yeni ikinci el ybr 125im çok yaktı

1.acemiyim.
2.henüz ehliyetim olmadığından sanayideki ustama gitmeden önce buraya danışmak istedim(trafik çevirirse diye.)
3.depoyu fulledikten sonra motorla yaklaşık 165-170 km yaptım.çoğunluğu dur kalklar şeklinde ve hep düşük hızlarda.
4.genelde benzincilerin saati bozuktur hep fazla yazar ama bilemiyorum.
5.toplamda 7.19 litre benzin aldım.
6.ilk 50-75 km içerisinde motorun rolanti ayarı değişti(yanlış ayar olmuş olabilir.),yağı değişti,eksantrik ayar yapıldı,hava filteri değişti vs.
7.debriyajdan emin değilim,o kontrol edilmedi(kaçırıyorsa felan hesabı.)
sizce kullanım şekline göre bu kadar yakması normal mi?şimdi ilk baştakinden daha iyi kullanıp daha az dur kalk yapıyorum.bir 100 km daha kendimi denedikten sonra çevrilme riskini göze alıp ustaya mı gideyim?

wallahi benim YBR 7000 km 'de.
her bakımı tam. Yağını ben değiştiriyorum. Ve her türlü kullanıyorum.
Ortalama full depo - azcık fazlasıyla - 35 YTL doluyor
ve 35 YTL ye 485 km gidiyor. belki daha da gidecek de yedek benzimin olmadı hiç deneyemedim son raddi nedir.
Ama senin hesap oldukça düşük görünüyor.
yarım depodan fazla 180 lerde... çok düşük..
bence göster...

en kötü hesapla km de 90.000 desek en az 200-230 km yol yapması lazımdı (21 liralık benzinle )

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İlk yaktığın 70 km çok fazla yakıyordu motorun....Hava filtren tamamen tıkalıydı....

Tekrar fulle....Tekrar ölç....Eminim az yaktığını göreceksin....

İlk yaktığın 70 km çok fazla yakıyordu motorun....Hava filtren tamamen tıkalıydı....
Tekrar fulle....Tekrar ölç....Eminim az yaktığını göreceksin....
teşekkürler.anlattığım şartlarda en fazla ne kadar yakmalı?
tekrar ölçünce normalde 100 km de 2.5 litreyi geçerse ustaya yol göründü anlamı mı çıkar?

bencede hava filtresinden sonra durum değişecektir...

bu arada ehliyetisiz polis çevirirse hiç ehliyetin yoksa 1000 ytl yi aşıyor yerine göre değişiyor.. uygunsuz ehliyet 600 den ruhsat sahibi isen polisler insaflı iser düzgün bi yere düşersen mahkeme falan 450 yede oluyor...bence hemen ehliyete başvurmalısın...:cyclopsan:cat:

bencede hava filtresinden sonra durum değişecektir...

bu arada ehliyetisiz polis çevirirse hiç ehliyetin yoksa 1000 ytl yi aşıyor yerine göre değişiyor.. uygunsuz ehliyet 600 den ruhsat sahibi isen polisler insaflı iser düzgün bi yere düşersen mahkeme falan 450 yede oluyor...bence hemen ehliyete başvurmalısın...:cyclopsan:cat:
zaten başvurdum.sınavı bekliyorum.
bu arada bu kullanım şekline göre(yavaş,devamlı dur kalk vs) en fazla kaç litreyi aşmaması gerek.

bende acemiyim şehir içinde kullanıyorum

ama genellikle yüksek vites düşük devir kullanıyorum

20 ytl lik benzinile 6.700 gr benzinle

300 km civarı yol katettim,daha rezerve düşmemişti

motor 9300 km de

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Km de 80 ykrş yakması normal...Yerine göre 100 e çıkması da normal....Sıkma canını....

Arkadaşımın motoru ile 350 km yol yaptım 79 ytl yaktı bana göre
En az yakan motor ybr

bende yeni aldım 20 ytl benzin aldım son çizgiye geldi 130 km yaptım yarıyı gösteren çizgiye geldi az yakıyo kanımca daha hiç bakıma gitmedi. 2.el
param olursa bakıma götürecem.

polislerden hiç korkma adam akıllı sür yeter ehliyete yazıldım sınava girecem bu önümüzdeki sınava falan bişeyler sık. sakin ol durdurmazlar ;)

ben caddedden başka yol kullanmıyorum. tokat zaten 1 tane cadde3 var hiç bişi olmuyo 6 senedir motorla hiç yakalanmadım. arabayla 1 kez .
ama oraları bilemem

ayrıca motorun hayırlı olsun Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. ( banada )

Son düzenleme:
depoyu ağzına kadar fulledim.malesef saat çok geç olduğundan ancak 63 km yapabildim.tekrar fulleyince 2.02 litre aldı.
yüksek yakma ile alakalı olduğunu düşündüğüm bir de motorda avans ile ilgili bir problem var galiba.her zaman olmamakla beraber ilk çalıştırmada normal olan devir biraz yol gidip durunca boşa alıp gazı bıraktığın halde 2500-3000 de kalıyor ve aşağı düşmüyor.eve dönerken en son rölantiyi azcık düşürdüm tesadüf müdür ,akşam soğuğu mu ne devir normal rölantisine indi.
.....130 km yaptım yarıyı gösteren çizgiye geldi.....
seninkide çok yakıyor bence.çünki depo 12.5-13 litre alıyor.yarım çizgisi 6-65 litre demek.millet normalde 100 km de 2.2-2.3 litre yaktığını söylemiş diğer konularda.

Son düzenleme:
fabrika verileri ortalama olarak değer alır ve genelde deniz seviyesinde ruzgarsız havada motora tam güç yuklenmeden en okenomik şekilde ölçülen verilerdir.. 3Lt nin üzerine çıkmazsa problem yoktur.. ve rahat gaz yiyorsa..

edit: bence motorunu bir ustaya göster..

Arkadaşımın motoru ile 350 km yol yaptım 79 ytl yaktı bana göre
En az yakan motor ybr
bu mesajı hiç hesap makinesine vurmamıştım.ne yapmış o alet öyle.otomobilden çok yakmış(benim 94 düz kartal 200-250 yakıyor).bu motor ybr mi?yani 22.5 kuruş yakıyor km de.biz 8-10 kuruş yaksın diye uğraşıyoruz.
fabrika verileri ortalama olarak değer alır ve genelde deniz seviyesinde ruzgarsız havada motora tam güç yuklenmeden en okenomik şekilde ölçülen verilerdir.. 3Lt nin üzerine çıkmazsa problem yoktur.. ve rahat gaz yiyorsa..
edit: bence motorunu bir ustaya göster..
teşekkürler.uygun olunca gösterteceğim(şimdilik kullanım şeklime göre 3-3.5 litreye inmişim gibi geldi.)

pazar günü uzun bir gezi yaptım.235 km şehir dışında.16.5 ytl yaktım(km de 7 kuruş;yada 100 km de 2.39 litre).
şehir içinde daha çok yakılacağı kesin de benim amacım zaten il dışında ulaşım kolay bölgeler.

çok fazla yakıt tüketiyor

:silent:arkadaşım bende daha yeni 2007 model '0' ybr 125 aldım motor daha yeni oldugu için 2. depoda 40ytl lik benzinle tam 500 km yaptım yedek depoyuda hiç kullanmadım ilk depo benzine göre epeyi bi yakıt tüketimi azaldı şuan, 800km civarı yol yaptım şimdiki depoyu 30 ytl doldurdum yedek hariç yaklaşık tahminime göre 600 km'den fazla yaparı,bence motorda aşırı aşınma var ve rolantisi çok yüksek olabilir

:silent:arkadaşım bende daha yeni 2007 model '0' ybr 125 aldım motor daha yeni oldugu için 2. depoda 40ytl lik benzinle tam 500 km yaptım yedek depoyuda hiç kullanmadım ilk depo benzine göre epeyi bi yakıt tüketimi azaldı şuan, 800km civarı yol yaptım şimdiki depoyu 30 ytl doldurdum yedek hariç yaklaşık tahminime göre 600 km'den fazla yaparı,bence motorda aşırı aşınma var ve rolantisi çok yüksek olabilir
kusura bakma çok karışık yazmışsın,anlayamıyorum.40 ytl lik benzinle 500 km yaptığını söylemişsin ki bu km de tastamam 8 yenikuruşa geliyor.(sonrasında hiç bişey anlamadım.).ha mesajın ilk mesaja göre yazıldıysa zaten son durum 235 km de 16.5 ytl ye düştü.
ben şöyle diyeyim kaça kaç litre aldığını boşver.anlatımını şu şekilde yaparsan ne dediğini anlayacağım:
sadece şöyle yap(tabii ki bunu daha sonra yapacaksın.):
depoyu kapak borusuna kadar fulle.ne kadar koyduğunu boşver hiç önemli değil.sonra belli bir miktar yani kafana göre yol git(50 yada 200 km kafana göre işte.)sonra tekrar depoyu aynı hizaya kadar fulle.bakalım kaç km gitmişsin kaç litre yada kaç para yakmışsın.
motorda aşırı aşınma veya rölanti yükseklik olduğunu kastedtiğin ben miyim?senin motor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar