Hukukçu Arkadaş , Akıl ver!

Yine herzamanki olduğu gibi toplu bir şekilde çevirmeye girdik.
Polisin kimlik ve belge sorgulamasından sonra, ekibin başındaki polis yine beni buldu ve yanıma geldi.

Polis : Kardeşim siz kimsiniz?

Tabi bende ses yok. Çünkü birşey diyemiyorum. Hakkımı savunacak bir gerekçe yok.!

Ben : "3 - 5 motor toplandık geziyoruz." demekle yetindim.

Polis : Bayram değil, seyran değil. Miting yok. Yürüyüş yok. Neden toplu geziyorsunuz?

Yine sadece polisi dinliyorum...

Polis : Vatandaş şikayetçi oluyor. Yine sizin başınızı yakarız.

Artık kızmaya başladım.

Ben : O zaman hiç gezmeyelim.

Polis : Hayır efendim toplu gezmeyin. Bu ne böyle. Çıkın 2 motor gezin....

Ben devam etsem o da devam edecek. Vazife başındaki memura saygıdan. Sessiz kaldım. Ve çektik gittik...

---

Eleştri yapmayacam. Sadece hukukçu, polis vb. kanun yönetmelik bilen arkadaşlar akıl versin. Elimden geleni yapıp bu işe çözüm bulacağım...

Bu sefer çok sinirlendim. Bu kaçıncı oluyor!

Bu işten anlayan bir arkadaştan ricamdır. Bir akıl versin. Ne yapalım! Dernek mi kuralım. Dilekçe mi yazalım. Plaka ve ruhsatları emniyete mi onaylatalım????

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer trafiğin normal akışındaysanız ve belgelerinizde bir sorun yok ise böyle birşeye hakkı yok. Ne münasebet kardeşim trafikte istediğim kadar sayıda motosikletle beraber seyrederim.

Ancak bahsi geçen grup, bir yerde durup mola verip bir etkinlik düzenliyor veya bir amaç için toplanıyorsa (trafikte seyir dışında bir amaç) o zaman polisin gerekçe göstermeden grubu dağıtma hakkı vardır.

Ancak siz trafikte seyrettiğiniz için böyle bir davranış geliştirmemesi gerekir.

Polis memurları ile mümkün olduğunca atışmamaya özen göstermeli, çünkü ellerinde çok güçlü yetkiler var. Ancak eğer israr bulunuyorsa, "o zaman şikayetçi olan vatandaş kimse gelsin karakola müracaatını yapsın bizim hakkımızda memur bey, bizim şikayet edilecek veya kanunlara aykırı bir durumumuz yoktur.. Varsa o şahıs veya şahıslar lütfen karakola müracaatlarını yapsınlar plakamız belli ruhsatımız belli" dersiniz. Çakılır kalır orada..

Açıklama için teşekkür ediyorum!

Evet bende ilk fırsatta Trafik Şube Müd. ne gidip, bu konuda ; Müdür veya yetkili birisi ile görüşmek istiyorum. Fakat orada da azarlanmaktan korktuğum için açıkçası gitmeye çekiniyorum...

Dediğim gibi bu olay sadece 1 defa değil. Hep oluyor. Daha önce de topiklerde durumu belirttim...

Şehir dışında jandarma bile durdurdu. Hiçbirşey demedi. Belgeleri kontrol ettikten sonra, sadece kişisel merak için; nereden geldiğimizi, motorların hacimlerini fln sordu. Ve hayırlı yolculuklar dileyip gönderdi...

Abi, dilekçeyse dilekçe, belgeyse belge. Müdürü tanımıyorum. Anlayışlı birisi çıkarsa durumu tüm açıklığıyla bile anlatırım. Buradan fln bahsederim...

Ama anlattıkları gibi biriyse uygulama alanındaki azar yetmöiyormuş gibi , bir de makamında azarlanır geri dönerim... :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abi, dilekçeyse dilekçe, belgeyse belge. Müdürü tanımıyorum. Anlayışlı birisi çıkarsa durumu tüm açıklığıyla bile anlatırım. Buradan fln bahsederim...

Ama anlattıkları gibi biriyse uygulama alanındaki azar yetmöiyormuş gibi , bir de makamında azarlanır geri dönerim... :pr:

Kimse kimseyi azarlayamaz !
Orada dur bakalım, öyle şey olmaz. Sen vatandaş olarak gidip durumu izah ediyorsun, doğru kelimeleri ve doğru üslubu kullandığın müddetçe böyle birşey yapamaz.
Polisten suçlu olan korkar kardeşim, suçsuz olan ise kendini güvende hisseder. Eğer bir suçun yoksa (bundan eminsen) korkacak çekinecek birşey de yok demektir. Ama bu yanlışlıklar veya ihlaller yapıldığında, güvenlik güçlerine dayılanma anlamına gelmiyor. Herşeyin bir usül erkanı vardır.

Kimse seni azarlamaz, azarlayamaz.
Orada sana kendi gerekçelerini söyleyeceklerdir veya bu durumlarla karşılaşmaman için neler yapman gerektiğini..

Anladım abi. Tekrar saol. :)
Yaa işte bi çekinme oluyo.
O zaman ben gidip yetkili birine danışayım. Trafik Şube Müdürü 'ne bile çıkarım...
Durumu açıkça anlatayım...

Ondan sonra buraya tekrar gelip yazar, size de bilgi veririm... :cat:

Süper Moderatör (BBRR)
valla sana yol göründü git bi bakalım bizde gerekirse sana destek çıkarız mail atmayla klevye aşınmaz demiş atalarımız

başka bi motosiklet sürücüsüde 18-19 yaşlarında küçük yapılı birisiydi kaskı yoktu çocuğa tokat atıp gönderse daha iyiydibence -artis artis konuşma lan- tarzında hakaret denilecek lafları söledi eskişehir trafik müdürlüğünün ne yapmaaya çalışdığını açıkcası anlamış değiliz. . .

Anlasılan sende benim gibi artık bezmişsin.
En güzeli ne biliyormusun, benim gibi yap :wiinkk:
Dök içini gitsin :cherry:

Taaaa.........

Gaziantep İl Temsilcisi
kardeşim bir sever kesınlıkle alt dan almiyacaksın sert bir şekilde de konuşmuyacaksin normal bir şekilde geziye veya nere gidiyorsan istikamet belirteceksin evrakların tamam sa korkma biliçli sürücüler oldugunu uygun bir dille anlat eminim işe yariyacaktır biz Gaziantep MT olarak böyle bir durumla bir kaç defa karşilaştık uygun bir dille durumu izah ettık grup şürüşüne uydugumuzu fazla surat yapmadımızı trafık kurallarına dıkkat ettımızı belirtıyoruz...anlayişla karşilıyorlar

umarım böyle bir durumla birdaha karşilaşmaşsin Gaziantep MT den Ekişehir MT ye selamlar :rendeer::rendeer::rendeer:

Sakin ol Tuğba, sakin ollll :pr: :pr: Volkannn haberlerini bekliyorum, msn'de yazarım, burada yazarsam yine uzaklaştırma alacağım !!

Hak hukuk
Gak guguk
Hangi ülkedeki hukuktan bahsediyorsunuz????
Alıcan telefonu video moduna gizliden, kibarca üzerine gideceksin muhakkak
aykırı birkaç söylem içine girer. Hukuk bundan sonra başlar işte

Hak hukuk
Gak guguk

Bi dipnot geçeyimde.İzinsiz çekilen vidyo ses kaydı vs.. işe yaramıyormuş.:silent:
Bence siz esk emniyet müdürlügüne gidin ve olayı anlatın biz böyle böyle geziyoruz kimsye zararımız yok eylem yaptıgımız yok deyin bakalım nasıl karşılanacaksınız.Hep böyle polis korkusuylada yaşanmaz ki yaw:silent:

Hukuk bundan sonra başlar demekle alternatif hukuktan bahsetmiştim, ortalıkta videolar dolaşınca Em G Md lüğü sessiz kalmaz herhalde. Ya da izinsiz çekilmiş bu video demez. (Belli olmaz belkide der:pr:)

Bunu birkez daha yazmıştım, polis niye köprüdeki otomobilleri durdurup niye böyle topluca geziyosunuz demez??

olay asıl ondan sonra patlar.tmm videosu çekilen polis hakkında işlem yapılır.ama bu işlemden sonra polis kontrolünden geçmeden 2 km gidemezsiniz.motorlarınız uygunsuz denilerek park ettiğiniz yerden kaldırılır, siz üst makama başvurursunuz alttakiler sizi hayattan bezdirir.

Volkan hiçbir eksiğinin olmadığına eminsen üstele kardeş.çekinme.ama grubunda eksiksiz olması gerekir yoksa arkadaşların sıkıntı yaşarlar.eğer gerçekten olmaması gereken şeyler yaşanırsa gün ve saati not et.sizi durduran ekibin plakasında harf grubundan sonraki rakamları not et, mevkiyi not et bir şikayet dilekçesi yaz Valilik makamına ver. ama bundan sonrada en yukarıda yazdıklarım yaşanır.

aşağısı sakal yukarısı bıyık hesabı abi.

en iyisi Gaziantep MT'nin yaklaşımı.bunuda sen uygun bir dille ilgili müdürü ziyaret ederek başarırsın(şikayet değil, ziyaret)

Son düzenleme:
Evet. Arkadaşlar ilk önce şunu hatırlatmak isterim ki. Eskişehir'de oldukça havalı motorcu var. Vatandaşın korkmaması elde değil. Ama Emniyet mensuplarının bizleri ayırt etmemesi çok yanlış bir davranış.

Onun haricinde video'ya çekmek, şikayet dilekçesi, rencide etmek vs vs gibi davranışlarla devleti karşımıza almak gibi bir niyetimiz de yok...

Bir ziyaret de biz yapsak artık fena olmayacak! :cat:

polis yeter ki istesin gözünün üstünde kaşın var der gene ceza yazar, bence sen en iyisini yapmışsın susarak, napacaksın bükemediğin bileği yeri geldiğinde öpeceksin di mi ama?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hak hukuk
Gak guguk

Böyle birşey yaparsan hapse girersin !
İzinsiz kayıt ile ilgili çok ağır ceza var yeni TCK'da..
İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen :jocolor:..

Eğer trafiğin normal akışındaysanız ve belgelerinizde bir sorun yok ise böyle birşeye hakkı yok. Ne münasebet kardeşim trafikte istediğim kadar sayıda motosikletle beraber seyrederim.

Ancak bahsi geçen grup, bir yerde durup mola verip bir etkinlik düzenliyor veya bir amaç için toplanıyorsa (trafikte seyir dışında bir amaç) o zaman polisin gerekçe göstermeden grubu dağıtma hakkı vardır.

Ancak siz trafikte seyrettiğiniz için böyle bir davranış geliştirmemesi gerekir.

Polis memurları ile mümkün olduğunca atışmamaya özen göstermeli, çünkü ellerinde çok güçlü yetkiler var. Ancak eğer israr bulunuyorsa, "o zaman şikayetçi olan vatandaş kimse gelsin karakola müracaatını yapsın bizim hakkımızda memur bey, bizim şikayet edilecek veya kanunlara aykırı bir durumumuz yoktur.. Varsa o şahıs veya şahıslar lütfen karakola müracaatlarını yapsınlar plakamız belli ruhsatımız belli" dersiniz. Çakılır kalır orada..

teşekkürler gayet güzel açıklaşmışşsın. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar