Genelde kanuni seyhan kullanıyolar :queen::queen::queen:
sahi ya evlere servis yapan çoğu restoran scooter kullanıyo ama kuryeler hep vitesli kullanıyo ikisinden birinde var bi terslik:silent:
Ben 1 ayda 5000 i devirmistim pizza kuryesiyken, ki caylaktım az gidiyordum pakete. Mesaide 23:00 de bitiyordu, 12 saatti yani? Mesafede siparişe göre değişirdi. Şehir merkezinde her yere gidersin, bazen sanayi sitesine gidersin 45 dakika sürer yolun, bazen şehrin öbür ucuna gidersin 30 dakka sürer, bazen yayan gidersin karşıdadır adres, değişken bu. Yani pizzacı akşama kadar değilde sabah 11:00 den 23:00 e kadar çalışır. Tabi stresinden tutta yüz felcine, romatizmasına kadar bi çok rahatsızlığa açık oluyor çoğuEvlere servis yapan pizzacılar kısa mesafe gidiyor...10 dakikada gidip geliyor....Ama kuryeler hep uzun mesafe akşama kadar çalışıyor...
Eğer akşama kadar scooterla çalışırsanız türlü meslek hastalıklarına yakalanırsınız....En başta stres ve bel fıtığı
en başta günlük 250ile 400km arası yola en iyi skuter bile dayanmıyo ben denedim küçük lastikler çok sarsıyo vede kayıyo vitesliyse hem az yakar hem istediğin yerde yani özellikle rampalarda yavaş veya hızlı gidebiliyon yani vites düşürüp üksek devirlerde çıkabiliyon ama skutarda o şans yok.
vitesliyle genelde her yerden geçebiliyon çamur kaldırım merdiven ama skuter mağlesef geçemiyo.
viteslide bakım ve yolda tamirat daha kolay.en basidinden kuryelerin %80 zincir baklası taşirlar anahtarlıkta ama skuterde kayış koptumu yandın.bide en kötüsü allah kimseye göstermesin ama herhengi bi kazada skuter darmadağn oluyo.
hep derim en kötü vitesli en iyi skutardan sağlamdır.
saygılar:cat:
Hocam götürü çalışan kuryeler dışında bu durum firmayla alakalı aslında. Onların çoğunda kendilerine ait motosikletler var ve yakıt sarfiyatıda öncelikli tedbirleri arasında. İlaç kuryelerinde de çok var scooter la çalıştıran, ama evrak kuryeleri genelde vitesli kullanıyorlar, istisnada olsa vitesli kullanan pizza kuryeleride var, ancak şehir içi en uygunu vitessiz, ve en serisi bana göre. birde pizzacı bazen çok fazla paket alır, motosikletin ayak koyduğu ön kısmınada paket koyar, scooterın böyle olanaklarıda var küçük ayrıntılarda olsa. Pizzacılar Ufak tefekte olsa sık kaza olduğu içinde scooter'ı tercih ediyorlar, tamiri daha hesaplı olur diye buda bi neden olabilir. Birde sık personel değiştiği için vitesli motosiklet kullanan da scootera göre zor bulunduğu içinde olabilir. Yani sebep çok aslında.
Ben 1 ayda 5000 i devirmistim pizza kuryesiyken, ki caylaktım az gidiyordum pakete. Mesaide 23:00 de bitiyordu, 12 saatti yani? Mesafede siparişe göre değişirdi. Şehir merkezinde her yere gidersin, bazen sanayi sitesine gidersin 45 dakika sürer yolun, bazen şehrin öbür ucuna gidersin 30 dakka sürer, bazen yayan gidersin karşıdadır adres, değişken bu. Yani pizzacı akşama kadar değilde sabah 11:00 den 23:00 e kadar çalışır. Tabi stresinden tutta yüz felcine, romatizmasına kadar bi çok rahatsızlığa açık oluyor çoğu