çin mallarının uzun vadede geleceği var mı?(bence yok)

abi bugün tek boş günüm karburatörde sulu benzin var temizlemem lazım üşeniyorum yapmıyorum yaa :( ama başkasının motoru olsa para geliceğini bilsem ne uğraşırım biliyormusun :) :)

abi bugün tek boş günüm karburatörde sulu benzin var temizlemem lazım üşeniyorum yapmıyorum yaa :( ama başkasının motoru olsa para geliceğini bilsem ne uğraşırım biliyormusun :) :)

dostum Leventde olup nasıl sulu benzin alırsın...nerden aldın hayrola...söylede almayalım ordan...

abi kağıthane karakolunun karşısındaki bp den aldım devamlıda önünden geçiyorum herseferindede dua ediyorum allahsızlara...ŞEREFSİZLER...

hadi ya...bak yolumun üzeri bazen...sakat diyosun yani...az ilerisinde shell vardı ordan al bence...ben shele girerim hep...

abi bende gültepe tarafından doğru geldim hemen ışıklardan geçip benzinimi alıp ordan ışıklardan bidaha dönerim dedim üşendim doğrusu shell e gitmeye ama bidaha benzin çinde olsa gider ordan alırım ağzım yandı yani :)

çinlilerin bi suçu yokki bu işte bizim devletimiz öle bi geçiriyoki vergiyi motorun yarı parası vergi oluyo adamlarda çinde bulabildikleri en dandik motorları getiriyorlar ucuz motor satabilmek için bu konuda bi ropörtaj izlemiştim çinli adamcağız anlatıyo bizim mallarımız kötü diil türkler ucuz satabilmek için en kötülerini alıyorlar die söylüyodu adam

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çin malları kötü falan değil. ben çine 10 defa gittim kardeşim.
yarısını da dolaştım. senin japon motoru dediğin motorların çoğu çinde üretiliyor zaten..

daha kaliteli çin malları gelebilir diyelim o zaman...benim motorum halis muhlis meyd in çayna...bu kadarını biliyoruz zaten...:)

ben hala dünya standardında meydeyn törkey motor istiyorum.
sadece ben istiyorum diye üreteceklerini sanmıyorum. hülle ile çinliyi yerli yapanların motorunu almak istemiyorum

arkadaşlar şöyle bir örnek vermek istiyorum ..
örneğin türk malı cola turka gitti çinde fabrika kurdu orda üretiyor
ama markayı biliyoruz türk malı
şimdi çinde üretim yapıyor diye çin malımı diycez buna ?

yada çinde üretiliyor diye dandik kolamı diycez ?

işte motorlardada öyle bence firma yabancı ama maliyet ucuz çinde üretiyor
yada çinli firma tamamı çinde üretiliyo
olay budur bence

çin malıda olsa binmesini bilen insan motoru uzun vadede kullanır

zaten binmesini bilmeyen adamda bu tarz şeyleri sorun etmez

motor kısmı bizim elimizde olan birşey birazıda zaten şansa kalıyor
ama diğer aksamları sorarsan koruması tekeri kornası vs onlara bişey diyemem

benden yorum bu kadar
herkese Saygılar ...

katma değerin ülkede kalması varken diğer ülkelere kayması şu anki daralan genel ekonomide sorun olur. eğer amerika, japonya ve avrupa ülkeleri kadar geniş ekonomi olmuş olsa bu kadar sorun olmaz. vergiler vs OECD ülkelerine göre tavan yapıyorsa bu tek yönlü bir sorun değildir. hükümet üretici bir araya gelip ekonominin nasıl genişlemesi gerektiği konusunda çok acele karar vermeleri gerekir.

Çin malları diyerek türkiyedeki üçkağıtçıların çinin ücra köşelerinden getirdiği dandik ve yok pahasına satılan ürünleri mi kast ediyorsunuz ? Yoksa genel olarak çin mallarını mı ?
Honda, Mercedes, Nike, Adidas, JVC ve dünyanın bütün kaliteli markaları üretimlerinin önemli kısmını çinde yapıyor.

Ewet o yüzden ucuz işçilik ucuz ustalıkk...
Endonezyadır Çindir bilinki bu mallar bu ülkelerde üretilmiş kaliteden çok üdün verilmiştir:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne yaparsan yap cın malı motorun trafıktekı omru maxımum 3uncu sahıbınde maxımum 20,000 km de en ıyı kullanım daha sonrada cop tabı 20,000 e gelene kadar bı motor parasıda masraf edersın ama yavas yavas para harcadıgın için olsa gerek sana cok gelmez o para

bu konun bu kadar ilgi çekeceğini düşünmemiştim:
bazı arkadaşlar çin malını boykot etmek yada çin ekonomisi ve kaliteli markaların çin üretiminden felan bahsetmiş.bu vatandaşımızın öncelikli sorunu değil.malesef vatandaşı gerçekten koruyan yasalarımız yok ki sırf alım gücü yok diye dandik mallar piyasaya sürülüyor.
bir arkadaş ta piyasanın canlandığını servislerin kazandığını felan söylemiş.bu da eksik.altı aylık malı yürütcez diye servis iş yaptı sayılmaz.
bir arkadaş ta onun parçası ötekine ile derma çatma idare etmekten memnunmuş.ya bir gün hiç parça bulamazsak(ki o gün çok yakın).bu iş aynı tek kullanımlık enjektör işine döndü(kullan at hesabı)
ama en anlamakta zorlandığım:
"çin malıda olsa binmesini bilen insan motoru uzun vadede kullanır"sözü oldu.arkadaşım motosiklet bu sen ne yaparsan yap ne kadar dikkat edersen et belli şartları zorluyorsun.bu motosikletin doğasında var.sen ne kadar dikkatli kullanırsan kullan en fazla kaza yapmazsın.kalitesiz malzemenin eskimesini nasıl önleyeceksin?motosiklet ortalama 75 kg yük taşınan;ve genelde ülkemin bozuk,çukurlu;bazen asfalt dışında stabilizede sürülen bir alet.kaliteli ve dayanıklı malzeme yoksa senin idaren makinayı korumaz.bırak motosikleti en basidinden kum ,çuval taşımaya el arabası alıyorsun.eğer çin malıysa iki günde tekerleri parçalanıyor yada kaynaklar kopuyor.
benim bu konuda kesin kanaatım şudur:
1.fakir olabiliriz;ama ucuz alacak kadar fakirsek almayıveririz bakalım o hurdaları kime satacaklar.
2.arz talep ile doğru orantılıdır.müşteri olarak bilinçlenirsek zamanla mutlaka vergiler de düşer,bozuk mal da satılmaz,fiyatlar da aşşağı çekilir.
hep beyaz eşyayı örnek veriyorum:
3-5 sene önceki buzdolabı, tv müzik seti fiyatlarını;onca yılda gelen enflasyonu düşünün.o günki fiyatların bu günkinden 5 kat pahalı olduğunu hesab edin.bu günki fiyat ucuzlamasının 2 sebebi var:
1.kriz oldu mal alan olmadı.
2.yeni teknolojiyi satabilmek için az eskisini ucuzlattılar.
son sözüm: alım gücünüzü bir kenara bırakarak seçici olun bakalım,satacak adam bulamayınca o mallar çine dönüyor mu dönmüyor mu?

bart1969
son sözüm: alım gücünüzü bir kenara bırakarak seçici olun bakalım,satacak adam bulamayınca o mallar çine dönüyor mu dönmüyor mu?
satılmayınca gümrükte bekleyen mallar millileştirildikleri için açık arttırma ile satışa çıkıyor. sonuçta yeniden ülke içine girmiş oluyor.
alınmaz ve satılmaz ise ithalatçılar sonrak partilerde daha kaliteli ürünler getirebilirler. fakat bu sadece bir temenniden öteye geçemiyor.
hala aynı sözü tekrar etmeye devam ediyorum " eğer bu ekonomi yerli motosiklet üretemiyorsa bu zamana kadar ekonomi için boşuna çaba gösterilmiş"

bart1969

satılmayınca gümrükte bekleyen mallar millileştirildikleri için açık arttırma ile satışa çıkıyor. sonuçta yeniden ülke içine girmiş oluyor.
alınmaz ve satılmaz ise ithalatçılar sonrak partilerde daha kaliteli ürünler getirebilirler. fakat bu sadece bir temenniden öteye geçemiyor.
hala aynı sözü tekrar etmeye devam ediyorum " eğer bu ekonomi yerli motosiklet üretemiyorsa bu zamana kadar ekonomi için boşuna çaba gösterilmiş"
geniş çerçevede bakınca sana tamamen katılıyorum.
malesef ekonomimizde zaten hiç bir dönemde ciddi çaba olmadı.sen motor üretememekten bahsediyorsun.donumuzun lastiği bile dışardan geliyor.
memleket meselelerine girersek içinden hiç çıkamayız.

abi kimse yanlış anlamasın ama şu motor meselesinin içinde kadınla ilgili bişey olsun türk milleti onuda yapardı yaa polemik konusu olsun diye değil sadece içimden geçen "türke sormuşlar herkez aya çıktı diye siz neden gitmiyorsunuz diye türk:ayda kadın varmı kadın,yokmu...ne işimiz var ayda ozaman... :) :) :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar