babaçi;717399' Alıntı:kardeş karamsar konuşmayayım ama hijyenik ürün olduğu için değiştirmeyebilirler
Sanal gençlik işteGidip mağazadan seçip kafana takıp alsana kardeşim :mrgreen: Hem zevkli de oluyor
![]()
Bir mezura yardımı ile kafanın en geniş çevresini ölç.
58-59-60 cm. ise Large beden,
56-57-58 ise Medium,
54-55-56 ise de Small kask bedenindir.
valla kafanın büyüklüğüne bağlı:cherry:...ölçüleri arkadaşlar vermiş..
valla millet ne kafa var :mrgreen:
bana xl oluyor:queen:
ama değiştirmeden önce küçük geldiğine emin ol bence. şöyle sağa sola öne arkaya iyice bi oynat ne kadar hareket ediyo bak. biraz sıkması normal olabilir sonraadn biraz rahatlayadabilir. engüzeli lazer satan bi yere gidip denemek ama heralde.
feyizoğlu değiştirmesine değiştirir muhtemelen ama hadi m büyük geldi ben tekrar s yi alıyım desen on kere kargo parası ödeme boşuna
arkadaşım kaskın ile ilgili sorun yaşaman ve yorumlar biraz canını sıkmış anlaşılanale:
ama ben ilk kaskımı alırken de ikinci kaskımı alırken de aynı önerileri duydum.
eğer S beden çok sıkmıyorsa yani rahatsızlık derecesinde sıkmıyorsa sorun yok.
kaskın çene kısmını tutup hafifçe sallayarak bunu test edebilirsin. yanak kısımlarında boşluk olmasın.
başın sabit dururken kask oynamasın. önemli olan bu. dediğim gibi eğer çok sıkmıyorsa problem yok.
M beden de bol gelmesin sonra. Ama gerçekten rahatsız olduysan değiştir.
çünkü sürüş halindeyken iki de bir sıkan kaskı düzeltmeye çalışman da uygun olmaz.
tecrübelerim sayesinde öğrenebildiklerimle sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :cat:
değiştirmek istersen de firmanın gerekli ilgiyi göstereceğini umuyorum iyi sürüşler. :bounce:
Naçisana benim de bi fikrim olacak topike.. Arkadaşım çok sıkmıyorsa yani rahatsızlık verecek kadar da değil tabi.. az idare et o zamanla süngürler yüzünün çeklini alıyo eziliyo yani.. Kaskı ilk aldığın gün kafana taktığın zaman ile 1 ay sonra kafana taktığın zaman mutlaka bi fark olur yani..
Eee bide başka bi çözüö önereyim sana : Çok saçın varsa traş olBak o zaman kaskın fazla sıkmadığını göreceksin..
Şükrü Abiden kolay çözümler
Saygılar-Sevgiler-Zonguldak-Ereğli'den
Not : Topikler de konu dışı sorular sormayın sakın çok gızıyolarrr :
Anlayanaa sivrisineek saz . anlamayana davul , zurna ,ney , darbuka , borazan ,saksafon , fülüt AZZ![]()
kaskın bol olması sıkı olmasından daha çok sıkıntı yaratıyor,
ilk aldığım kask şakaklarıma o kadar baskı yapıyorduki çenem ağrıyordu bir kaç ay sonra normale döndü.:cat:
Arkadaşlar sağolsunlar baya yardımcı olmuşlar.Kask alırken internetten spariş verecek bile olsan en iyisi mağazaya gidip önce bedenini bulmak, sonra spariş vermek olacaktır.:cat:
Bendemi öyle yapsam acaba :silent: Şöyle anlatayım; kafama geçirirken biraz zorladı.Havanında sıcak olmsından sanırım birazda sıkıntı yaptı.Kafamını sağa sola v.s. oynatarak sıkılık derecesini denedim.Çıkarırkende biraz zorladı.Takılıyken biraz yanaklarıma baskı yapıyor.İleride kesin esneme yapar ama ne kadara yapar, o beni biraz düşündürüyor...
şimdi sana kullan 2 ay da normale döner diyecem bu seferde değiştirme şansın kalmayacak.şuan ki haliyle kullanabilirim diyorsan birzaman sonra tam kıvamına gelecek
Ben ilk taktığımda yanaklarımın üst kısımlarına baskı yapmıştı, o kadar ki yanak kaslarıma kramp girdi, gülümsemede zorlandım resmen:queen: Hani ani bir spor yüklemesi yaparsın da kaslarında Et Kesiği dedikleri bir ağrı olurya, yanaklarım öyle olduyduÇabuk esniyor açılıyor. İlk takarken 2 numara küçük ayakkabı giyer gibiydim, şimdi tam oturuyor, yaklaşık 10 günde tamam:cat: Bilmiyorum buradan ne kadar yardımcı olabilirim ama...
Bence kaskını değiştirme o kadar sıkmanın olması gerekir zaten...
Kask ile yolculuk yaparken sıkıntın var mı onu söyle; bu havalarda L bedeni bile taksan sıkılırsın...
Ben ilk taktığımda yanaklarımın üst kısımlarına baskı yapmıştı, o kadar ki yanak kaslarıma kramp girdi, gülümsemede zorlandım resmen:queen: Hani ani bir spor yüklemesi yaparsın da kaslarında Et Kesiği dedikleri bir ağrı olurya, yanaklarım öyle olduyduÇabuk esniyor açılıyor. İlk takarken 2 numara küçük ayakkabı giyer gibiydim, şimdi tam oturuyor, yaklaşık 10 günde tamam:cat: Bilmiyorum buradan ne kadar yardımcı olabilirim ama...