Bir fikri olan varmı?

Mrb
MT aılesını uye oldugum gunden ıtıbaren hergun duzenlı olarak takıp etmekteyım. her ne kadar foruma aktıf olarak katılmasamda konuların cogunu okumaktayım. Sorunuma bır cozum bulmamda yardımcı olabılecegınızı dusunuyorum.
benım sızden rıcam ozel oldugunu dusundugum durum hakkında sızden fıkır almak. benım ısım uzakyol vardıya zabıtlıgı yanı okyanus asırı calısan gemılerde 3. kaptanlık yapmaktayım. senenın yaklasık 9-10 ayını gemılerde gecırmekteyım. yanı bu sure zarfında Istanbul'la yada Turkıye ıle hıcbır baglantım yok. ancak motosıkletı de cok sevıyorum. bundan once garacava dedıgınız motorda uzun sure kullandım. artık kendıme aıt bır motorum olsun ıstıyorum. ancak Turkıye'de olamadıgım surece o motoru ne yapıcagım hakkında en ufak bır fıkrım yok. sızde taktır edersınızkı bır motorun okadar uzun sure calısmadan yatması cok saglıksız bır durum. buraya geldıgım zaman bır motor almak daha sonrada satmakta pek aklıma yatmıyor. kıralama hakkında ıse en ufak bır fıkrım yok.
sızden rıcam bu konu hakkında fıkırlerınızı paylasmanız ve bana olası cozum yollarını gostermenızdır. ılgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım.

Sana hemmen bir pratik fikir vereyim Kardeşim.
Motorunu giderken bana bırakıyorsun, ben ona bir Başmühendis olarak itina ile bakıyor piniyorum:queen:
Döndüğünde de pırıl teslim alıyorsun:cat:

Selametle

Motorunu giderken bana bırakıyorsun, ben ona bir Başmühendis olarak itina ile bakıyor piniyorum:queen:

Selametle

olmaz bana bırakıyorsun döndüğünde hem pırıl pırıl oluyor hemde full depo geri veriyorum :) :) şaka bi yana birisiyle ortak olabilirsin güvendiğin birisiyle yada kiralama yöntemine gidebilirsin bunlar uymazsa biraz daha düşüneyim ben bişi buluruz :)

Benim sana önerim beraber gidip sağlam bir motor alıyoruz sen biniyorsun giderken bana bırakıyorsun ben onu akşamları kapalı garajda gündüzleri ise motorun açılması ve yürüyen parçaların bozulmaması için gerekli özeni göstererek 1-2 km kullanıyorum dönüşte de tekrar sana yıkanmış parlatılmış olarak getiriyorum hiçbir ücret de talep etmiyorum. Bu arada elektrik mühendisi olduğumdan her türlü soruna anında tespit ve onarım yapıyoruz ayrıca yat kaptanı, A2 ve B ehliyetlerim var. Daha ne bekliyorsun. (Denizcimuzaffer e de bırakabilirsin o da bizden ama ben daha iyi bakarım :))

NOT: Gerçekten de en mantıklısı ya 2 ortak alacaksın ya da güvendiğin ve A2 ehliyeti olan birine bırakacaksın servis muayene işlerini de yapacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya biriyle ortaklasa al veya yaninda götür! benim imkanim olsa gider kendime bir BMW R1200 alir, gemide yanimda götürür ve her ugradigim yerde onunla dolasirim. ::gleam::

Mrb
MT aılesını uye oldugum gunden ıtıbaren hergun duzenlı olarak takıp etmekteyım. her ne kadar foruma aktıf olarak katılmasamda konuların cogunu okumaktayım. Sorunuma bır cozum bulmamda yardımcı olabılecegınızı dusunuyorum.
benım sızden rıcam ozel oldugunu dusundugum durum hakkında sızden fıkır almak. benım ısım uzakyol vardıya zabıtlıgı yanı okyanus asırı calısan gemılerde 3. kaptanlık yapmaktayım. senenın yaklasık 9-10 ayını gemılerde gecırmekteyım. yanı bu sure zarfında Istanbul'la yada Turkıye ıle hıcbır baglantım yok. ancak motosıkletı de cok sevıyorum. bundan once garacava dedıgınız motorda uzun sure kullandım. artık kendıme aıt bır motorum olsun ıstıyorum. ancak Turkıye'de olamadıgım surece o motoru ne yapıcagım hakkında en ufak bır fıkrım yok. sızde taktır edersınızkı bır motorun okadar uzun sure calısmadan yatması cok saglıksız bır durum. buraya geldıgım zaman bır motor almak daha sonrada satmakta pek aklıma yatmıyor. kıralama hakkında ıse en ufak bır fıkrım yok.
sızden rıcam bu konu hakkında fıkırlerınızı paylasmanız ve bana olası cozum yollarını gostermenızdır. ılgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım.

triptiğini yapıp motoru gemiye yüklüyorsun.gittiğin limanlarda keyifle geziyorsun :queen:.limandan şehire gidp gelmek için taksiye dolarları bayılmıyorsun :cherry:.akşamları o parayla biryerlerde bira içiyorsun.

Kapalı garajı olan servisler var, önce buralarla görüş, bildiğim kadarıyla uzun süreli yatacak olan motorlara her türlü bakımı yapıyorlar (kış bakımı dahil). Fiyatlarına bak, uygun olan mutlaka birisi vardır elbet, ama daha ucuza gelsin istersen sadece kapalı garaj hizmeti veren yerlerede bakabilirsin tabi ama bakımlarını gitmeden önce senin yapman gerekir.

En az 6 - 7 ay binilmeyecekse bir motora, para bağlamanın bir anlamı yok bence.

Selametle

Benim sana önerim beraber gidip sağlam bir motor alıyoruz sen biniyorsun giderken bana bırakıyorsun ben onu akşamları kapalı garajda gündüzleri ise motorun açılması ve yürüyen parçaların bozulmaması için gerekli özeni göstererek 1-2 km kullanıyorum dönüşte de tekrar sana yıkanmış parlatılmış olarak getiriyorum hiçbir ücret de talep etmiyorum

hayır hayır dostum ikisinede bırakmıyosun bana bırakıyosun...geri döndüğündede pırıl pırıl alıyosun motorunu...:flower:

Bir motor alıp dene bir sene bir garajda dursun birşey olacağını sanmıyorum.Geldiğindede temziler binersin.Biraz pahalı ve külfetli olacak ama motor için yapıcaksın artık.Kiralama ise çok pahalı.

Selametle

mrb carkcıbasım sanırım en ıyı fıkır gıderken guvendıgım bırıne bırakmak. pekı bayı ıle anlassam nasıl olur. yanı gerı satıstan olusacak zararı gozardı edersek mantıklı bır cozum olurmu. bayıler bu sekılde satıs yaparlarmı :silent:

Vallah senin için araştırırım. Ne gibi bir Motor düşünüyorsun önce onu söyle kardeşim.:cat:
Al-Sat tan çok zarar edersin bence. Sonuçta motorun meraklısı sınırlı, satışta kayıp çok olur. Dur bakalım nasıl yardımcı olabilirim.:) Olmaz sa bir kapalı garaj ayarlayayım sana, şehir neresi onu da yaz da.

abisi al motoru sonra koy sür kazası belasız sonrada gidecen zaman aküyü sök
anahtarı yanına al yada eve brak geldin mi ya satarsın yada sürersin ama motorun üstüne bir kılıf al yoksa motor tozlanır ve granajı zarar görür zaten geldin mi kılıfa baktın mı beli olur o kılıf nasıl korudunu

hadi kib allah kaza bela vermesin kask sız da kulanma benden sana öneri

had. a.e.o

arkadaşım 1ay kiralayacağın motorun parası alacağın motorun neredeyse yarı fiatıdır..sen en iyisi bir tane bütcene göre bir motor al..mesela hyosung gv250 nin sıfırı 7750 dir ..tepe tepede binersin sağlam motorlardır..gittiğin zamanda aküyü çıkar nereye istersen git gözün arkada kalmasın..gelince aküyü sarza verip taktınmı ilk günki gibi olur merak etme..hem bu sayede türkiyeye gelmen için bir sebeb daha çıkar..biliyorumki ayrıldığında eşini dostunu özlediğin gibi motorunuda özleyeceksin..kavuşmak için can atacaksın..allah gönlüne göre versin..

Vallah senin için araştırırım. Ne gibi bir Motor düşünüyorsun önce onu söyle kardeşim.:cat:
Al-Sat tan çok zarar edersin bence. Sonuçta motorun meraklısı sınırlı, satışta kayıp çok olur. Dur bakalım nasıl yardımcı olabilirim.:) Olmaz sa bir kapalı garaj ayarlayayım sana, şehir neresi onu da yaz da.

İstanbul/Beyoglu' dayım. bu ay sonu cıkıyorum sefere ınsl. donuste ( kı 12 ay olarak planlıyorum) sıfır aprılıa rs125 almayı dusunuyorum. benımde dusuncem helekı bu tıp bır motorda al sattan buyuk zarar olacagı. bu nedenle banada bır kere almak ve gelene kadar guvenılır bır yerde muhafaza etmek daha mantıklı gelıyor. bız denızcılerın ruh halını bılırsınız. bu tur zevklerden ısımız dolayısıyla mahrum kalmak oldukca can sıkıcı bır durumdur. cok seylerden odun verdık sımdıye kadar. bu barı yalan olmasın. yardımınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar