Moturlu Taşıtlar Vergisi

Merhaba arkadaşlar , motorumu 2007 mayıs da 0 km aldım. Ben ödediğim tutar içinde motorlu taşıtlar vergisininde olduğunu düşünüyordum.Fakat az önce motorlu taşıtlar vergi sorgulamasından bakınca ocak - temmuz 1. yarı verginin ödenmemiş olduğunu gördüm. Ben anahtar teslim aldığım ve parayı peşin ödediğim için bu verginin ödenmiş olması gerekmezmiydi , ben mi yanlış biliyorum. Arkadaşlara sorduğumda evet diyen de var hayır diyende. Yeni motor alan arkadaşlar sizin ki nasıl acaba sormak istedim...

Ödense sorguladığında borç gözükmezdi, satıcılar genelde vergi ödemeyi pek sevmezler :(

motoru aldıgın bayii sadece motorun kdv ve ötvsini yatırabiliyor ondan sonra motor senin üzerine oldugu için 6ayda bir ödüyorsun yani ocak ve temmuz taşıt pulu ödeme ayları diyebiliriz bayii o ücreti ödemez-ödeyemez yılda iki kez benka ya gidip ödersin yıllık64ytl(32ocak-haziran ayları)(32temmez-aralık ayları)...

motoru aldıgın bayii sadece motorun kdv ve ötvsini yatırabiliyor ondan sonra motor senin üzerine oldugu için 6ayda bir ödüyorsun yani ocak ve temmuz taşıt pulu ödeme ayları diyebiliriz bayii o ücreti ödemez-ödeyemez yılda iki kez benka ya gidip ödersin yıllık64ytl(32ocak-haziran ayları)(32temmez-aralık ayları)...

cevap için teşekkürler , ocak ve temmuz aylarında vergi ödendiğini tabii biliyorum zira arabamın vergilerini ödüyorum. fakat benim demek istediğim anahtar teslim demek bana vergileri tamamen ödenmiş bir motorlu taşıt vermeleri demek değil mi. mesela arabamı alırken anahtar teslim aldığım için ilk yarı motorlu taşıt vergim ödenmişti . 30 ytl öderim sorun değil ama merak ettim acaba ödemedi mi aldığım yer...

cevap için teşekkürler , ocak ve temmuz aylarında vergi ödendiğini tabii biliyorum zira arabamın vergilerini ödüyorum. fakat benim demek istediğim anahtar teslim demek bana vergileri tamamen ödenmiş bir motorlu taşıt vermeleri demek değil mi. mesela arabamı alırken anahtar teslim aldığım için ilk yarı motorlu taşıt vergim ödenmişti . 30 ytl öderim sorun değil ama merak ettim acaba ödemedi mi aldığım yer...

BENDE 11.2006 DA 0 motor aldım..bendede temmuz-ocak 2006 dönemine ait pulu yatırmamışlardı senin gibi sorgulamada çıktı..Motor kaydı senin üzerine geçince puluda hemen yatırıyorlar bu şerefsizlikten başka birşey değil.Sen anlaşmayı herşey dahil yapıyorsun sonra böle oluyor..hakkını ara belki yatırtabilirsin..

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
mayıs ayında ve anahtar teslim aldığında satıcının ödemesi gerekiyor.
ben ocakta aldım 1. taksiti satıcı ödedi.

aynı konudan bende şikayetçiyim bende motoru eylül 2006 da aldım ama bütün kış kullanma fırsatım olmadı pek de ilgilenemedim. geçenlerde bi sorgulatayımda yatırayım ne kadarsa diye bakarken 29/09/2006 (trafiğe çıkış tarihi), 31/01/2007 ve 31/07/2007 tarihli 3 tane borcu olduğunu gördüm. hatta ilk iki tanesine faiz bile işletmişler. internet bankası hesabımdan sadece 2007 yılına ait borçlarımı gördüm ve yatırdım hemen ertesi güne gib deki 2007 ye ait borçlar gitti ama 2006 nınki hala duruyor vakit bulabilirsem işin aslını vergi dairesinden öğrenicem.

Arkaşadaşım bir muhasebeci olarak seni aydınlatıyım...

MTV'nin birinci döneminde motoru sıfır aldığın için ilk taksidi yatırmış olmaları gerekir...yani etik olarak bunu yapmaları lazım...ama sen evrakları teslim aldığında bunu kontrol etmediğin için işin uyanıklığına kaçmışlar sanırım...sıfır aldığımız her motorlu taşıtta bu evrakların eksiksiz olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir...

arkadaşlar bu arada MTV 2.dönem taksidi bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor bilginize...eğerki ne kadar yatıracağınız bilmiyorsanız buradan öğrenebilirsiniz...

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40

arkadaşlar yamaha bayisini aradım ve bayinin buna zorunlu olmadığını , bunun ancak kampanya olan yerlerde olabileceğini benim ödemem gerektiğini söylediler...

hocam onların ödeyeceği ötv...yani mtv onları bağlamaz...bi yanlış anlama olacak muhtemelen...

hocam onların ödeyeceği ötv...yani mtv onları bağlamaz...bi yanlış anlama olacak muhtemelen...

nasıl bağlamaz olm normalde yapmaları lazım...vergi diyince hepsi içine girer...KDV ÖTV öde MTV ödeme öyle saçma işmi olur...ya sıfır verdiği fiyatın içine yansıtırlar yada sonradan ek bi ücret talep ederler ödeyip...aslında yeni kanun çıkıcak MTV ödenmeden plaka çıkmayacak diye bak bakalım o zaman böyle yapabiliyolarmı...

sadece senin başına gelmemiş,

ağustos 2005 de trafiğe çıkan (sıfır alınmış) as 125 t mi eylül 15 de almak için notere gittik benim mantığım tüm vergiler ödendiği için temiz kağıdı almamız gerekmez yönündeydi.noter ısrar edince vergi dairesine giden eski sahibine temmuz 2005 vergisini almadan temiz kağıdı vermemişler.

anlaşılan bunu tüm marka bayii ler yapıyor:cat:

Otomobil alırken hepsi ödeniyor,motosiklet bayileri uyanıklık yapıyor.İki motosiklet aldım ikincisinde uyandım konuya meğer geçen sene aldığım çin malı mıtırun ilk vergisi de hala ödenmemiş,üstelik bir sürü borcu birikmiş.Çaresiz hepsini ödemek zorunda kaldım.Artık bana zor motor satar honda.

Konu markaların ilgilenmesi lazım.Honda'ya bildirince adamın bayiliğini elinden almaya kadar gidebilir ama kimin umurunda.

Son düzenleme:
Otomobil alırken hepsi ödeniyor,motosiklet bayileri uyanıklık yapıyor.İki motosiklet aldım ikincisinde uyandım konuya meğer geçen sene aldığım çin malı mıtırun ilk vergisi de hala ödenmemiş,üstelik bir sürü borcu birikmiş.Çaresiz hepsini ödemek zorunda kaldım.Artık bana zor motor satar honda.
Konu markaların ilgilenmesi lazım.Honda'ya bildirince adamın bayiliğini elinden almaya kadar gidebilir ama kimin umurunda.

Hondayla ne alakası var onu anlamdım. Benim 2 hondam var 2 sininde vergileri ödenmiş teslim aldım.
Bence Honda diye genelleme yapacağına yetkili satıcının ismini teşhir et

bu durum tüm sıfır motosiklet satan bayilerde, satın alanın başına geliyor malesef.bu ruhsat ve plaka işlerini takip eden kişiler vergi taksidi ödemeyi yapmayıp size tüm işlemler halledildi diyerek ruhsatınızı verip 200 - 250ytl alıyorlar.sigorta,plaka basımı ve 2 nüshalı ruhsatın onayı halbuki toplam 110 ytl civarlarında tutuyor.ruhsatın çıkmış olması heyecanına kapılmadan iyice kontrol etmek lazım evraklarımızı

Benimde bildiğim satıcı bayinin mtv sini ödeme gibi bir zorunluluğu yok.Ama ödeyeceğim deyipte ödemediyse bilemem.Bende motorumu aldığımda ötv+kdv dahil almıştım.mtv ödenmemişti kendim ödedim.:cat:

Bursadan yamaha bayiinden 4 adet motor aldım.Tabela asmıştı 1 ay içerisinde MTV yatırmanız gerekir diye.Genelde vergiden anlaşılan ÖTV ve KDV anlaşılıyor.Ben vergi dairesine 2 ay yatıramadım çünkü plaka kayıtlarını işlememişlerdi.Bu özellikle kullanılmış plakalarda meydana geliyor.
Yani satıcının seni uyarması lazım MTV' ni yatır diye veya yatırdık diye.Bu anlaşmaya bağlı.

Satıcı senden fatura kıymetinden fazla para aldımı.?
Ruhsat masrafları içinde trafik komisyocusu MTV de yatacak dedimi

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza
Anahtar teslimi satışlarda tüm vergiler bayi tarafından ödenir. Ödemeyen sahtekarlık yapıyordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar