yaz ve meleketimden motorcu manzaraları

bu gün yolda gördüğüm iki ayrı gurubun görüntüsünü tarif edicem ve hiç yorum katmıyacağım.yorumunu sizler yapınız:
1.ilk ekip iki kişi.birinde hiç birşey dikkatimi çekmedi sağ şeridin ortasından 3-4 motor boyu sakince gidiyorlar.öndeki her şeyiyle full;
arkadaki:
üstte kroscuların tam koruması,başında full kapalı kask,ayakta kısa şort ve çıplak bacağa dizlik.
2.ikinci grup 4 Chopper de 8 kişi:
trafik seyri:
ikisi sağ şeritte 1/3 sağ tarafta bir motor boyu önlü arkalı(tam arka arkaya çaprazlama yok yani).gene ikisi bunlara paralel ve gene birer motor boyu önlü arkalı ve bu defa orta şeridin solunda(gene tam arka arkaya).yolun sadece en sol şeridi boş.
kıyafetler:
sekizide tişörtlü.1 tane nazi benzeri kask 7 si kasksız.bir ikisinde şort vardı amma günahlarını almayayım hiç birinde dizlik olmadığının dışında korumalı pantalon varmıydı yok muydu seçemedim.

Özer024 e katılıyorum baslarına gunes gecmıstır onların yoksa yapmazlar oyle bısey :queen:

bende gecen gun soyle bişey gordum, 600 cc honda spor modellerden kullanan kiside ise kask tisort capri ve parmak arasi terlik :)

Valla keyifleri bilir...

Bir defa gaza geldim korumasız 200 Km/h üzerine çıktım. Büyük hataydı. Bir daha asla öyle bir şey olmayacak. İnsanlar bas bas bağırıyorlar kask takın, korumasız çıkmayın diye. Ancak malesef manzara ortada. Ölümle oyun oynanmaz.

gunes basa gecınce ınsanın aklını alıyor...:queen: ornekten de anlıyoruz

herkesin kişisel tercihidir diyorum ben dizlik kullanmıyorum çok bunaldığım zamanlarda da mont giymediğim oluyor sonuçta biz motorları tv deki harleycilerden tanıdık korumalı mont hatırlamıyorum deri yelek nazi kaskı .... bence kask olduğu sürece efendi bir şekilde motor kullananlar keyif alırlar...unutmayın bizim hız sınırımız şehirler arası yolda bile 80 KM...(kişisel fikrim lütfen bu bizim düşmanımız hadi şunu mesaja boğalım diye bir fikre kapılmayın)

bencede sıcaktan başlarına güneş geçmiş olabilir.
kazanın nerde ne zaman olacağı hiç belli olmaz

en azından kask takanlarda varmış grupta

ben de tam koruma yok ama kaskımı mutlaka takarım

ne diyeyim bende bu hafta sonu onlardan farksız değildim, sadece kask vardı ama ekonomimi düzelttiğin an hepicini tamamlayacağım.

Blackhawe kardeşimi ilk ben boğayım meşaja o zaman:queen:
Risk aldığını biliyorsun. Ben bir gün dellendim kızgın asfalta yattım ve kolumu bacağımı sürttüm. Sonuçta can tatlı, şööle bir denedim diyelim:cat: Bir de ondan sonra düştüğümü hesapladım, çıkan enerjiyi, soğurulmasını falan:silent:
vallah 30 km ile bile düşsem en az 2 ay sürecek yaraların sahibi olabileceğimi anladım:pale:Hele eşimin maruz kalacağı yaralanmayı düşününce şu anda giydiğimiz montların yeterli olmayacağını düşündüm ve yenilerini almayı planladım:cat:
Dedem, eski araba lastiklerinden yine eski bir deri montuna koruma yaptığında çocuktum. Dalga geçmiştik kendisi ile. Sene 75, şimdi sadece mopet kullanan rahmetlinin ne yapmak istediğini şimdi idrak edebiliyorum:cat:
Öyle binmeyin bence. Kask, koruma vs. ne lazımsa donatın kendinizi.

Blackhawe96 bu düşüncelerin bir gün yolda 40 km hızla falan kaza yaptığındada aynı kalacakmı çok merak ediyorum(inaşallah hiç yapmazsın ama)...sana mesaj yazan insanlar senin iyiliğin için yazıyodur arkadaşım...asfaltla burun buruna gelince anlarsın söylediklerimizin ne demek olduğunu...bir musubet bin nasihatten iyiymiş derler...

kask sıcakta neden takılmıyorbi anlam veremiyorum.. takanların canı yokmu... onlar kendileri canını hiçe sayıyorlarsa bizim yapabileceğimiz bişey yok..kapri üzerine dizlik bence normal..ama takmayanlarda bir kere benim gibi yerde süründükten sonra dizlerinin kıymetini anlayacaklar.. daha bu yaşta ayakta çok durunca dizlerimin üzerine oturup kalkarken zorlanmaya başladım..

cıncık gibi asfaltta düşmüştüm ankarada yenimahalleden ulusa gidergen sağa doğru bir virajda ALLAHA çok şükür ki kırık çıkık yok motosikletimdede birşey yok yaklaşık 60km/h sızla ilerlerken arka tekerin yavaşça kayıp kontrolden cıkması sonucu gerçekleşti kafamı yere vurmamak için omzumu kafama doğru yasladım ve saçlarımın yere sürtündüğünü hissettim kollarımda bacaklarımda birde omzumda sürtünmekten yanma ve sıyrılma izleri vardı ellerimde asfalt parçaları vardı yada ordaki taslar sanırım 2. dereceden bir yanık geçirmiştim üzerimde hiç bir koruma yoktu t-shirt ve kapri pantolon okadar neyseki fazla hasar olmadan kurtuldum canım hiç yanmadı ama aksam evde yavas yavas sızladığını hatırlıyorum... bence kask en önemli olanı ama yinede korumaları tamamlamak tabiki en iyisi:cat:

cıncık gibi asfaltta düşmüştüm ankarada yenimahalleden ulusa gidergen sağa doğru bir virajda ALLAHA çok şükür ki kırık çıkık yok motosikletimdede birşey yok yaklaşık 60km/h sızla ilerlerken arka tekerin yavaşça kayıp kontrolden cıkması sonucu gerçekleşti kafamı yere vurmamak için omzumu kafama doğru yasladım ve saçlarımın yere sürtündüğünü hissettim kollarımda bacaklarımda birde omzumda sürtünmekten yanma ve sıyrılma izleri vardı ellerimde asfalt parçaları vardı yada ordaki taslar sanırım 2. dereceden bir yanık geçirmiştim üzerimde hiç bir koruma yoktu t-shirt ve kapri pantolon okadar neyseki fazla hasar olmadan kurtuldum canım hiç yanmadı ama aksam evde yavas yavas sızladığını hatırlıyorum... bence kask en önemli olanı ama yinede korumaları tamamlamak tabiki en iyisi:cat:
yeni bir motorcu olarak hangi hızda ne hasar olur gözüm kesmiyor.merak ettim.
şimdi 60 la giderken kaza geçirdim diyorsunuz.ki zannedersem o hızla direkt çakılsaydınız hasar çok çok fazla olurdu tahminen.acaba aleti yavaşlatmış ve sonra düşmüş olabilirmisiniz?

Mersin İl Temsilcisi
kardeşler, ben motosikletimi ilk aldığımda ayağımda sandalet, başımda yarım kask ve bermuda şort bastım gaza.... şimdi düşünüyorum da vallahi utanıyorum ve Allah korumuş diyorum. bu formlar sayesinde bilinçlendim ve bilinçlendirmeye çalıştım. bu bir otokontroldür. bizde yeniden başlayan farklı bir motosiklet kültürü var ve bunda en başta çin malları ve bu forumlara emek verenler var. bizden sonraki kuşak çok daha eğitimli olacak.... her kişi kendi çocuklarına aktaracak tecrübelerini.... işyerimde ve çevremde sürekli motosiklet kazalarından bahsediliyor. ve ben akşamları eve gelip motosiklet ve araba kazalarını izliyorum tekrar tekrar, yapılan hatayı görmeye ve yapmamaya çalışıyorum.... buralarda tecrübelerini paylaşanlar, kınayanlar, alkışlayanlar hepsi var ve hepsi hepimiziz... dün benimle astronota benzemişsin deyip dalga geçenler, bugün bana kormalıklarımı nerden aldığımı, nerelerde ne yapılması gerektiğini soruyor. işte değişim başladı. bu heyecanı yitirmeyelim, ışıklarda bile rastgeldiğim motorcuları gülümseyerk selamlıyorum ve kask takmayanlara sesleniyorum: keşke kask taksaydınız.... ( kisinide gaza getiriyorum: kaskla daha karizmatik olursun delikanlııııı!!! :) her nabza ayrı şerbet )

Son düzenleme:
bart1969

millete laf yetiştirip kulp takacağına kendı yaptığını kontrol et belki sende hata yapmışsındır

kimse burda koruma giysısınden falandan fılandan bahsetmesın helede bu sıcaklarda

avrupada ınsanlar kask bıle takmıyor bırakın bu sıcaklarda koruma gıysısını

motosıklet kavramı özgürlüğün eşanlamlısıdır benım için eğer özgürlüğüm kaska zırha ihtiyaç duyuyorsa özgür olamam ki

( asla kasksız bınmem ama takmamak da o kadar buyuk sorun değil abartmayalım KANIMCA )

valla bende de ekonomik nedenlerden dolayı mont yok ama kask ımı ne kadar kısa mesafa gitsem bile takarım montuda ilk fırsatta alıcam ama izmirde fırın gibi oluyo arkadaşlar mont giymek yürek ister yani :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar