CBF 250 ile başlasam??

Merhabalar.. Motora başalayacağım.. A2 mi aldım..Nasıl aldım bilmiorum.. Hayatımda hiç motor sürmedim sadece bir akşam arkadaşımın ybr125i ile 10-15 dk çalıştım girdim geçtim.. Başlamak için cbf250 almayı düşünüyorum nasıl olur?

Hangi şehirdesin belli değil ama bir yerlerden eğitim almadan başlama derim.

Öncelikle ehliyetin ve alacağın motosikletin hayırlı olsun.

Başlangıç için Naked tarzı, 250cc'yi geçmeyen bir motosiklet seçmen bence güzel bir karar.

CBF250 yeni başlayacak bir insan için küçümsenecek bir makine değil.Burada senin beklentilerin vede yeteneğinde ön planda.Agresif kullanımlardan kaçarak kısa sürede vitesli vede 250cc bir motosiklete alışabilirsin.

Tabii en güzeli eğitim alarak başlamak :cat:

öncelike hayırlı uğulu olsun.. motor kullanmada zorluk çekmiyorsan biraz zamanla rahat bi şeklide cbf 250 alışırsın...kazasız sürüşler dilerim..

Bence de CBF250 başlangıç motoru olabilir. Fakat agresif kullanacak birisi için fazla gelebilir.

Kısa bir eğitimle rahatlıkla kullanılabilir.

CBF bence de uygun olur.Elbette kendini bilerek kullanırsın.İlla ki 125cc ile başlanılacak diye bir kural yok.Alırsın 125cc bir motor ve kısa süre sonra sana yetersiz gelmeye başlar.Satacağım diye uğraşırsın ve satarken zarar edersin.CBF250 bence doğru bir karar

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sende herkes gibi yap... Al bir ybr öncelikle.... Daha sonra 500 lük veya 600 lük makinaya rahat geçiş yaparsın...

CBF250 ile başlayabilirsin tabiki ama bildiğim kadarıyla kullanmayı nerdeyse hiç bilmiyosun...motosiklet eğitimi alıcak paran ve zamanın yoksa kısa bir süre(en azından 2-3 hafta falan) okul bahçesi veya park alanı gibi yerlerde fren,ani durma-kalkma,manevra kabiliyeti,denge ve gaz kolunu açma konularında çok sayıda alıştırma yapman lazım...daha sonrasında 1 hafta falanda semt içerisinde kullandıktan sonra yavaş yavaş E5-TEM gibi yollara çıkman lazım...aksi takdirde senin için çok tehlikeli olabilir...:bounce:

şimdiden hayırlısı ne ise o olsun diyelim...:wiinkk:

başlamak için çok uygun bi motor.aman dikkatli kullan.bu sitedeki sürüş teknikleri ile ilgili yazıları takip et yararlı olur.

Hangi şehirdesin belli değil ama bir yerlerden eğitim almadan başlama derim.

Denizlideyim.. Eğitim konusunda kesinlikle haklısınız...Birde yazan diğer arkadaşlara yönelik bir cevap olarak motorları araçlara hiçbir zaman agresif yaklaşmaktan yana değilim..

Bence başla, 125 alır çok çabuk sıkılırsın.. 250 alsan olmaz, 650 alsan çok gelir.. En iyisi 250 yani :) İyi bir seçim, hayırlı olsun... Peki motorun hazır mı ? Sıfır almayacaksan, sıfırdan farksız cillop gibi Cbf250 var satılık.. Ama Antalya'da.. :cherry:

iki teker dergisinin haziran sayısında incelemesi vardı başlıkta yazan bu motoru ananem bile kullanır gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam:cherry:

güzel seçim, bir süre defansif sürmeyi elden bırakmayın...

CBF 250 cc. başlangıç için uygun bir makine bence...

İmkanın varsa eğitim al ancak yoksa tedbirli davranarak full korumalı ehliyetli olarak çık trafiğe... Ve ilk başlarda trafiğin sakin zamanlarını seçip biraz alıştır kendini...

Hayırlısı neyse o olsun... Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum... :)

Adamım yaa aklmdaki soruyu sormuş .. yiee Brooo :mrgreen: çek it aaaut :p eyw .

başla başla sonuna gadar bas,,,,forumu iyice incele sonra karar ver:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeşim başlangıc motoru icin cbf güzel bi tercih fakat full korumalı bir chooper daha mantıklı olabliir:wiinkk: en azından her tarafı demir olduğu ve korumaları oldğu icin düşse bile kaldırıp devam edebilirsin. ikinci el ucuz bi chooperle 3-4 milyar gibi fiyatları var başlarsan daha iyi olur hem düşürdüğnde keyfin kaçmaz. grenaj dışında hic bir sorunu yok cbf nin başlayabilirsin ;)
cbf yi düşürdün mü bi bakcan grenaj kırılmış tüm keyfin kaçabilir.

kazasız test sürüşleri ve inş yolculuklar...

kardeşim başlangıc motoru icin cbf güzel bi tercih fakat full korumalı bir chooper daha mantıklı olabliir:wiinkk: en azından her tarafı demir olduğu ve korumaları oldğu icin düşse bile kaldırıp devam edebilirsin. ikinci el ucuz bi chooperle 3-4 milyar gibi fiyatları var başlarsan daha iyi olur hem düşürdüğnde keyfin kaçmaz. grenaj dışında hic bir sorunu yok cbf nin başlayabilirsin ;)
cbf yi düşürdün mü bi bakcan grenaj kırılmış tüm keyfin kaçabilir.

kazasız test sürüşleri ve inş yolculuklar...

Bence chooper ya da cruiser tarzı motorlar başlangıç için uygun değil. Direksiyonları kontrolü nakedlara göre daha zorlaştırıyor. CBF ye de koruma demiri takabilirsiniz.

Ayrıca her yeni başlayan düşcek diye birşey yok. Düzgün kullandıktan sonra neden düşşünki arkadaşımız:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence chooper tarzı bir makinede vites değişimi frenleme denge gibi unsurları geliştirmesinde fayda var ayrıca düşmeyeceğini umarsak 1000rr la başlasın arkadaş :silent:

herşeyin kötüsünü düşünerek hareket etmeliyiz bence... acemidir düşme ihtimali yüksektir bence

cbf ye de koruma demiri takılabilir fakat bir chooper full demir olduğu icin düşse sinyali bile kırılmayacaktır bence

sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar