[Eskişehir - MT]

eleştiriye açık olun diyorsun bizi beğenene kapımız açık :bounce:
beğenmeyen kendisi takılır yapayalnız :mrgreen:

MT26 topiğinin ilgi görmesinden dolayı beklentiler artıyor. Sebebiyeti ile
beğenmeğenlere de kapılarımızı açalım. :) Hatta bazı savunma mekanizmalarımızı kırıp eleştirilere bir nebze sebebiyet sorgulayalım.

Topicteki (yapılan km)/(mesaj sayısı) oranı çok düşük. Bu oran MT26'yı aktif yapmıyor. Bunun nedenleri MT26 dan öte Eskişehir'in potansiyeli..
başlıca aklıma gelenler...
1. Eskişehir küçük bir şehir, zaten hobi motor kullanıcı sayısı da az.
2. Buna oranla da internet kullanımı yüksek bir şehir.
3. Hava şartları.
4. Cafe ve eğlence kültürü gelişmiş.
5. İş, okul vs. uğraşların daha fazla olması...

Merhaba anne,
Yine ben geldim.
Merak etme okuldan çıktımda geldim.
Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama
Ali "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder" demişti de
Onun için söylüyorum.
Geçen hafta öğretmen,
Sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte
Öğretti sağımı solumu.
Ben biliyorum artık anne sağım neresi, solum neresi
Ağrıyan yanımın neresi olduğunu
Şimdi iyi biliyorum anne.
Hani geçen geldiğimde
Şuram acıyor işte şuram demiştim de
Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne
Bak şimdi söylüyorum
Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne.
Hem de her gün acıyor anne her gün.
Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü.
Elinden tutup okula getirdi.
Yakası da danteldi.
Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi.
Bende ağladım,
Ağladım hiç de utanmadım.
Öğretmen ne oldu dedi.
Düştüm dizim çok acıyor dedim.
Yalan söyledim anne.
Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne.
Bugün bende saçım örülsün istedim.
Babam ördü ama onunki gibi olmadı.
Dantel yaka istedim.
Babam "Ben bilmem ki kızım" dedi.
Bari okula sen götür dedim.
"kızım, iş" dedi.
Bende banane dedim, ağladım.
"kızım, ekmek" dedi babam.
Sustum ama okula giderken yine ağladım anne.
Ha bide sol yanım yine çok acıdı anne.
Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi.
Zeynep "annem beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi.
Babam hepsini birlikte yıkıyor.
Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne?
Uff babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme.
Üzülmesin diye söylemiyorum ama
Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor.
Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne.
Hava kararıyor, ben gideyim anne.
Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi.
Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum.
Kim bozuyor toprağını,
Çiçeklerini kim koparıyor.
İzin verme anne ne olur toprağına el sürdürme.
Eve gidince aklıma geliyor bide bunun için ağlıyorum anne.
Bak kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım.
Biliyor musun anne her gelişimde aldığım topraklarını
Şu kavanozda biriktirdim.
Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum.
Her sabah onu öpüyor kokluyorum.
Kimseye söyleme ama anne
Bazen de konuşuyorum onunla.
Ne yapayım seni çok özlüyorum anne.
Ha unutmadan,
Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi.
Ben babama yazdıracağım.
Öğretmen anlarsa çok kızar ama banane kızarsa kızsın.
Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne.
Senin adın geçince sol yanım acıyor anne.
Hiç bir şey yutamıyorum.
Bazen de dayanamayıp ağlıyorum.
Kağıda da böyle yazamam ya anne.
Ben gidiyorum anne,
Toprağını öpeyim, sende rüyama gel beni öp.
Mutlaka gel anne,
Sen rüyama gelmeyince sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne.
Sol yanım acıyor anne.
İşte tam şurası,
Sol yanım çok acıyor anne.
Seni çok özledim, Anne çook...

yorumsuzz..
yorumlar sizden
şiir alıntıdır..

2007'de yine KIRKA'da buluşmak dileğiyle...
6. EMOK Motosiklet Festivali >>> 28 Haziran - 1 Temmuz 2007

MT - ESKİŞEHİR ; KATILIM

KAMP YAPACAKLAR :

1. _Si_BeMoL_ (eren) + 1 artcı
2. viper_1 (volkan) + viper_2 (gokhan)
3. zonex2 (emre)
4. umut_utu(umut)
5. BeYfa (faruk)
6. Onlyyou26 (Kürşad)+1 artçı
7.

--- --- --- ---

GÜNÜBİRLİK GELECEKLER :

1. oldcityboy (ismail)
2.
3.
4.
5.
6.

Merhaba Arkadaşlar, Emok listesine beni de kamplı ekledim. Aytaç, yengen de olacak nasipse. Seni de görmekten mutlu oluruz....

Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (3 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
onlyyou26, BeYfa, forester
Faruk, Engin selamlar, sevgiler... Engin şiir güzel ama biz o kadar çalışıyoruz; adam bi şiirle köşe oldu.Başka bi numarası yok. Bu cihetle artık şiir de birşey ifade etmiyor...:)

Son düzenleme:
engin bu şiiri her dinlediğimde ya da okuduğumda boğazıma bir düğüm takılır :salut:
kürşat hocam festivale gelmeyi çok istiyorum ama nasip bakalım. kesin bir şey diyemiyorum ::153::
hafta sonu sınava girecek bütün arkadaşlara başarılar diliyorum ::melek02:

Engin abicim şiir bi harikaydı okurken sahip olduğum herşey aklımdan tek tek geçti ve ne kadar şanslı olduğumu anladım.evet hayat zor ama dışarıda bizden daha zor durumda olan nice insanlar ve çocuklar var:salut:

MT26 topiğinin ilgi görmesinden dolayı beklentiler artıyor. Sebebiyeti ile
beğenmeğenlere de kapılarımızı açalım. :) Hatta bazı savunma mekanizmalarımızı kırıp eleştirilere bir nebze sebebiyet sorgulayalım.

Topicteki (yapılan km)/(mesaj sayısı) oranı çok düşük. Bu oran MT26'yı aktif yapmıyor. Bunun nedenleri MT26 dan öte Eskişehir'in potansiyeli..
başlıca aklıma gelenler...
1. Eskişehir küçük bir şehir, zaten hobi motor kullanıcı sayısı da az.
2. Buna oranla da internet kullanımı yüksek bir şehir.
3. Hava şartları.
4. Cafe ve eğlence kültürü gelişmiş.
5. İş, okul vs. uğraşların daha fazla olması...

:)
herkese selamlar.
seni tebrik ederim arkadaşım.
yazdıklarım konusunda şurada sinirlenmeden, önyargısız ve objektif olarak cevap verebilen tek kişisin.
bu arada eskişehir küçük bi şehir demişsin.
insaf bide beni düşün.
bilecik 30.000 kişi.:cherry:
hepimiz toplansak Şükrü Saraçoğlunu bile dolduramıyoruz
:queen::queen::queen:

bu arada arkadaşlar 1.5 mt x 1 mt ölçülerinde siyah bir bez üzerine MT ESKİŞEHİR yada Motorize26 yazılarını bir reklamcıda çıkartma şeklinde bastırmak, bu beze iki ucundan tahta sopa takmak yada bu bezi ağaçlara asılabilecek şekilde uçlarından hazırlamak ne kadara mal olabilir???
30-40-50 ytl??daha pahalı olacağını sanmıyorum.:silent:
bezin metresi ne kadar?reklamcı bu yazıları kaça çıkarır?
böyle bir şey için üyelerin 2-3 YTL para vermeye çekineceğinide sanmıyorum.:wiinkk:

ayrıca arkadaşlar olurda bir yerlerde 34 plakalı gri mct 250 ve üzerinde koccaman bir adam görürseniz atlayın hemen önüme tanışalım..:)

bu arada arkadaşlar pazar günü yapılması muhtemel gezi için bana pazar sabahına kadar biriniz sms atarsa memnun olurum.
[email protected]
0505 397 37 25

pazar günü görüşmek üzere
sevgilerle..

bazı motosikletli arkadaşlar.ne yazıkki diyer küçük motorsiklet,veya küçük hacimli motorları küçümsemeleri malesef eskişehirimizde yaygın bir durum.diyorum ki herzaman söylüyorum.ikiteker tutkusu olan herkes.birbirini kollar,gözetler,onunda daha iyi motora sahip olmasını ister.eren arkadaşım cok doğru söylemiş..hepimiz scooterlardan başlamadık mı.java kullanmadık mı.utan. verici bir durum.ikiteker felsefesini almamış ve bunu kültür dayanışma bağlılık ilkesi içersinde algılamayan motorsikletli arkadaşlar.en iyi motor kendin sahip olduğun motordur..yeni başlayanlarla coğalmak yerine şimdi küstahca tavır almanız beni insanlığınızdan şüphelendiriyor.kaldı ki eskişehirin insanı böyle olmamalı.maden transalpin varda neden gelip gitmiyorsun.zoruma gitti gerçekten.aktif olmak oraya buraya yol yapmak mı demek..cebinde para olan ve işi gücü olmıyan insanların.daha gezgin oluyor..durum bu..ben yeşil transalp biliyorum.başka görmedim şuana kadar oda öğretmendir kendisi.ama tanımadığım halde duruo selam vermişti.başka bir transalpci görmedim..demek binici değilllll...

ben belki tanıyorsunuzdur diye söyledim.ben şöyle şöyle bi adamla tanıştım muhabbet ettim die.
muhabbette şöyle gelişti
ben slm vermesinin çok ince olduğunu söyledim
teşekkür etti.
plakamın 34 olduğunu görünce gezi için mi orada bulunduğumu sordu?ben motorun plakasının 35 olduğunu yanımdan ayrılırken fark ettim ve onu yerli sandığım için nerden olduğunu falan sormadım.
daha sonra söz gezilerden ve motosiklet gruplarından açıldı.
transalp in 35 plakalı olduğunuda söyledim.belki sürekli eskişehirde takılan bi eleman değildir.
hay tanışmaz olaydım nerden tanıştımda yazdım buralara bunu ya:pr:topic karıştıran adam oldum.:pr:

Son düzenleme:
yaw kim gelirse gelsin kim giderse gitsin.bugüne kadar selam verdiğim motorculardan alamadığım selamları toplasam ohhhhohh.hep karşı tarafı suçlamamalıyız.kendimizede bakmalıyız biraz bu konuda.faruğun doğum gününde ne kadar güzel toplandık mesela.genede eksiklerimiz vardı ama olsun.istenildiği zaman toplanılıyor yani.ama birileri o tarafa birileri bu tarafa kopup giderse (o taraflardan biride benim "iletişim eksikliğinden") biz bizim grubumuzu kime tanıtıcaz.veya bizi kim tanımak isteyecek.şahsen ben yeni gelsem bu siteye esk ten bir motorcu olarakj bu kadar laklakı görsem ben yazma gereği bile duymam buraya.nie yazıyorsun o zmn derseniz ben de bu aileden biriyim kiii bu aileye sahip çıkmam lazım.eğer bole giderse bu aile çekirdek ailelikten kurtulamaz.

daha yazardım ama yeter artık.yoksa işin cıvığı çıkacak. eniyisi susalım.

ve bu sitede yanlız motor hacmine göre sınıflandırma yok,yaşa görede var.ben buna inanıyorum.biliyorum beni gene takmayanlar olacak ama ben genede yazdım ANLAYAN ANLASIN DİYE.

umutcum grubumuzda neredeyse her yastan insan var.
ve biz küçükleri kardeş, büküklerli de abi olarak görüyoruz ve bu konuda bi ayrım yapmıyoruz.

bir motorsikletliye yanyana geçince ben de her zaman selektör ve korna selamı veriyorum ama cogu kişi mal gibi bakıp geçiyor.

bir keresinde arkadaşlarla motorlarle gezerken büyük motorları olan bir grupla karşılaştık ve yanlarından geçerken içlerinden birisinin "bunlar da bu motorlarla geziyorlar" dediğini duydum. bi tepki vermedim ama gücüme gitti. ki kullandıgım motor ybr 125 ve diğer arkadaşlarımın da o kafada motorları var..

bu arada arkadaslar pazar günü benim 14:30 da sınavım var ve bu benim günümü bölüyor. yapılacak bi etkinlik varsa öğleden sonra katılabilirim. ama biz sabahtan gidecez derseniz bu hafta da boş geçsin benim. (son 3 ay içinde gezisiz tek pazarım olacak)

Son düzenleme:
engin abim ben gezinirken deil sitede konuşurken ole bişey olduğuna inanıyorum.mesela geçen sinema buluşmasını attım ortaya takan olamadı.nie acaba daha öncedende bikaç kere geldi başıma bole olay bu sitede.herkes bi laklak grubu kurmuş takılıo kendi havasında.bi yere muhabbete gitsek gene aynı.bağırırsın yarım saat sonra bakar sana.bi şey yazarım topiğe cvp yazan olmaz.bundan son ismine göre hitap edecem topiclerde.anlarsa anlar anlamazsa artık kendi bilir ne yapayım ya.

bazı motosikletli arkadaşlar.ne yazıkki diyer küçük motorsiklet,veya küçük hacimli motorları küçümsemeleri malesef eskişehirimizde yaygın bir durum.diyorum ki herzaman söylüyorum.ikiteker tutkusu olan herkes.birbirini kollar,gözetler,onunda daha iyi motora sahip olmasını ister.eren arkadaşım cok doğru söylemiş..hepimiz scooterlardan başlamadık mı.java kullanmadık mı.utan. verici bir durum.ikiteker felsefesini almamış ve bunu kültür dayanışma bağlılık ilkesi içersinde algılamayan motorsikletli arkadaşlar.en iyi motor kendin sahip olduğun motordur..yeni başlayanlarla coğalmak yerine şimdi küstahca tavır almanız beni insanlığınızdan şüphelendiriyor.kaldı ki eskişehirin insanı böyle olmamalı.maden transalpin varda neden gelip gitmiyorsun.zoruma gitti gerçekten.aktif olmak oraya buraya yol yapmak mı demek..cebinde para olan ve işi gücü olmıyan insanların.daha gezgin oluyor..durum bu..ben yeşil transalp biliyorum.başka görmedim şuana kadar oda öğretmendir kendisi.ama tanımadığım halde duruo selam vermişti.başka bir transalpci görmedim..demek binici değilllll...

Herkese tekrar selam.

Eskişehir için konuşuyorum. Kendini motorcu sanneden ; motosiklet kullanıcısı oldukça fazla. Bu şahısları hepimiz biliyoruz. Artık yeterince yorum yapıldığına inanıyorum ve yoruma gerek duymuyorum...:cat:

Ama mevcut bir grup daha var. Çoğu yerde sözü geçen, motosiklet ve sosyal yaşamları üst seviyede olan motorcu abilerimiz. Bu elemanlarla gidip tanışmaya çekiniyorduk.Ne mi oldu? Elemanlar , beni ve diğer arkadaşları Sarıcakaya yollarında yakaladı.:mrgreen: Şu anda her karşılaştığımızda selamlaşırız. Birbirimizin halini hatrını sorarız! Yani adamlar gruplaşmaya karşı olumlu bakıyor!!! :cat:

Umut ; çok güzel şeyler yazmışsın. Ama artık sayımız artmaya başladı. Eskisi gibi 3 - 4 kişi olmaktan çıktık. Böyle olunca da her yaştan motorcu ile diyalog halinde olmaya başladık! Yani küçükler kardeşimiz , büyükler abilerimiz oldu. Elbet bazen muhabbetler yaş sınıfına göre yapılacak. Ama gezi veya sosyal aktivitelerde emin ol yaş ve cc ayırımı olmayacaktır...:cat:

Burada hala yazıyoruz, yazıyoruz, yarıyoruz...Kaç seferdir toplantıya davet ettim sizi. Toplanalım konuşalım dedim. Ama ; "yol yapmayacaksak ben gelmem" . "Oturup ne yapacaz" . "İşim gücüm var". gibi mazeretler oluyor her seferinde.

Bakın tekrar söylüyorum bu işler netten yazmakla olmaz. Oturalım. Gelebilen gelsin ve bu durumu tartışalım. Neler yapabiliriz. Kimlerle irtibat kurmalıyız.

Size bir hatırlatma daha.

*Uzun süredir grup sürüşlerine katılıyorum. Grup içerisinde motordan düşen arkadaşlar oldu. İlkyardım'ı ne kadar biliyoruz?
*112 Müdürü ile diyalog kurmak çok kolay. (Ücretsiz ilkyardım kursu.)

*Grupla beraber şehir içi trafiğine giriyoruz. 15 motorla trafikte neler yapılır? Neler yapılmaz ?
*Emniyet mensupları ve müdürü bizi geri çevirmeyecektir.

Hepimiz motosiklet kullanıcısıyız. Ama daha hala pratik yapmamız veya eğitim almamız gereken hususlar var.
*EMOK ekibi her zaman eğitim vermeye hazır. (Elimde eğitim dökümanları var.)

Bunları yapmıyorum. Neden yapmıyorum. Çünkü eğer işe başlarsam sonuçları tahmin ediyorum!!!!!!!!! :pale::pale::pale:

---

Bu arada transalp meselesini bana sorun!
Eskişehir'de gördüğüm 2 siyah, 1 kırmızı, 1 mavi transalp var. Ayrıca Emniyette de 25 tane 26 A plakalı transalp var... :mrgreen::mrgreen: :mrgreen:

Son düzenleme:
viper_1 pazar günü gidiyor muyuz bir yere?
senle benden başka çıkan olmadı talipli

Umut ; çok güzel şeyler yazmışsın. Ama artık sayımız artmaya başladı. Eskisi gibi 3 - 4 kişi olmaktan çıktık. Böyle olunca da her yaştan motorcu ile diyalog halinde olmaya başladık! Yani küçükler kardeşimiz , büyükler abilerimiz oldu. Elbet bazen muhabbetler yaş sınıfına göre yapılacak. Ama gezi veya sosyal aktivitelerde emin ol yaş ve cc ayırımı olmayacaktır...

zaten gezilerdede olaydı ole bi ayrım ben kalmazdım burda.ona şüpheniz olmasın.ama gel gelelim takan yok .o kadr adam okuyo bu topiği şimdi yazan varmı allah için sole.kaç kere bişi sordum eski msjlar silinmeden bi tek faruk gördü nie???onun gözü nereye bakıo???

Abi son durum akşam belli olacak. Ona göre haberleşiriz yine. :wiinkk:

zaten gezilerdede olaydı ole bi ayrım ben kalmazdım burda.ona şüpheniz olmasın.ama gel gelelim takan yok .o kadr adam okuyo bu topiği şimdi yazan varmı allah için sole.kaç kere bişi sordum eski msjlar silinmeden bi tek faruk gördü nie???onun gözü nereye bakıo???

:pale::pale::pale:

shape aldınmı rr ı?? aldıysan hayırlı olsun..

volkan nie ole dedin şimdi(hoş bişi dememişinde:p )beni anlayan anlar.ne yapayım..
ayrım yapmadınız bugüne kadar.belkide yapacak motorunuz yoktu.ilerdede yapmazsınız buna eminim ama nie sadece buluşmalarımızda ayrım olmuoken(yaş bakımından)illa sitede oluo.illa yazılanları okumak zorundamıyım.lak lak gırgır şamata.bi işe yaramayan şeyler.

ben zaten az yazarım buraya ama valla takan olmadığı için yazasım bile kalmıyor artık.oku oku bi yere kadar.ben dershaneme gidiyorum.

bu arada arkadaslar pazar günü benim 14:30 da sınavım var ve bu benim günümü bölüyor. yapılacak bi etkinlik varsa öğleden sonra katılabilirim. ama biz sabahtan gidecez derseniz bu hafta da boş geçsin benim. (son 3 ay içinde gezisiz tek pazarım olacak)

sanırım bunu görmedin...az yukarıda

sanırım bunu görmedin...az yukarıda

abi görmedim cidden.
bnm de sabahtan sınavım var :mrgreen:
plan program nedir nerden gidilecek metris tepe ye orada ne yapılacak vs.
viper_1 şu der biz uyarız..:mrgreen:
sınav çıkış saatin aşağı yukarı ne olur?
sen sınavda iken bende eskişehir e gelir arkadaşlarla tanışırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar