lütfen okuyun..Trafiğin Kapattığı Motosikleti Nasıl Geri Alabiliriz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba arkadaşlar..sizlere bişe sormak istiyorum..bugün benim arkadaşım motorsikletle ehliyetsiz ve ruhsatsız yakalandı.ruhsatı var ama yanında değilmiş.:(
sora normal olarak motorsikletini alıp parka çekmişler..bunun cezası ne kadar ve nası ödeyebilir ayrıca daha önemlisi motorsikleti yarın çıkarabilir mi para ödemeden..sizin yazdıklarınızı okuduğuma göre taksitle de borcu ödeyebiliyormuşuz ama motorsikleti bu parayı ödedikten sora mı alabiliyoruz.ben bunu öğrenmek istiyorum..yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden çok teşekkürler..

Ewet arkadaşım benim bulunduğum yerde bu tür ehliyetsiz yakalanma çok fazla oluyor.5 yıl önce de abim yakalanmıştı.Parayı ödemezsen içeri bile atarlar.Ayrıca parayı ödemeden motoru alamazsın.Birde bi süre verioyolar sana o süre içinde ödersen indirimli oluyo 50-100 arası bişey tam bilmiyorum.Ancak motoru alman için ödeme yapman gerekli diye hatırlıyorum.Ruhsat hakkında bilgim yok.Herkeze saygılar

benim de dikkatimi çekio sayfayı her yenileyişimde :pr:
ilgili yere taşınsın artık şu il grubu :p

[lütfenokuyun MT]üyeleri hafta sonu toplanıp bi gezi yapalım diyoruz ama henüz böyle bir il olmadığından şurada ya da burada buluşalım diyebilme şansımız yok.twilight zone takılcaz:p

Moderatör (forrap)
Başlığı yanlış yere açmışsınız,başlığı MT İl Gruplarından - Moto sohbet e taşıdım.

Aslına bakarsanız bu konu hakkında forumda oldukça başlık zaten mevcut...

Başlığı lütfen okuyun yapacağınıza keşke konu hakkında bilgi verecek bir başlık koysaydınız.Forum kurallarında da bu konuda bir bilgi mevcut,ama belli ki forum kurallarını pek okumamışsınız(yanlış yere açmışsınız,konu başlığı içerik ile ilgili bilgi vermiyor vs.).
Ayrıca bilginiz olsun "motoRsiklet" değil doğrusu "motosiklet" dir,r harfi yok yani.

Ehliyetsiz ve ruhsatsız yakalanmış arkadaşınız yanında olmaması gereken tek şey motosikletmiş halbu ki bu durumda,bu arkadaşınızın hatası.Deprem olmaz belki diye malzemeden çalıp 3.0 şiddetinde depreme bile dayanamayacak ev yapmak gibi bir şey bu.
Neyse,tekrar geçmiş olsun.
Cezayı ödediğinizde alabilirsiniz motosikletinizi,bunu taksite böldürdüğünüzde de alabilirsiniz diye biliyorum,siz yine isterseniz bunu trafik daha iyi bilir onlara da sorabilirsiniz burada cevaplayan çıkmazsa,ehliyetsiz ve ruhsatsız gezip yakalanmadığım için tam olarak bilemeyeceğim.

Motosiklet bağlanınca geri alma

Ben de geçen haftalarda motoru Bostancı köprüsü çıkışında yetersiz ehliyetten (a2 yok) bağlatmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. (Bu arada çevirme perşembe günü akşam üstü 5 teydi, ve çevirmenin tek amacı motor yakalamaktı. )

NEden ehliyetsiz kullanıyorsun diyenler için, a2 sınavlarını 3 ayda bir yapıyorlar, Şubattakini kaçırdım, Mayıs sonunda A2 sürüşüne girdim ancak halen sertifikam gelmediği için ehliyetsiz dolaşmaya devam diyorum.

Yapılacakları aşağıda madde madde çıkarttım.
1. Muhtardan ikametgah alın, saat 8 30 gibi açılıyor.
2. Ruhsat, nüfus kağıdı, ve ehliyet fotokopileriniz yanınızda olsun, lazım olacak
3. İlgili trafik müdürlüğüne gidin, savcılık sevk işlemi yaptıracasınız. Saat 9 da çalışmaya başlıyorlar.
4. Memur işlemlerinizi yaptıktan sonra size verdiği bütün evrakların fotokopisini istiyor, gidiyor çektiriyorsunuz.
5. Fotokopileri geri verdiğinizde size savcılık sevk kağıdını veriyor, ve sizde koşarak adliyeye gidiyorsunuz. (kadıköy için Bahariye'deki adliye binası a blok)
6. Adliyede savcılık katibine evraklarınızı veriyorsunuz, katip cezanızı yazıyor, ve size savcıya imzalatmanız için veriyor.
7. Savcıya bu evrakları imzalattırıyorsunuz. (ceza ödenirse sabıka oluşmadığı bilgisi alınıyor)
8. Tekrar katibin yanına inip imzalı evrağı veriyorsunuz. Katip bir takım işlemler daha yapıp size ceza kağıdınızı veriyor.
9. Ceza 660 YTL, peşin derseniz 495 YTL, 660 üstünden 4 taksitte oluyor.
10. Trafik müdürlüğüne geri gidiyorsunuz.
11. Bu sefer size a2'si bulunan bir arkadaşınız lazım yoksa motorunuzu geri alma kağıdınızı alamıyorsunuz. (a2'si bulunan arkadaşa daha önceki işlemlerde ihtiyacınız yoktu, benim gibi erken çağırıp mal gibi bekletmeyin)
12. Memur gene bir takım işlemler yapıyor, size tüm kağıtları geri verip tekrar fotokopi istiyor, a2'si bulunan arkadaşınızında ehliyetinin fotokopisini çektiriyorsunuz.
13. Fotokopileri verdiğinizde memur size motoru bağlatma kağıdının arkasına motor geri alınabilir anlamına gelen kaşesi vurulmuş şekilde geri veriyor, sizede gidip motorunuzu otoparktan almak düşüyor.

Bu kadarla kurtulamadınız, bu sefer cezayı ödeme işkencesi başlıyor:
1. Vergi dairesine gidiyorsunuz
2. Ceza için tahakkuk fişi çıkarttırıyorsunuz
3. Evrak kayıt bölümünde evrağı kayıt ettirdikten sonra cezanızı ödüyorsunuz, ben bir daha uğraşmamak için peşini tercih ettim.
4. Tahakkuk fişini çıkartan memurun yanına çıkıyorsunuz, oda son bir takım işlemler yaptıktan sonra size artık savcılığa gidebileceğinizi söylüyor!!! (cezanızı bu ödeme belgesiyle düşürtmeniz gerekiyormuş ,aksi takdirde ceza ödenmedi gözüküyormuş, e-devlet buralar uğramamış)

Ben bu aşamada kaldım, cezayı nasıl olsa ödediğimden savcılığa önümüzdekşi hafta gitmeyi planlıyorum.

Bu kadar azaptan sonra insanın aklına şu soru geliyor, polis çevirmesinde durmazsan ne olur? Beni durdurduklarında polisin dur demesine rağmen görmemezliğe gelip basıp giden 4-5 tane motor oldu, hiç birşey yapılmadığını gözlerimle gördükten sonra, enayi olduğuma karar verdim.

Umarım kimsenin motoru bağlanmaz ama bağlatanlar içinde yukarıdaki bilgiler faydalı olur.

Durun nereye gidiyorsunuz,daha çekici parası ve otopark kirası ödenecekti.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beyler Sizmi yanlış biliyorsunuz benmi:silent:
benim bilgiğim baglanan motoru ceza yı odemsek bıle 1 gun sonra alabılır..:silent:

aceba "lütfen okuyun" yerine "allahaskina okumadan gecmeyin. ne olur. yalvaririm" felan yazsaydik daha güzel olmaz miydi? bir mod aceba gerekli degisiklikleri yapabilir mi?

neredeyse kaciriyordum da ... :salut:

ehliyetsiz ve ruhsatsız yakalandınmı yandın, ben senelerce ehliyetsiz kullandım 90 lı senelerde o zaman polisler uğraşmazdı fazlaca, şimdi kök söktürüyolar.

Moderatör (forrap)
aceba "lütfen okuyun" yerine "allahaskina okumadan gecmeyin. ne olur. yalvaririm" felan yazsaydik daha güzel olmaz miydi? bir mod aceba gerekli degisiklikleri yapabilir mi?

neredeyse kaciriyordum da ... :salut:

:silent:
Başlığı zaten değiştirdim,lütfen okuyun kısmını silmedim ama ekleme yaptım konu hakkında.
Lütfen okuyun kısmını silmeme sebebim de arkadaşın forum sitelerine pek takılmıyor olabileceğini düşünüp kendi başlığını bulamayabilir diye düşünmem.Ama başlıkta konu hakkında bilgi var,sen mesajı yazmadan önce zaten değiştirmiştim.

Durun nereye gidiyorsunuz,daha çekici parası ve otopark kirası ödenecekti.

Polis atla motoruna (kullanmaya ehil olmadığım için bağlanan) bizi takip et dedi, bu sebeple çekici parası ödemedim. Otoparktan bende korkmuştum bi 20 ytl alırlar diye ama orayı 6 ytl ile atlattım.

:silent:
Başlığı zaten değiştirdim,lütfen okuyun kısmını silmedim ama ekleme yaptım konu hakkında.
Lütfen okuyun kısmını silmeme sebebim de arkadaşın forum sitelerine pek takılmıyor olabileceğini düşünüp kendi başlığını bulamayabilir diye düşünmem.Ama başlıkta konu hakkında bilgi var,sen mesajı yazmadan önce zaten değiştirmiştim.

saka yapiyordum zaten ...

Çok geçmiş olsun. Son zamanlarda oldukça fazlalaşan motor kazalrı yüzünden emniyet sadece motorlara yönelik çevirme ve kontrollerini başlattı. Ehliyet almadan kullanmazsanız sorun yok, ama ehliyetininz yoksa çooooook uğraştırıyor. Eskiden savcılık bakmıyordu buişlere bir nebze daha kolaydı, artık savcılık bakıyor ve insanı bıktırıyor bu işler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşım herşey dahil 800 civarına mal olur sana. git gel paraları vs..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar