Yenilere yardım...

Daha 15 yaşındasın, çıldırtma adamı ! Azcık dayan, büyü diyoruz... Trafikle başa çıkabilecek psikolojide değilsin, bana iki üç örnek gösterip kendini aklayacağını sanma.. Allah korusun bir kaza geçirecek olursan direk ailen suçlu ! Söyle o babacığına sana bisiklet alsın...

Sen çok mu bekledin sanki. Benim halimi anlıcak olan benim yaşımda olandır. Düşün bir kere sen. 2 sene boyunca motorsikletten uzak kalalacağını düşün ne olursun sen öle. Şimdi halimi daha iyi anlamışındır.

Hayır hiç de anlamıyorum, ben 20 yaşımdayım ve 19 yaşımda motosikletime kavuştum... Senin motor aşkın nedir ki benimkinin yanında.. Ben kendimi bildim bileli iki teker üzerindeyim... Ama motor değil, bisiklet...
Ama yine de annen-baban bilir, demek sorumluluk sahibi insanlar değiller.....

Valla büyüğümsün birşey diyemem ama annemde babamda benim dikkatli kullanacağımı bilirler.

Bende dikkatli kullandım, ama karşımda ki adam dikkatli kullanmadığı için geldi geçirdi :) Ve benim diz kapağım kırıldı... :)

Ama o senin dediğin olayın bisiklette olma ihtimalide var. Ben zaten ana caddeye çıkmam. Babamda aynısını söylüyodu. Kaza yaparsın diyordu. Bende dedim sence hangisinden daha fazla ölü vardır. Otomobil kazalarımı motosiklet kazaları mı?

Çıkarsın, altında motor oldu mu çıkarsın, duramazsın...
Bu arada, motosiklet kazasında ölüm var en çok..... Bir motosiklet kazasında ölüm riski %80 dir..

Ya tamam! İyice kafamı karıştırdınız. Belki vazgeçerim ama siz bana İzmir'de de bulabileceğim 49 cc iyi bir scooter yada moped bulun. Birde yedek parça sıkıntısı olmasın.

Tamam madem bunada karşısınız. Elektrikli bisikletlere ne diyorsunuz.

Son düzenleme:
arkadaşlar boşuna dil döküyosunuz iki gün sora açar bi başlık '' yeni motorum nasıl'' diye:) bence gerek yokk motor insanın aklına girdimi insanın aklından çıkmıyo bende karşıyım bu yaşta motora binmesine ama ne desem boş

al bi dene 21 vites bianch veya salcano bisiklet gez paşa paşa motor sakat şimdilik :wiinkk: bende vardı senin yaşında bisiklet ama sınırları çok zorluyodum en son bi karar verdim ya bisikletten vaz geçicektim yada hayatımdan tabiiki bisikleti seçtim ve sattım en son bunları niye sölüyorum bisiklet motorun yanında halt etmiş bisiklet bir kat tehlikeliyse motor 10 kat tehlikeli hele yollarda bayanlar oldumu 100 kat tehlikeli:mrgreen:karar senin diycem ama henüz o yaşa gelmedin o yüzden karar ailenin (yine çoştum ben yaw:) )

boşver be kardeşim ne uğraşıyosun yok motobisikletti motosikletti bin işte bisiklete paşalar gibi ne polisle uğraş ne kaskla ne de ehliyetle takıl

güzel kardesim hic üzülme göreceksin zaman okadar cabuk gecer ki sen bile farketmessin. sen kendini ve aileni düsün ve zamanini bekle.
daha ne motorlara binersin.
:cat:

Arkadaşım ben 8-9 yaşlarında motor kullanmaya başlamıştım.Motor büyük bi tutku.Eski bi motorumuz vardı onu kullanıodum ama abim arkamda.12 yaşında fln yanlız kullanmaya başladım.Tanıdıkların motorlarını istıyorum.Hele abim askere gitmeden önce motorunu jandarma abilere kaptırınca çaresiz kaldım.Abim askere gitmeden önce 50 cc bi alet alıcaktı bana ama annem izin vermedi.Gitti bisiklet aldı:pr:Ben de tam 3 yıl önce delircektim.Bakıyorum herkez motorlarla geçio ben kafayı duvarlara vuruyorum:pr:Bazen arkadaşlarınkiyle akrabalarınkiyle fln idare ediyoduk.Oturduğum yerde ehliyetsiz kullanmaya müsait.İdare ediyoduk.2 yıl önce motor almıştık ve ehliyet olmadığı için hala idare ediyorum Bugün ehliyete yazıldım:queen:çok mutluyum.Sorun çıkmazsa ağustosun ortalarında alıyorum ehliyeti.Nerdeyse 2 yıl oldu yeni aldığımız ybr 125 i ehliyetsiz kullanıyorum ama tavsiye etmem.Hem iyi kullandığımı düşünüyorum hemde yavaş ve kontrollü giderim ama 2 yıldır başıma gelmeyen kalmadı.En başında ailenle çok fazla sorun yaşıosun.Sonra çevremizdekileri tehlikeye atmaya hakkımız yok.Ama mutlaka bi dönem herkez ehliyetsiz kullanmıştır kimimiz 1 gün kimimiz daha uzun bir süre.Yanlız oturduğun yer izmir milyon sayıda insan var benim oturduğum yer ise daha küçük ayvalık ın 15 binlik bi kasabası.Genelde kullandığım yer tarla bahçe oluyo.Sende idare et ara sıra kaçamak yapki kullanmayı öğren.Mutlaka babanın arkadaşlarında fln motor vardır.Bilen birini de al arkana gez biraz hevesini al.2 yıl sonra da alırsın a2 yi bakarsın keyfine.Kaskı da geçirdinmi gidebildiğin yere kadar gidersin.Hem 125 cc lik bi motor alırsın.50cc alcan elinde kalcak.Yazık olcak.Bu yüzden bekle de olmuşken adam gibi olsun.Allah sabır versin.Herkeze saygılar:rendeer:

Bende motosiklet tutkusu başladığında senden dahada küçüktüm. 14 yaşındaydım. O zamandan beri hala ehliyet alabilmek için bekliyorum. Zaman çabuk geçiyor. Sanki dün gibi. :) Bu süre içinde ise boş durmuyorum. Sürüş tekniklerini öğreniyor, motosiklet hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyorum. Bu site bu konuda en iyi kaynak. :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çıkarsın, altında motor oldu mu çıkarsın, duramazsın...
Bu arada, motosiklet kazasında ölüm var en çok..... Bir motosiklet kazasında ölüm riski %80 dir..

Ya tamam! İyice kafamı karıştırdınız. Belki vazgeçerim ama siz bana İzmir'de de bulabileceğim 49 cc iyi bir scooter yada moped bulun. Birde yedek parça sıkıntısı olmasın.

Tamam madem bunada karşısınız. Elektrikli bisikletlere ne diyorsunuz.

İyi sardırmışınız...Ama sonu ilginç...:p

Elektrikliye fit olmuş....:queen::queen::queen:

Onun iyiliği için abi :) İkna oldu sonunda, susun artık kandırmayın çocuğu :)

yaff haberlere cıkanlardan bı bıselect alalım kapansın olay yaff

arkadaslar yasınız arkadasınkı gıbı 14-15 cıvarında ehlıyet yok halıyle cevırmeye gırdınız polıslere ne desen bırakırlar arkadasa onu soyleyın bellı kı dınlemeyecek alacak cunku...ama bende merak ettım ne desen bırakırlar???

Son düzenleme:
A1 ehliet için 16yas bitmis olmalı ve ilkokul mezunu olmak yeterli değilmiydi?
yannış biliyorum muhtemelen :S

Bence aklı başında bir arkadaşa benziyorsun... En azından korumalarının olması ve ehliyetsiz trafiğe çıkmamak istemenden bunu anlayabiliyorum...

Ben sana bisiklet en güzeli desem de motosikletlere sarmış birine benziyorsun... Bisiklet senin için güzel demiyorum yanlış anlama , benim de motorumun yanında bir dağ bisikletim var , bisiklet apayrı birşey ve vazgeçemem... 16 yaşıma kadar bisiklet sürdüm ben. 18'imde de B ve A2 almıştım...

Yeni yasaları tam olarak bilmiyorum ama Motorlu-bisiklet sürebilmen için ehliyet gerekir... Bu yaşta ise ehliyet alamazsın...

Scooter'in ile sokak aralarında sürüşüne devam edebilirsin fakat bunun da tehlikelerini göz önünde bulundurman gerekir arkadaşım. Polise yakalanırsan ehliyetsizlikten 800ytl civarı bir para ödemek zorunda kalırsın. Kaza yaptığın halde suçlu sen olursun.

Biselect (elektrikli) motorlar hakkında pek bir bilgim yok ama bence bir araştır ,dene , güzel aletlere benziyorlar... Fakat bunlar da motorlu bisiklet kategorisine girer.

Benim sana tavsiyem ne biliyor musun? Madem motorla ilgilisin , ailen de birşey demiyor...
50cc 2 zamanlı bir cross motosiklet al.
Sonrasında ister dağlara git ister trafiğe kapalı alanda çalış.
Ama kesinlikle trafiğe çıkmayacaksın...
Yükleyeceksin motoru (onlar yaklaşık 80 kg civarında) veya ehliyetli bir arkadaşının arkasına bineceksin , açık araziye gidip moturunla dilediğin gibi eğleneceksin...

Hem bu sayede trafiğe çıkacak yaşa geldiğin zaman çok tecrübeli olursun , hem de ehliyet bakımından sorun yaşamazsın...

bu yeni çıkan elektirikli motosikletler için ehliyet gerekmiyormuş öğrendiğim kadarıyla zaten hızları da 40km civarında. en uygun çözüm bu gibi geldi bana, ben deneme amaçlı kullandım hem çok sessiz hem de kullanımı çok basit üstelik öyle normal motosiklet gibi hız yapma şansı da yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar