kemal, olayları gerek internetten ve gerekse de seni tanıyan ve mersinde tanışıp karşılaştığım arkadaşlardan takip ediyorum... öncelikle şunu söylemeliyim; ben de sağlık sektöründeyim ve 15 yıla yakın bir zamandır hastanelerde görev yapmaktayım. o kadar çok şey yaşayıp gördüm ki, seni gerçekten şanslı sayıyorum. sana şu kadarcık bir örnek vereyim
1- kaza anında dilini ısırarak kopartan ve konuşamayan ve kendini ifade edemeyen.
2- zihinsel özürlü kalıp ömrünün sonuna kadar bağımlı yaşamaya mahkum olan
3- gözlerini kaybeden
yani daha pek çok şey gördüm... hepsi de trafik kazası ve en çok da motosiklet kazalarıydı... inanın bana helikopter kazası, hatta kalorifer kazanı patlamasında yanında olan insanlar bile daha az yaralıydı... sen gerçekten şanslısın. teknoloji yeterince ilerledi, yaralarında yanık olmaması gerçekten çok sevindirici bir durum. emin ol.
bak sana ne anlatacağım,
bir padişah varmış ve çocukluğundan beri birlikte büyüdüğü bir de arkadaşı. tahta çıkınca ilk iş olarak bu zeki arkadaşını sadrazam yapmış kendine ama bu arkadaşının en sevmediği yönü ise her olumsuz olaya "her işte bir hayır vardır" yorumu yapmasıymış. bir gün yine sefere çıkmış ve savaşta bir parmağını kaybetmiş. acı içinde kıvranırken sadrazam arkadaşı gelmiş ve yine "her işte bir hayır vardır padişahım" deyince bizimki kızıp sadrazamı geri saraya yollamış ama hapse mahkum ederek. ve hırsına kapılıp seferine devam etmiş. büyük bir yenilgi almış ve esir düşmüş. esir düştüğü yerde ise insanlar öldürülüp yeniliyormuş ya da tanrılara kurban olarak adanıyormuş. tüm askerleri öldürüldüğü halde padişaha bir şey yapmamış ve salıvermişler. sarayına dönünce ilk iş bu kabileyi iyice araştırmak olmuş ve öğrenmiş ki o kabilede herhangi bir yerinde yara olan kişiler öldürülmezmiş. gidip sadrazam arkadaşına olayı anlatmış. sadrazam yine cevap vermiş: sen beni hapse atmasaydın şimdi ben de o kabile tarafından öldürülecektim. iyi ki beni hapse atmışsın ve sen de iyi ki parmağını kaybetmişsin, yoksa sen de ölecektin. gördün ya padişahım " her işte bir hayır vardır "
her işte bir hayır vardır kemal kardeş, bak mesela senin için açılan formu takip edenler ders alıp daha dikkatli kullanırlar motosikleti. haa şunu da unutmadan söyleyeyim : de ki bu kaza oldu, de ki ameliyat oldun ve de ki iyileştin ( ki iyileşeceksin kardeşim, bir tek ölmüşe çare yok derler ) ya maddi imkanın olmasaydı? ya bir tek ameliyat paran olsaydı da onda da başarısız geçseydi ve sonraki ameliyatları olamasaydın? ve "ya bu yazıyı okuyamıyor olsaydın kemal" oysa ne az şükrediyoruz değil mi? çok şükür kemal çok şükür!!!...