ikinciel gt250 hakkında yardım?

SELAM
Arkadaşlar, bir galeride 2005 model 7500km'de gt250 naked gördüm ve almayı düşünüyorum. Fiyatına en son 5000 ytl diyor! Neyse bununla ilgili birkaç sorum var!

1. İlk olarak bu fiyata bu motor uygunmu?
2. Şuan 7500 de ve doğal olarak 8000 bakımına girecek! garanti süresi dolmuş. kısaca 8000 bakımının masrafı aşağı yukarı ne kadar çıkar?
3. Daha 5000 km olmadan herkes hyosung motorunu satıyor, nedeni nedir?
4. Birçok hyosung kullanıcısının ilk 5000km içinde motorunun arızalandığı; motor kitlenmesi, yağlama sorunu, krank arızası,yağdan unufak olmuş sarı metal parçaların çıkması, v.s v.s gibi sorunları yaşadıkları ve ayrıca servis problemlerinin olduğu gibi kısaca birçok olumsuz yönlerinin olduğunu okudum ve duydum. Bunun hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz?
5. Çoğu kullanıcı Bu yazdığım problemlerin kronik olduğunu söylüyor, kimileride eski modellerde bu sorunlar çıkıyor diyor. Bu motor 2005 model yani eski model sınıfına giriyor! 7500 km den sonra bu sorunları yaşama ihtimalim varmı? Eğer yaşarsam garantisi bitmiş bir motor için bana zararı ne olur?

Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için Şimdiden teşekkürler...
Saygılar/Burhan/Merkez-ANTALYA

Dipnot: Bir çok motorsiklet sitesine ve forumlara girerek araştırma yaptım ve edindiğim bilgileri baz alarak bu soruları soruyorum...

Aynı fiyatta Honda nın Cbf 250 sini alabilirsin istersen.. Comet kadar yakışıklı değildir ama Hondadır.. :)
Ben de Antalya'dayım.. Şarampol caddesinde bir tane mağazanın önünde Cbf 250 var, bir de benim en yakın arkadaşımın Cbf 250 si var.. Arkadaşımın ki 5,200 diğerini bilmiyorum.. Model büyüteceği için satıyor.. Görüşelim istersen.. :wiinkk:

http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/31389-2005-model-satilik-cbf-250-a.html

Bu da satılık ilanı..

Son düzenleme:
eger yedek parça sorunu olmazsa hyosung en iyisidir.siteden de takip ettiğim kadarıyla motor işinde biraz da şans gerekli biraz da güzel bakarsan sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

bencede hyosungu tercih et,yedek parça sorunu yaçayacağını sanmıyorum

ali yıldız : hyosungda senin bahsetmiş olduğun sorunlar her motorda herkezin başına gelebilecek şeyler şimdi diyecektir bazıları hondada niye olmuyor yamahada da niye olmuyor teknoloji farkı o fiyatlara çaok basit sıradan bi teknıloji alıyosun oyüzden ama comet öyle değil hem kullanım açısından hemde görünüş açısında sana tavsiyem mesasala fazer 600 ne tarz sorunlar çıkarır diye araştır ben fazer düşünüyorum ve okuduklarım karşısında nerdeyse vazgeçtim ya bmw 650 f bide ona bak evet motor birazşans işi ama hyosung sahibiyim ve hyosung fan club üyesiyim bunlar 3 5 hatanın toplamıdır emin ol ii makina alıcaksın

Süper Moderatör (BBRR)
honda hayat onda sen honda al yorma kafanı..krank kırar .. motor kitler bela olur başına hyosung sonra :p
forumda yapılan anketlerede aldanma her ne kadar %50 üstü oranlarda hyosung tercih sebebi olsada yinede sen honda ve yamahadan vazgeçme..her ne kadar hyo bu iki japona hem güç hem performans olarak fark atsada sen yinede japondan şaşma ..hyo motorlarında disk fren kullansada diğerlerinin adı yeter kampana arka firen bile olsa atacağın havayı unutma ..arkadaşlarına ben bi japon markası biniyom diyeceksin .. her ne kadar japonyada imal edilmiyo olsa bile..tek kötü yanı hyodan daha pahalı olmaları ama dediğim gibi adı yeter .. yersen tabii..:p

bir kaçta tavsiye ..
*honda veya yamaha (artık hangisini alırsan) sakın bir hyonun yanına park etme tüm ilginin ucuz ve kalitesiz olan Hyoya toplanması moralini bozabilir..
*yolda honda veya yamahanla giderken artçılı olarak yanından bi comet geçerse üzülme sakın .. adi bir motora geçilmiş olmanın verdiği ezik ruh hali kalıcı değildir..
* adi bir motora sahip olduğunu anlamayan zavallı hyo sürücüsü kızları motrorun üstünden indirmeye çalışırken senin böle sorunların olmadığını bilmen içini rahatlatacaktır. Kızların cahil ve zevksiz erkekleri tercih ediyo olması onların sorunu..:cherry:
*motorunu 1 yıl sonra satarken hyo ile aynı piyasaya gitmeside moralini bozmasın ..ikici elleri nerde ise aynı fiyatlar olması motordan anlamayan adamların hyoya fazla fazla para vermelerinden ötürüdür.. değerini anlayan elbet bir gün sana motorunun hakkını verecektir.. (motor kolleksiyon değeri kazandığında :p)

tüm bunlardan sonra hala yok ben Hyo alıcam diyosan zaten yapacak bişide yok sen buna layiksin :p al adi motoruda gör :)

Son düzenleme:

GKN

evet aslında en büyük yanılgımız bu
motosikletin görüntüsüne bakara karar veriyoruz içini çokta önemsemiyoruz
hyo lar görüldüğü üzere güze makinalar diye düşünüyoru kendi segamentinde
ama şu an en eskisi 2 yaşında yatığı kilometreler belli bundan dolayı nelerle karşılaşılabileceği uzun vadede neler çıkarabileceği konusunda kimsenin pek bi fikri yoktur sanırım..

motorun kalitesinden daha önemli olan yedek parça servistir bence...kesinlike avrupada veya amerikada çok tutmuş diye türkiyede yetersiz alt yapısı olan marka seçkerken bir kez daha düşünmek gerekir diye düşünüyorum...

Ben şu anda belkide antalyada olduğu için morotumu götürebileceğim yetkili servis bulamıyorum...Yedek parçadan zaten bahsetmek istemiyorum Allah aratmasın..NEyseki problemsiz bir motormuş şansıma.. yok sa çok çektirirdi ...

Sizede önerim kesinlikle yedek parça ve servisi dikkate almanız yönünde olacaktır...

Süper Moderatör (BBRR)
banavurma
Hyonun hangi parçasını bulamadıysan bana yaz ben sana bulurum ..öle özel bişi yapmana gerekyok ara globali çıkar parçanın parasını 2 günde elinde..parça sorunu eskidendi .. adamlar çok iddaaalı .. motordan sökerim yine bulurum diyolarsa ellerinde her şey vardır ..kimse sıfır motordan parça sökmez .. bu bir iddaaadır sadece ..elimde her parça var demektir..

banavurma
Hyonun hangi parçasını bulamadıysan bana yaz ben sana bulurum ..öle özel bişi yapmana gerekyok ara globali çıkar parçanın parasını 2 günde elinde..parça sorunu eskidendi .. adamlar çok iddaaalı .. motordan sökerim yine bulurum diyolarsa ellerinde her şey vardır ..kimse sıfır motordan parça sökmez .. bu bir iddaaadır sadece ..elimde her parça var demektir..

Benim yazımda hiç bir marka belirtmedim...Sadece başıma gelenlerin alıcı arkadaşında başına gelmemesi için servis ve yedek parçaya dikkat etmesini istedim...
Kulllandığım motor avrupanın en büyük 2. motorsiklet üreticisi olduğu halde türkiyede sağlam bir alt yapısı olamdığı için problem yaşamıyor değilim...İsterse dünyanın en büyük en tanınmış markası olsun bana servis ve parça desteği sağlayamadıktan sonra markasını ne yapayım....

Süper Moderatör (BBRR)
banavurma

dediklerine aynen katılıyorum .. satış sonrası olmayan bir motorun türkiyede tutması imkansız.. zaten hyo yu bu yüzden çoğunuz yeni duyuyo ..oysa hyo 2000 yılından beriş türkiye pazarında benim cross motorum ilk gelenlerden .. ilk önceleri yedek parça sıkıntısı yüzünden tutmadı .. hatta hyo soranlara hep aynı şeyi dedim ..sakın almayın yedek parçası yok.. motor çok sağlam olsada dediğin gibi illaki yedek parçaya ihtiyaç oluyo.. sadece aprillada değil piaggiodada bu sorun var..türkiyede yedek parça sorununu aşan zaten çok az marka var.. hyo şu anjda az firmalardan biri ..işin başına otomotiv menşeili bir yönetici gelince .. yedek parça ya olan önem arttı ..honda yamaha ve BMW yedek parçada sıkıntı yaşatmayacak diğer markalar ama bu markalardada eski modellerin her parçasını bulamazsınız

Son düzenleme:
Ohhoo siz hala burda mısınız :) Burhan hyodan vazgeçeli çok oldu.. Arkadaş Antalya lıda.. :cherry:

Belki ben şanslıydım ama motorumla (GT250R) HİÇBİR sorun yaşamadım ki 12,000 km ye geldim? Yani mutlaka sorun yaşayanlar vardır, ama orantısı ne bilmiyorum. Belki sizin almayı düşündüğünüz de sorunsuzdur?
-t

ali yıldız : hyosungda senin bahsetmiş olduğun sorunlar her motorda herkezin başına gelebilecek şeyler şimdi diyecektir bazıları hondada niye olmuyor

Ali Yıldız: Çok okumak da iyi degil! Geçenlerde bir BMW servisinin yaptığı inanılmaz şeyleri okudum.. hatta bu forumda okudum.. *t

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar