Serbest Piyasa Ekonomisi
Bunun anlamı şudur; İsteyen istediği fiyattan, istediği zaman, kanun ve nizam çerçevesinde malını pazarlayabilir. Bu fiyatları da arz-talep dengesi oluşturur. Arz artarsa fiyat düşer, talep artarsa fiyat yükselir. Zaten Honda kanunsuz bir durum yaratsa Rekabet Piyasası Üst Kurulu müdahale eder.
Siz buna ister kıyak, isterse kazık deyin. Bayii piyasada isim yapmak, yer edinmek için karsız ürün satabilir. Bu durumda ona 'satamazsın' demek sadece distribütör firmaya kalmıştır. Adam belki batıyordur, nakit sıkışıklığı vardır, elindeki motorları üçe beşe bakmadan satıyordur.
Adam battıktan sonra çoluğuna çocuğuna siz mi bakacaksınız? Diğer bayiiler de rekabet edebilmek için fiyat kırarlar, bu çok doğal.
Bazı arkadaşlar
'el altından satış' demiş

Bahsettiğiniz ürün bir motorlu taşıttır arkadaşlar, elma-armut değil...bunun faturası var, vergisi var, kayıtı kuyutu var...
Bir de şöyle bir konu var; Yurtdışından gelen ürünler, getiren distribütörler tarafından döviz ile ödeniyor. Fuar zamanındaki döviz kuru ile şu anki döviz kuru aynı olmayabilir, hatta gerçekten değil.
Bence 'kısmen' daha yüksek fiyata alan arkadaşlar kazık yediklerini değil, o anki değerinden aldıklarını düşünsünler. Çünkü o motoru siz almasaydınız büyük ihtimal başkası alacaktı.
Ben dolar ile kira ödüyorum mesela, atıyorum bir ay 1000 ytl öderken ikinci ay 900 ytl ödüyorum. Şimdi ben gidip yer sahibini şikayet mi edeyim? Bunların hepsi ticarette var... kafanızı bunlara değil de
'daha fazla para nasıl kazanırım' konusuna yorarsanız daha huzurlu olursunuz