Çin den ithal edilen diş macunları

Arkadaşlar , çalıştığım iş yerin de ntv radyo kanalın da 17;00 haber lerini dinlerken ilginç bir haber yakaladım sizler le paylaşmak istedim .
AB ve ABD sağlık kurumları Çin de üretilip ithal edilen çin malı diş macunlarını İnsan sağlığına aykırı maddeler içerdiği için ithalini durdurmuşlar.Çin de üretilen diş macunlarına Çin li üreticiler Araçların soğutma sistemlerinde kullanılan Antifiz maddesinin içeriğindeki alkol 'ü ekliyorlarmış, eee her halde hiç bir devletin sağlık kurum u insanlarının Antifiz maddesinin hammaddesi ile dişlerini fırçalamasını ve agız yolu ile bu maddenin insan kanına karışmasını ve dolaşım daki diger organlara zarar vermesini istemezler değil mi?
selamlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi de sayın bu markalar hangisi biliyor musunuz?Bilgilendirme için thank you:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çinde diş macunu kullandığı için ölen kaç kişi vardır acaba.
Bir de buna bakmak lazım :)
Daha önce de çin araçlarının avrupaya girmemeleri için birçok aspragas haber ve karalama kampanyası yapıldı ama fos çıktı.
uzay mekiği üreten adam diş macununu niye üretemesin :)

Çinde diş macunu kullandığı için ölen kaç kişi vardır acaba.
Bir de buna bakmak lazım :)
Daha önce de çin araçlarının avrupaya girmemeleri için birçok aspragas haber ve karalama kampanyası yapıldı ama fos çıktı.
uzay mekiği üreten adam diş macununu niye üretemesin :)

Burada konu olan Diş macunlarının üretimi ve ya çin sanayisinin kabiliyeti değil , konu olan ürünün içeriğinde kullanılan ham maddenin ne olduğudur....
Ayrıca günlük hayat ta bilmeden toksit maddelere hepimiz maruz kalıyoruz , toksit maddeler içeren her hangi bir ürün ilk kullanıldığında kullanan kişi yi hemen etkiler şeklinde de bir kaide yoktur ,Bu maddeler zaman içerisinde uzun vadeli olarak insan sağlığını etkilerler bu durum insanın bu maddelere ne sıklıkla ve hangi doz larla muhatap olduğuna ayrıca genel sağlık durumuna bağlıdır.
Ayrıca ben bu konuyu sadece ve sadece bilgi paylaşımı adına bu plartforma taşıdım her hangi bir kişi ile tartışma amacım asla yok .
Merak edenler saat başı olan ntv radyo haberlerini dinleyerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirler.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
evet haklısın yorumuna bende katılıyorum.
burada "çin" özel olarak belirtildiği için öyle bir yorum yazdım. örneğin türkiyedeki birçok ürün de insan sağlığı gözetilmeden üretilir. her yıl fırınlara, şekerlemecilere yapılan baskınlarda o leş gibi görüntüleri görürüz. rezillik pislik..

Bu; üretilen mamülün yapısına göre değerlendirilmeli, ülkeye göre değil.

Eğer doğruysa berbat bir durum.Hiç kimse insan sağlısıyla bu kadar oynayamaz

Bu çinlileri dünyadan kazımak lazım. Hadi kalitesiz motosiklet ya da birçok eşya üretiyorsunuz da insan sağlığını nasıl tehlikeye atıyosunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu çinlileri dünyadan kazımak lazım. Hadi kalitesiz motosiklet ya da birçok eşya üretiyorsunuz da insan sağlığını nasıl tehlikeye atıyosunuz.

o biraz zor işte :mrgreen:

Artık bu Çinlileri durdurmak alzım. Adamlar ne bulsa üretiyorlar. Bir zamanlarda insan üretiyorlardı. bu nedenle nüfusları bilmem kaç milyar oldu. bereket versin şimdi tek çocuk yasası çıkardı devletleride nüfusları o kadar hızlı artmıyor. insan üretemeyince arayış içine girdiler ve şimdi de ne bulurlarsa onu üretiyorlar. hastamıdır nedir bunlar.

Biraz değil imkansız hatta:) Kazı kazı bitmez bunlar. Karınca gibiler:p

buldum atom bombası atalım manyak olur
ya adamları niye oldürüyoz suç o macunları alan büyük şirketlerde
mesela sen bi iş adamısın çine gittin diyon mesela ben motor alcam o diyo sana kaç konteynır alcan böle bişe yani(kaç cc oldugu onemli degil biz ustüne yazarız güzel bişe)

sanırım burada düştüğümüz yanlış ne kadar ekmek o kadar köfte yanlışıdır.
zira çinliler kalitesiz mal yapmıyorlar. verdiğiniz paraya göre mal yuapıyorlar diye biliyorum. şimdi ben adama gidip bana 4000 usd lik bir motor yap 100.000 km garanti vereceğim desem yapamazlar mı ?
hiç sanmıyorum.
şöyle bir şey anlatayım
karaköyde tv için kumanda alacağım, satıcı dedi ki "abi iki tane var biri yerli 15 lira biri yabancı 10 lira" yerli ver dedim ufak bir katkımız olsun , 15 gün dayandı. gittim yabancı aldım 6 aydır kullanıyorum. sanırım yabancının avrupa malı olmadığını söylememe gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
haklısın derwish. ben çin'e birkaç kez gittim geldim fuarlarına. yarısını da dolaştım. dünyanın kaliteli olarak bilinen malları da çinde üretiliyor.

ayrıca çin'i durdurmak gerekir dien kardeşimin klasik türk mantığı ene devreye girmiş.
neden onları kazımak veya durdurmak yerine biz daha iyi ve ucuzunu yapmaya çalışmıyoruz ? Neden rakipleri hep yok etmek istiyoruz ? :silent:

Arkadaşlar ; söz konusu diş macunlarını orta Amerika ülkelerin den Panama ve Dominik Cumhuriyet ti de aynı kararı almışlar ve Ülkelerin deki bütün satış noktaların dan bu ürünler toplanıyormuş.
Sözü edilen hammadde " DİETİL GLİKOL " bu sektör deki kimyager arkadaşlar bu maddenin içeriğini bilirler mutlaka .

haber kaynağı " 25/05/2005 tarih li Sabah gazetesi "
selamlar.

Not,yukarıda belirttiğim gibi her hangi bir başka neden olmadan sadece ve sadece bilgi paylaşımı adına bu konuyu bu platforma taşıdım.
saygılarımla.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar