motosikletten düşmeyeniniz var mı?

Selam arkadaslar;

Ilk mesajimi birkac ay once "tanisma" bolumune yazarak kendimi tanitmistim. Simdi de ilk konumu aciyorum :)

Acaba birkac yil, ya da ornek olarak yaklasik on bin km. ve daha fazla motor tecrubesine sahip, ancak bu sure zarfinda motordan hic dusmemis, veya motoru yatirmamis arkadasimiz var midir?
Motora uzun zaman binen kimle konustuysam mutlaka birgun motordan dusecegimi, bunun gayet normal birsey oldugunu soyledi. Ben henuz hic dusmedim, motoru dahi yatirmadim. Dolayisi ile icimde hep "bir gun duser miyim acaba" sorusu ve korkusu mevcut. Bu nedenle de motorlari genellikle - yavas degil ama - limitlere cok da yaklasmadan ve kaza riskini azaltmaya calisarak kullanmaya cabaliyorum.

2005 yilinda BWS ile basladigim motosiklet gecmisim su an kullandigim X-Max ile surmekte, toplamda 18.000 km kadar kullanmisligim var yaklasik. Yakin zamanda almak istedigim motor ise cbf600. Yalniz bu sure zarfinda sahsima ait olmayan VFR, TA, V-Strom, TDM 900, F800-F650 (Borusan testi :) ) gibi motorlari da deneme firsatim oldu. Ustelik boyum da yaklasik 168 cm. Ne kadar alakalidir bilmem, ancak otomobil kullanmaya yaklasik 12 yasinda basladim ve bir sure ileri suruculukle de ilgilendim. Su an yasim 28.

"Mutlaka dusersin" tezi sizce de - bence oldugu gibi - fazla mi iddiali veya ne kadar dogru? Ne dersiniz? Tabii ki cevabi cok net olmayan bir soru; sonucta kimsenin bilemeyecegi birsey, yine de dusuncelerinizi ogrenmek istedim...

Hepinize kazasiz surusler...

C.Ozbek

ben 2005 yılından beri kullanıyorum 9000 km oldu benimde çok düşer gibi olduğum oldu ama hiç düşmedim .. ne diyelim ''ALLAH DÜŞÜRMESİN''

Merhaba arkadaşım sanırım sen şanslı kesimdensin? Bu zamana kadar hiç düşmemiş olman bundan sonra da hiç düşmeyeceğin anlamına gelmez:) Mutlaka bir gün düşersin sen düşmesen bile seni düşürürler hele Bu ülke yollarının, trafiğinin insanının durumunu düşününce işimiz çok daha zorlaşıyor. Ama büyüklerimiz hep derdi zamanında düşmeyen motor, düşmeyen motorcu olmaz... Ben son iki sene de 2 kere asfaltı öptüm ikisinde de salaklığımdan değil yolun azizliğinden düştüm. Biz motorcuların kaderi de bu düşe kalka büyüyoruz. Allah büyük kaza göstermesin.

Allah düşürmesin.Niye düşesin ki? bazıları düşmekten yakınır bazıları düşmemekten.:queen::queen::queen:
Bende hiç düşmedim.Uçtummmmm:mrgreen:

sahsima ait olmayan VFR, transalp, V-Strom, TDM 900, F800-F650 (Borusan testi :) ) gibi motorlari da deneme firsatim oldu. Ustelik boyum da yaklasik 168 cm.

Transalpi nasıl kullanacaksın diye soranlara dikkat çekmek istedim, benim boyum 1,70 cm :)

Gelelim soruna, etrafımda sayamayacağım derecede motorcu var sadece bir kişi tanıyorum hiç düşmemiş olan :wiinkk:
Ben de düştüm (mü denir ona bilmem :mrgreen: bacağım kırıldı :) )

Kazasız sürüşler :rendeer:

shadow 600 ilk motorum 2 yıl 7 aydır kullanıyorum 5000 in biraz üzerinde km yaptım allaha şükürler olsun henüz düşmedim(inşallah ne ben ne de başka biri düşmez) ama tehlike atlattım tabiki bizleri araçtan saymayan magandalar yüzünden...

Arkadaşlar ben demekki sizler kadar tecrübe kazanamadım ama çalışıyorum.Ama denildiği gibi illaki bi sebep olabiliyor.Mesela bir sabah işe gidiyorum kırmızıda durdum tak yandan sinyal vermeden birtane hundai kamyonet soldan bi vurdu direk yere uçuş,düşerken sağ ayağımı kurtaramadım çatlak var.Tam iki hafta oldu hala geçmedi acısı.Ayağımın acısı değilde adamın sözleri hiç aklımdan çıkmıyor,valla bilader ben seni görmedim sağ yola girecektimde.Neyse masraflar karşılığı anlaştık işlem tamam.Allah kazasız belasız sürüşler.Zaten yeni öğrenmeye çalışıyorum buda ilk tecrübe oldu.

bende 4000km dir sürüyorum.. 2 kere düşme tehlikesi atlattım Allah korudu ki birinde askalsın bi yayaya çarpacaktım... (ilki benim hatam viraja cok hızlı girmişim donemedim Allahtan yan yoldaki araba farketip durdu, ikincisinde dolmuş sıkıstırdı yoldan cıktım kayarak 6-7mt gittim yaya zıplayarak kaçmasa arkadan beline sağ gidon çarpacaktı) Allah hepimizi korusun artık daha cok dikkatliyim.

Herkeze kazasız sürüşler inşallah...

Transalpi nasıl kullanacaksın diye soranlara dikkat çekmek istedim, benim boyum 1,70 cm :

Dishy, tabii ki kullanabilirsin, anormal birsey degil ki bu. Motoru bacaginla kullanmiyorsun sonucta. Ustelik TA o mesajda saydigim motorlarin en rahati ya da basiti idi F650'den sonra. Hatta hicbirinde zorlanmadim. Sadece yurume hizindaki dik yokus donuslerinde motoru asagi tarafa (ayaginin yere daha uzak oldugu tarafa) fazla yatirmaman, on freni cok dikkatli kullanman ve biraz tecrube yetecektir. Ama sunu da atlamaman lazim, benimle yaklasik ayni boya sahip olup da KTM 990 gibi koskoca endurolari trafikte tereyagindan kil ceker gibi kullananlar da var. Yani birebir boy karsilastirmasi cok da gecerli degil...Aklima gelmisken, V-Strom'da topcase var iken artci pege basarak binmeye calistiginda oldukca zorlanmistim; bu duruma da dikkat etmen gerekli. Neyse sen al Transalip'i de is topcase var iken artci almaya kalsin :) (Bu motoru cok istedigini biliyorum gecmis forumlardan, yanlis anlama sakin...

ark.lar deminki "yapamadigim" alinti icin ozur dilerim. Dedim ya ilk mesjim diye... Kusura bakmayin :)

Son düzenleme:

HRC

ilk motosikletimle 500uncu kmde düştüm, aşşağı doğru meyillenip yukarı çıkan, 180 derecelik hergün geçtiğim viraja çok yavaş girdiğim halde motosiklet kaydı ve düştüm, korumalar vardı sadece dizim hafif sıyrıldı. sonradan öğrendimki o yolda bi çok motosikletli düşmüş bence herkes kaza yapar ama önemli olan bu kazalardan pay çıkarmak ve butür olaylarda insanın kendini eleştirebilmesi gerek

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
18 yıldır motor kullanırım hamd-u senâ olsun hiç düşmedim.
Sadece 5 sene kadar önce birinin artçısı iken yaptığı bir hatadan dolayı beni de düşürdü. :jocolor:

18 yıldır motor kullanırım hamd-u senâ olsun hiç düşmedim.
Sadece 5 sene kadar önce birinin artçısı iken yaptığı bir hatadan dolayı beni de düşürdü. :jocolor:

Ee.... Düşmüşsün işte... Sonuçta motosikletten düşmüşsün ha sen kullanmışsın ha başkası :) Allah Sonsuza kadar düşmemeyi nasip eder İnşallah... Hangimiz düşersek düşelim hepimizin yüreği cızz eder.

hiç düşmedim diyen olmaz düşmeyene mani bulunmaz. sendeledim demeyen çıkmaz..

benim motosiklet tecrübem henüz bi kaç bin kilometre ile sınırlı. onlarda da doğal olarak maksimum hacim 250cc.

ben de şükür bu başlangıç aşamasında düşmedim ve kaza yapmadım.

ama öte yandan otomobil tecrübem tam hesaplamadım ama sahip olduğum arabaları sattığım kilometrelerini şöyle bi hesaplayınca yaklaşık 100 bine yaklaşmışım. bu süre içinde 3 kez kaza yaptım çok şükür onlarda çok ufak temaslardı ve hiçbirinde de ben kusurlu değildim.

ama motorda olsa en ufak kaza bile ağır sonuçlar doğurabiliyo.
kimsenin ağır kaza geçirmemesini dilemekten başka yapacak bi şey yok maalesef.

Düşmedim, düşmemeliyim:pale:
Arkamda hep eşim var, asla korkak biri olmadım ancak, bu işi iyi bilenleri takip ettim hep:cat: Bu ikinci motorum ve heralde 30 000 Km yapmışımdır bugüne kadar. Şimdi yeniden refresh eğitimi alacağım. :cat:
Öğretim her zaman yetmiyor, iyi bilenlerle Eğitim Tekrarlamak önemli bence.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

Ben de düşenler arasındayım :) Kanuni PoPCoRN SCooter ımdan düşmüştüm ilk aldığım zamanlarda :) ama bişi olmamışştı :)

Motosikleti
Honda Forza
"Her motorcu muhakkak düşer" lafından dolayı 3 senedir ne zaman düşecem diye stresle yaşadım. Taaki Nisan ayında düşene kadar :) . Bu düşüşten sonra müthiş rahatladım ve artık düşme stresim kalmadı. Önemli olan en hasarsız şekilde düşmek ve bundan ders çıkarmak. Benim çıkardığım ders virajda dönerken ani gaz açmamak ve kesinlikle korumalı kıyafetler kullanmak. Eğer korumalı montum, eldivenlerim ve dizliklerim olmasaydı bayağı hasar alırdım. Zira kazanın izleri montumda, eldivenlerimde ve dizliğimde hala duruyor. Kaldı ki benim düşüşüm alçak düşüş denen en tehlikesiz düşüştü.

Herşeye rağmen yine de çok dikkat edilirse uzun yıllar düşmeden motora binilebilir diye düşünüyorum. Moralini bozma :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar