yamaha tdm 850 mi bmw f 650 mi almalıyım

2000 ve 2001 model olmak üzere yamaha tdm850, kawasaki kle 500 ve bmw f650 alternatifleri arasında kara veremiyorum .km , model yılları ve fiyatları aynı denebilir(kawasaki biraz daha ucuz). hangisini tercih edeceğimi bilemedim.
hangisinin touring özelliği ve kullanım rahatlığı daha iyidir.(f650 nin tek silindir olması vibrasyonu daha fazla olduğunu işaret midir)çok off road kullanacağımı zannetmiyorum.toprak patikalara evet ama dağa tırmanacağımı zannetmiyorum.hafta sonları ve bazen şehre girmeden çevreyoluyla işe gitmek için kullanacağım.
yedek parça masrafları ve bulunabilirliği nedir
gibi konularda veya benim aklıma gelmeyen konulardaki görüşleriniz bekliyorum.
siz olsanız hangisini alıdınız?

yamaha-TDM850-00.jpg

TDM850, güçlü ve seri bir touring olmasının yanında karbüratörlüdür. yakıt masraflarından dolayı canınızı sıkabilir. 3 seçeneğin içinde en büyüğü dolayısıyla en ağırıdır. Aynı zamanda en güçlüsüdür. Toprak yolda nasıldır bilmem ama kırıcı parkurlarda sorun yaşamanız büyük ihtimaldir.
Teknik Özellikleri

3090002_00_2001_05.jpg

F650GS, 2000 ve üzerinde alacaksanız tercih edilebilir. Enjeksiyonlu ve ABS'li olması sanırım en büyük artıları. Yalnız BMW servislerinden çekeceğiniz var desem yanılmış olmam. Hafif ve kullanışlıdır. Tek silindirli ve enjeksiyonlu olmasından dolayı az yakar. Ama titreşimlidir de... Toprakta bu üçlü içerisinde tahminimce en başarılısıdır. Dağa çıkmaya gerek yok, girdiğiniz ilk patikada ağır motorun ne kadar sorun olabileceğini görürsünüz. Sorduğunuz 3 motor içerisinde tercihim F650GS olurdu.
Teknik Özellikleri

bla-sida-hub.gif

KLE500, TDM gibi touring bir motor bence. ER5 ile aynı motoru kullanıyor ve seri bir makina. En büyük sorunu tüm Kawasaki'ler ile aynı: Distribütör. Genelde asfalt kullanımına şahit olduğum için off-road performansı hakkında bilgim yok.

Teknik özellikleri

KLE ile F650GS nispeten aynı tipte motorlar, ancak TDM tamamen farklı.

TDM daha sert süspansiyona sahip bir touring motordur.
Diğerleri ise enduro/funduro kategorisindeler.

TDM bozuk araziye gelmez.
Diğerleri aşırı taşlı, dik vs. olmadıkça (yani cross'a gerek kalmayan) tüm arazileri kolaylıkla aşabilir.

TDM ile KLE 2 silindirlidir.
F650GS tek silindirlidir.

KLE'de ER5 ve EN500'de kullanılan motor var. Yani bir enduro, naked ve cruiser'da aynı motor kullanılmış. Bana çok saçma geliyor bu.

Şahsi görüşlerim F650GS'den yana, tabi "benim bozuk arazide işim olmaz, köy-kasaba gezmem, şehir içinde ve otobanda kullanırım sadece" diyorsan TDM güzel motor, torku da yüksek :cat:

Not: F650GS düşük devirlerde ve yüksek devirlerde vibrasyonludur, ancak orta devirlerde çok konforludur, ABS + elcik ısıtma da cabası :cat:

bencede f 650 ayrıca motoru da o kadar kıpraşımlı değil :queen: zaten yol ve arazi performansı iyi olmasa Türk polisi kullanmazdı...

FMS

Motora Başlamak Için...

Arkadaşlar öncelikle Hepinize Merhba Demek Istiyorum. Buradan Foruma Katilmak Istedim çünkü Bana Uygun Olan Yer Burasi Idi. Siz Tecrübeli Motorcu Arkadaşlarima Motora Başlamak Isteyen Birisi Olarak Motor Konusunda Danişmak Istediğim Birkaç Konu Var. Motora Enduro Sinifiyla Başlamak Istiyorum Ve Aklimda Birkaç Motor Var Bu Motorlar Yeni Başlayan Biri Için Nasildir Tdm 850, Bmw F650cs Kle 500 Pegaso 650

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence F650 GS almalısın.
Sevgiler

Süper Moderatör (BBRR)
soru uaklaşık 6 ay önce sorulmuş alan almıştır zaten ...

crato zaten verilecek en iyi cevabı vermiş zamanında

FMS

Motorlarin Içinde En çok Hoşuma Giden Tdm 850 Ve 650 Gs Anladiğim Kadariyla Yeni Başlayan Için Biraz Hafif Bi Motor Daha Iyi Gibi.benim öğrenmek Istediğim Bir Diğer Konu Motorlarin Motor ömrü.yani Arabalarda Değişkendir Kimisinin Motoru 100.000den Sonra Problem çikarir Kimisinin 500.000den Sonra Bu Motorlardada Böyledir Alirken Kullanim şekli Haricinde Atiyorum 40.000 Km Yapmiş Motoru Almak Sanayide Yatip Kalkmak Için Kaşinmaktan Başka Birşey Değildir Diyebilirmiyiz.malum Devri Yüksek Olan Bir Makine Daha çabuk Yipranmaktadir.bilginizi Paylaştağiniz Ve Paylaşacağiniz Için şimdiden Teşekkür Ederim.

FMS

Uğraşmayın Transalp aldı o :cherry: :cherry: :cherry:

dishy
Uğraşmayın Transalp aldı o

HER İKİ ARKADAŞIMA DA TEŞEKKÜR EDERİM AMA BENİ AYDINLATMAKTAN BİRAZ UZAK BU CVPLAR, BEN YENİ Bİ FORUM KONUSU AÇMAK İSTEMEDİĞİMDEN BANA YAKIN OLAN Bİ FORUMA GİRİP BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İSTEDİM DAHA DOĞRUSU BİLGİ ALMAK İSTEDİM AMA ARKADAŞLAR; FORUMU AÇAN ARKADAŞ MOTOR ALMIŞ OLABİLİR AMA BEN HENÜZ BİŞEY ALMADIM KEŞKE ALSAYDIM VE BAŞLASAYDIM.:silent: :mrgreen:

Motorlarin Içinde En çok Hoşuma Giden Tdm 850 Ve 650 Gs Anladiğim Kadariyla Yeni Başlayan Için Biraz Hafif Bi Motor Daha Iyi Gibi.benim öğrenmek Istediğim Bir Diğer Konu Motorlarin Motor ömrü.yani Arabalarda Değişkendir Kimisinin Motoru 100.000den Sonra Problem çikarir Kimisinin 500.000den Sonra Bu Motorlardada Böyledir Alirken Kullanim şekli Haricinde Atiyorum 40.000 Km Yapmiş Motoru Almak Sanayide Yatip Kalkmak Için Kaşinmaktan Başka Birşey Değildir Diyebilirmiyiz.malum Devri Yüksek Olan Bir Makine Daha çabuk Yipranmaktadir.bilginizi Paylaştağiniz Ve Paylaşacağiniz Için şimdiden Teşekkür Ederim.

Bilgi mi verdin soru mu sordun anlamadım bir şey. Ayrıca tümünü büyük yazmak yasaktır, iki gün sonra mesajlarım ne olmuş deme :p

FMS

Yok Prometheus bilgi verdiğim falan yok sadece noktalama işaretlerinde özensiz davranmışım; yani orda soru soruyorum motor ömrü konusunda.En baştada dediğim gibi motora başlamak istiyorum, o yüzden hiçbirşey bilmiyorum bilenlerden bilgi almaya çalışıyorum."BBRR" ve "dishy" beni "hincesu"yla karıştırıyo.Ben FMS ben daha motor falan alamadım maalesef.Büyük yazı konusunda uyarın için sağol.

Motor ömrü diye bir şey yok. İyi bakarsan uzun yıllar dayanır, bakmazsan daha çabuk ölür. Piston, segman vs. yenileyip tekrar devam edersin ama.

Sadece yüksek devir çevirenler daha fazla ısınıyorlar ve sorun çıkarmaya daha elverişli oluyorlar. Az silindir, az dert :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motor ömrü diye bir şey yok. İyi bakarsan uzun yıllar dayanır, bakmazsan daha çabuk ölür. Piston, segman vs. yenileyip tekrar devam edersin ama.

Sadece yüksek devir çevirenler daha fazla ısınıyorlar ve sorun çıkarmaya daha elverişli oluyorlar. Az silindir, az dert :)

Ne alaka şimdi?.....:silent: :silent: :silent:

Asıl az silindir çok dert.....:cat: :cat:

Bir pistonun motoru yürütmesi var 4 silindirin yürütmesi var.....4 e düşen görev dahada hafifleyeceği için daha uzun ömürlü olur...:cat: :cat: :cat:

Mantıksal bakmak lazım....Konu 650 olunca şike yapıyon.....Yanıltma adamları....:wiinkk: :wiinkk:

FMS

Hangisi şimdi az silindir az dert mi çok silindir az dert mi. :silent:

kardeş ben 2003 yılından beri TDM850 ye biniyorum tüm türkiyeyi dolaştım, benden önceki sahibi mısıra gitmiş,aldığımda 49000 km deydi şu an 67000 aldığım günden beri sadeci rütun bakım masraflarından başka bir harcamam olmadı.diğer saydığın motorlarlarla aynı katagoride değerlendirmen çok tanlış ,tdm turing bir motordur fakat diğer turinglerin aksine çok seri ve hırçın bir makinedir.eğer daha önce büyük motor tecrüben yoksa kesinlikle tavsiye etmem çünki düşündüğünden çok daha zor bir makinedir.alıştıktan da sonra ise başka hiç bir motorda alamıyacağın zevkleri tattırır.yakıt açısından sakın büyük motoru korkutmasın sizi şehir içi km de185-200 uzun yolda 125-140 arası yakar ve en iyi yanı sorunsuz bir makinadır.fakat yine söylüyorum üzerinde acemilik atacağınız bir makina değildir.hiç bir arkadaşıma ilk büyük makina olarak tdm tavsiye etmem.tdm için racing kadar seri enduro kadar arazici,turing kadar rahat derler bunu ise sadece kollanıcıları bilirler.saygılar

Arkadaşlar öncelikle Hepinize Merhba Demek Istiyorum. Buradan Foruma Katilmak Istedim çünkü Bana Uygun Olan Yer Burasi Idi. Siz Tecrübeli Motorcu Arkadaşlarima Motora Başlamak Isteyen Birisi Olarak Motor Konusunda Danişmak Istediğim Birkaç Konu Var. Motora Enduro Sinifiyla Başlamak Istiyorum Ve Aklimda Birkaç Motor Var Bu Motorlar Yeni Başlayan Biri Için Nasildir Tdm 850, Bmw F650cs Kle 500 Pegaso 650

arkadaşım motora başlamak için saydıklarının hiç biri senin için uygun bir makina değil yazmamışsın ama anladığım kadar ile daha önce motor tecrüben yok.yapacağın en iyi şey 250 cbf gibi ikinci el bir motorla başlaman senin için en hayırlısı olur.kısa bir geçiş dönemi yani ara motor kullanman tecrübeni arttırır.masrafı sakın kafana takma en fazla 500 ytl kaybın olur oda büyük motoru yan yatırman demek sana 1000 ytl ye mal olur, buda karlısın demek.en iyi tarafıda kolun bacağın zarar görmez. onlara ne kadar fiyat biçersin bilemem. çok iyi düşün mutlaka bir geçiş ara motoru kullan .

Hangisi şimdi az silindir az dert mi çok silindir az dert mi. :silent:

çok lafa gerek yok arkadaşlar malesef çok silindirli motorlar özellikle şehir içi ve ağır gidilmesi gereken yerlerde daha fazla ısınır bu da aşırı yıpranma demek.çevrenize bir bakın tamircilerdeki motorların yüzde doksanı racing tarzı motorlardır.hem daha çabuk tükenirler hemde motor aksamını tüketirler.cevap yazmak isteyen arkadaşlar önce twin motorların ömrünü bir araştırsınlar.

Son düzenleme:
Sn. natilus cok dogru seyler yazmış! Bence de motor alma işi çok dikkat edilmesi gereken bir süreç. Bu süreçte motorun gücü ve sınıfı en başta geliyor. Yeni başlayan birinin yüksek hacimli bir makinayla mesela tdm ile başlaması çok anlamsız, daha önemlisi tehlikeli! Her şeyden önce o ağırlıkla başa çıkabilmek için ciddi tecrübe lazım. Bu işin virajı var, rampası var, bozuk-kaygan yolu var! Bana da "0" tdm vermek istediler. Üstelik çok hesaplı. Gözüm yemedi...
Yeri gelmişken geçenlerde denemek için bir f650 kullanırken motoru devirdim! Hayli eğimli girişi olan (herhalde 35-40 derece vardır) bir kapalı garajdan çıkarken bariyer kapanmaya başlayınca sert frenajla durdum ve kendimi yerde buldum! Sert fren sonucu motor bir tarafa yatmak istedi, zemin düz olmadığından ayağımı tam koyamadım ve o ağırlık az değil! (190 kg civarıydı sanırım) Vurdum yere sertçe. Allahtan eldiven, kask herşeyi full giyip hareket ettim. Yoksa yaralanacaktım hiç yoktan:pale:
f650 gibi yumuşak başlı bir makinada böyle, bir de ondan 40-50kg daha ağır ve daha seri tdm'i düşünün!!!
Ustalara lafım yok ama acemiler için 600 cc büyük güç!
Bir de şu var; ben de enduro meraklısıyım ama onun hakkını vererek kullanacağımı sanmıyorum. Yani dağ bayır tırmanmak gibi bir durumum yok. İlerde belki. Dolayısıyla doğru olan enduro yerine naked tercih etmek mi? Neticede cadde motorları da tümsek-çukur geçiyor. Yere daha yakınlar ve yüksek endurolardan daha kolay kontrol edilir diye düşünüyorum.
Ne dersiniz üstadlar?...

aslanım bnece ne yamaha nede kavasaki..bence bmw den sasmna çünkü üstüne makina tanımam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne alaka şimdi?.....:silent:
Asıl az silindir çok dert.....:

Bir pistonun motoru yürütmesi var 4 silindirin yürütmesi var.....4 e düşen görev dahada hafifleyeceği için daha uzun ömürlü olur...Mantıksal bakmak lazım....Konu 650 olunca şike yapıyon.....Yanıltma adamları....:wiinkk: :wiinkk:

Ben de katılıyorum. Yüksek silindirli aletler daha az sorun çıkarır. Zira motorları daha rahat ve problemsiz çalışır. Silindir sayısı azaldıkça ataklık artıyor ama daha fazla sorun çıkıyor. Özellikle de segman ve yatak problemleri.

Uğraşmayın Transalp aldı o :cherry: :cherry: :cherry:

:cherry::cherry::cherry:
Transalp verdiği seçenekler içinde yok. Sağ gösterip sol vurmuş :wiinkk:
Aynı şunun gibi:

Restorana girip;
Pide yapıyormusunuz ?
Cevap: Evet
Lahmacun varmı ?
Cevap: Evet var
İyi o zaman ben bi yarım döner alıyim demek gibi olmuş puhaha :queen::queen:

FMS

Öncelikle hepinize teşekkür ederim özellikle natilus çok detaylı bilgi verdiğin için.Sanırım haklısınız tdm biraz abartılı olacak.Ayrıca sanırım tekrarlamam gerekiyo ama dishy ortaya bişey attı transalp aldı diye ki öyle bişey yok ben daha araştırma sürecindeyim bilen kim varsa etrafımda soruyorum buraya üye oldum vs vs... hemen motor alınmaz bunu çok iyi biliyorum, insan araba alırken bile uzun süre araştırıyo kullanmasını bilse bile, ki ben bu işi bilmiyorum onun için hemen löp diye motor alınmaz.ben de sizlere danışıyorum.xnode ben daha yarım döner almadım henüz kebapçının menüsünü inceleyen yabancı turist gibiyim yanlışlıkla acılı adanayı seçmemem lazım sonra dilim yanmasın...:cat::cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar