimi hakkinda on ders alacagim,12saatlik bir genel motorsiklet kullanimi diyebiliriz.

Benim size sorum su, Bana nasil bir motorsiklet onerirsiniz?Ben sport tipi, hafif guclu,kontrollu birsey istiyorum.Ilk deneyimim olacagi icin SIFIR olmazsa daha mi iyi olur,vsvsvs?Fiyat olarak bir rakam veremeyecegim cunku buradaki fiyatlar ile Turkiyedeki fiyatlar birbirinden cok farkli.Ama siz yinede bana onerebileceginiz model ve markalari soylerseniz cok sevinirim.

Tesekkurler,

Hoşgeldin... :)

eğer orada satılıyorsa CBR 250 RR modelini tavsiye ederim şiddetle :p

Oncelikle, yorumunuz icin ikinizide cok tesekkur ederim.

@ErTech

Evet burada satiliyor, cok da hos bir alete benziyor ama iste bana hangi model,kac senelik,kac km olsun felan gibi biraz daha detayli bilgi verebilirsen cok cok daha iyi olur.

Benim aklimdaki marka ve modeller sunlar ;

Suzuki GSX-R 750 veya GSX-R 600
Yamana Ninja ZX-6R
Honda CBR 600 RR

@mete_han

Yakin sayilirim, Zugda oturuyorum, 25-30KM felan herhalde dietikona :)

Selamlar,

merhaba arkadaşım
Hiç tecruben olmadan bende o aklındaki motorlardan vazgeç
daha küçük bir motorla başla
istediğin makinalar biraz deneyim isteyenler

Oncelikle, yorumunuz icin ikinizide cok tesekkur ederim.

@ErTech

Evet burada satiliyor, cok da hos bir alete benziyor ama iste bana hangi model,kac senelik,kac km olsun felan gibi biraz daha detayli bilgi verebilirsen cok cok daha iyi olur.

Benim aklimdaki marka ve modeller sunlar ;

Suzuki GSX-R 750 veya GSX-R 600
Yamana Ninja ZX-6R
Honda CBR 600 RR

@mete_han

Yakin sayilirim, Zugda oturuyorum, 25-30KM felan herhalde dietikona :)

Selamlar,

El-Classico olacak ama :) aklındaki motorlarla başlangıç yapmak çok mantıklı değil... Bu aletlere geçmek için daha düşük güçteki başka motorlarla tecrübe kazanmak gerekir diye düşünüyorum...

CBR 250 RR'a gelince burada satılmayan bir motor, temiz bakımlı olduktan sonra çok eski olmadığı sürece rahatlıkla alabilirsin... :cat:

Dıetıkonda halam ve ailesi yaşar...Çınar ailesi...selamlar saygılar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoşgeldin aramıza :rendeer:
25KW bunu bi açıklarsan daha iyi olabilir ona göre yardımcı oluruz ?

öncelikle aramıza hoşgeldin baskıncı.......
ertech inde yazdığı gibi ve tr henüz satılmayan olmayan CBR250 mükemmel bir başlangıç seviyesi motorudur,senin tercihlerin ancak belli bir tecrübe ve yol katettikten sonra geçmen gereken bir üst sınıf makinelerdir.tabiki tercih senin ama birkaç ayda olsa tecrübe kazanana dek küçük makine en sağlıklısıdır

aramıza Hoşşgeldin :) wallaa bugn forumda gördm HoNDa cbr 250 :) Türkiye de yok ama oralarda wardır belkim bi bak derim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öncelikle hoş geldin sana gerekli bilgileri deneyimli abilerimiz verirler bu konuda rahat ol ve onların drektiflerini dikkate al senden ricam ordaki motosiklet kültüründen bahsetmen aslın da çok merak ediyorum avrupa lıların motora ve motorcuya bakış açısını tekrar hoş geldin .

Hoşgeldin arkadaş,
Arkadaşımızın verdiği bilgilere dikkat edelim MT katılımcıları. 25 yaşın altı 25 KW (yaklaşık 34 BHP ) diyor, Stajyer Ehliyeti diyor, 12 Saatlik Temel Ders diyor. Sanırım aramızdaki birsürü tartışmanın köküne kibrit suyu döker bunlar. Bir de üstüne bilinçli arkadaşımız, sitemize yazarak bilgi topluyor:cat::cat::cat:

Derslerin devamını alacaksan 500-600 lük bir enduro-Naked motorla başlamanı tavsiye edebilirim. uzun sürede ihtiyacını karşılayacaktır. Temel motor refleks ve bilgilerini geliştirmede tam istediğin gibi olacaktır.

Kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

Moderatör (forrap)
Aramıza hoşgeldin:wiinkk:
İsviçre MT gurubunun kurulmasında bir adım olman dileğiyle:)
Başlangıç için bahsettiğin modeller uygun değil.Daha düşük güçte motosikletlerle tecrübe edindikten sonra bahsettiğin modellere bakabilirsin.
Madem süper sport kategorisinde bir motosiklet arıyorsun,ve Türkiye de değilsin,cbr 250 güzel bir seçim olabilir.Onun haricinde orada piyasada olan marka modelleri söylersen (uygun cclerde) bizde sana o şekilde yardımcı olmaya çalışırız:cat:

arkadaşım aynı zamanda senin dediğin, SS model 500-600 lük motorlar çok güçlüdür, anlattığına göre o sınıfa binemezsin. 250 cc lik makineler sanırım tam istediğin gibi olacaktır.

hoşgeldin arkadaşım

Sana model önerebilmemiz için ilk önce orda olan modelleri bilmemiz gerekir.
Henuz bir motorsikletim yok, fakat buraya uye olmamin en buyuk nedenide bu zaten,sizlere danismak,bu konuda yardim almak.Isvicre yasalarina gore 25yasinin altindakiler ancak 25KW lik motorsikleri surebiliyorlar, bende 23yasinda oldugum icin bu kat. deyim.Su an ogrenci ehliyetim var

Senin deginine göre 25 yaşına kadar 25kw altı motor kullanabiliyorsun. Bu durumda orda 25 kw altında güce sahip olan motorları söylersen sana yardımcı olacak arkadaşlar çıkar.

Arkadaslar,

Yorumlariniz ve ilginiz icin hepinize cok cok tesekkur ederim.

Bazi arkadaslar 25KW hakkinda detayli bilgi istemisler,sagolsun diger arkadaslar hemen aciklamis,arkadaslarinda dedigi gibi 25KW,36(hp) Beygir'e denk geliyor.Buna bagli olarak, onceki mesajimda yazmis oldugum motorlar aslinda sizinde dediginiz gibi cok guclu fakat, bunlari 25KW ye uygun yapiyorlar.Yani gorunum ayni fakat guc cok farkli gibi birsey oluyor.

Isvicrede de genel olarak "Motor cok tehlikeli, bosver" ogutleri veren cok oluyor,fakat buna nazaran gercekten cok motorsiklet kullanici var, ve kesinlikle hepsi adabina uygun kullaniyor,kask,mont,vsvs.Birakin motorsikleti,adamlar normal bisikleti bile,bizim TV lerde izledigimiz bisiklet yarisindakiler gibi giyinerek suruyorlar:)

En onemlisi ise,herkesin trafik kuralina uymasi, yani yayasindan bisikletlisine tircisina kadar herkes trafik kurallarina uyuyor ve karsisindakine anlayisli davraniyor,ee buda avrupada motorsiklet kullanimini biraz daha az tehlikesiz kiliyor.

Bu arada umarim en yakin zamanda Isvicre MT grubunuda kurariz:)

Arkadaslar,

25KW lik Hyosung Comet 650 R nasil sizce?

Bu markayi daha yeni goruyorum onun icin guvenilirligini felan hic bilmiyorum,gerci hicbiri hakkinda bir bilgim yok ama:)

Yardimci olursaniz cok sevinirim,

hyosung_comet650r.jpg

Veya Aprilia RS 125 ???

01.jpg

benimde teyzemler orda oturuyo zugda guzel biyermiş, burasıda güzel biyer MT hoşgeldin:)

Hosbulduk arkadas...

Oylemi?

Ismi ne,belki tanidikdir:)

Selamlar,

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar