Çin Malı Motor Problemi ! ! Yardım

Bizim komşu o kadar alma dememe rağmen gitmiş markası bile belli olmayan 75 CC 4 zamanlı bir scooter a 1,700,000,000 TL vermiş.

İki gündür bizim evden gitmiyor vay bu nasıl olacak şu nasıl olsa daha iyi olur diye.

Ama benim dikkatimi çeken başka bişey varki oda motorun kesinlikle gaz yememesi. Tek kişi bile binse motor kalkış yapmakta inanılmaz problem çekiyor. Zaten iki kişi binincede 40 ı geçmiyor. Sizce gaz yememesinin nedeni ne olabilir ?

saygılar :queen:

karbüratör bağlantılarına bir bak yada içinde hava alan bir yeri olabir sadece tahmin :queen:

hiç bi sorun olmasa bile hem 75cc hem d 4 zamanlı olduğu için bir zayıflık olacaktır, ama kalkışta bile zorlanıyorsa şanzıman roller'ların (kusura bakmayın roller'ın Türkçe teknik karşılığını bilmiorum) ömrü dolmuş veya şanzıman kayışı aşınmış olabilir. Bunlar da performansı direkt etkileyen motor parçalarıdırlar.

baba ömrünün dolmuş olması imkansız motor daha 33 km de .
anlamadığım noktada bu zaten sıfır motor. :farao:

o zaman yazık diyorum, bi akü bişi taksın çocuğuna akülü motosiklet diye versin o zmn o dikbaşlı komşun, yazık ne diyim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam

1- Karbüratör yolları veya kesinlikle bağlantı noktaları
2- benzin hortumları benzin az gidiyor olabilir
3- karbüratöre gelen gaz teli
4- buji tam sıkı değildir hava yapar performansı da düşürür

aklıma gelen şey bu ama sen onu al tamirciye bi götür

hocam yağ mağ yakmasın segman falan. ama sıfır diyosun. alla alla fabrika hatasımıdır nedir.

arkadaşım 75 cc çin malı scooter yok.o motor büyük ihtimalle tvs dir.tvs de çin değil hindistan malıdır.motor da arıza varsa servisine veya yakın bir ustaya götür burda çözüm bulmak çok zor

motorun hiç bişeyine bakma markasına bak
markasını bulamıyosan sorunuda bulamazsın
güle güle kullansın

mesaj tarihini boşver,yazılanı okumuyorlarki hala tavsiyede bulunuyorlar.
merak ettim motor çöpe gitti mi acaba.

makinayi dinlemeden görmeden yorumyapmak iyi degil ama bence büyük ihtimal karbiratörden olabilir mesela emme manifoldundaki jeckle kapagi bozuk yada kumandadan bagimsiz calisiyor olabilir ne söylesek bos.

hangi çinli firmanin 75cclik modeli varki?
motor büyük ihtimal 50cc mondial 50tt de olabilir fiyatindan az çok ta belli 0luyor haojinde olabilir jonwayda olabilir.
Hiç gaz yemiyor demişin hiç gıdım yemese zaten engine çalışmaz :D

makinayi dinlemeden görmeden yorumyapmak iyi degil ama bence büyük ihtimal karbiratörden olabilir mesela emme manifoldundaki jeckle kapagi bozuk yada kumandadan bagimsiz calisiyor olabilir ne söylesek bos.
türk milleti bu kadar mı yazılanı okumaz arkadaş yahu.konuya düşen düşene.accık okuyun be ne olur ne kaybedersiniz.biz diyoz mesaj yazılalı 3 yılı geçmiş.adam hala motordan bahsediyor.
harbi merak ettim bu motor hala yürüyor mu hurdaya çıktı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar