yogun beyaz duman >>> su yaniyor
yogun mavi duman >>> yag yaniyor
yogun siyah duman >>> motor (!) yaniyor
hayır hayır hayır yanlışınız var efendim
yoğun mavi duman çıkarsa motordan bilinki motor yağ yakıyordur
yoğun siyah duman çıkarsa motordan bilinki motorun hava filtresi kirlenmişdir
yoğun beyaz duman çıkıyorsa motordan bilinki motor çok benzin yakıyordur saygılarımla ben böyle biliyorum....yanlışım varsa özür dilerim
hayır hayır hayır yanlışınız var efendim
yoğun mavi duman çıkarsa motordan bilinki motor yağ yakıyordur
yoğun siyah duman çıkarsa motordan bilinki motorun hava filtresi kirlenmişdir
yoğun beyaz duman çıkıyorsa motordan bilinki motor çok benzin yakıyordur saygılarımla ben böyle biliyorum....yanlışım varsa özür dilerim
bnde bole bılıyorum sanırım dogru
Merhabalar;
Arkadaşların yukarıdaki tespitleri doğru. Beyaz duman, silindir içerisinde yanan karışımda su olduğunu gösterir. Ancak motorun su soğutmalı olmadığına göre (tahminen) kullandığın benzin sulu ihtimali ortaya çıkıyor. Bu jiglenin çekilmesi ile beraber zenginleşen karışımın yanmasıyla beraber beyaz duman oluşmasını doğrular nitelikte. Segman konusundaki fikre katılmıyorum. Zira bu durum buji yağlanması ile kendini çok çabuk belli eder. Ayrıca belirli bir süre değil, genelde belirli bir km'de motor çalıştığı sürece mavi dumanla belli eder kendini. Sübab lastiklerinden şüpheleniyorsanız, motoru yarım gaz konumuna getirin. Bu durumda iken birden gaz verip motor devirlendikten sonra gaz kolunu hemen kapatın. Birkaç kez yaptığınızda eğer egsozdan mavi duman atıyorsa bu sübab lastiklerinin kaçrıdığına işarettir. Rölantide ve sabit hızda belli etmez kendini.
Sabah dumanın olduğu esnada egsoz çıkışına bir kağıt havlu tutulursa sanırım daha iyi arıza tespit edilebilecektir.
yogun beyaz duman >>> su yaniyor
yogun mavi duman >>> yag yaniyor
yogun siyah duman >>> motor (!) yaniyor
Kızılderili yöntemi...
dumandan teşhis..:
bu siteyi takip ederken çok keyif alıyorum. zevkim desem yeri var
arkadaşa kolay gelsin diyorum.
aslında bendede buna benzer bir sorun var ama bukadar şüpheli değilim sebebi ilk çalıştığında 1 dk. kadar duman atıyor buda normal tanıdığım ustaların hepsi aynı fikirde kolay gele dostum![]()
Kızılderili yöntemi...
dumandan teşhis..:
bu siteyi takip ederken çok keyif alıyorum. zevkim desem yeri var
arkadaşa kolay gelsin diyorum.
aslında bendede buna benzer bir sorun var ama bukadar şüpheli değilim sebebi ilk çalıştığında 1 dk. kadar duman atıyor buda normal tanıdığım ustaların hepsi aynı fikirde kolay gele dostum![]()
Merhaba serdar bey, motor yağ yakarsa bu normal bir durum değildir. Isındıktan sonra bu yağ yakışı devam edip etmediği dikkatle incelenmeden görülemez.
Birde yağ eksiltmeye buda hatayla motorun yağsız kalmasına ve motorun bitmesine sebep olabilir.
Tabi yağı her zaman kontrol etmek zorunda kalırsınız.
En sonunda da mutlaka birşeye sebep verir. Yağ deyip geçmemek lazım.
Uzaktan teşhis zordur. Fakat duman bakarakta birşeyler söylenebilir.