merak ettiğim sorular var lütfen cevaplayım sevgili abilerim

Herkeze slm ben 17 yaşında motorsiklet delisi biriyim . Merak ettiğim bazı konular var onları sorup cevaplarını öğrenmek istiyorum
birinci sorum şu : motorsiklet kullanmak için boyumun kaç olması gerekiyor (boyun 1,65)(1300cc motorlar için)
ikincisi : kışın motor kullandığında üşüme oluyo mu
üçüncüsü : motorla hızlı giderken vürajda dikkat edilmesi gereken hususlar
dördüncüsü : motorun aşırı ses çıkarması için ne yapılıyor

Selam dostum;

Öncelikle kesinlikle "delisi" olmaman gerekiyor. Motosiklet, akıl ve mantığın birleşerek duyguların temsili bir araçtır.
1- Boy veya kilodan önce ne kadar "tecrübelisin" buna karar ver. 1300cc yaklaşık 150HP bir makineye hakim olmak için iyi bir irade ve sorumluluk sahibi olunmalıdır. Tecrübeli bir plot, boyu veya kilosu ne olursa olsun makineyi en dengeli ve güvenli şekilde kullanan kişidir.
2- Doğru kıyafetleri giyersen hayır. Mesela ben yağmur ve -2 derecede bindim kışın bir şey olmadı. Bir cuma günü yiğitlik yapıp hafif rüzgarda bir kazak ve kasksız binince öbür tarafa teslim oluyordum, ekraklarda sorun çıktı
3- Viyadüklerde motorun esen rüzgara göre içeri veya dışarı savrulur. Bunu önceden kestirerek motorunun hızını yavaşlatmalısın (bu arabalar içinde geçerli)
4- Eksozu yerinden sök. Ama gecenin 2'sinde birisi kapının önünde senin motorundan çıkar aşırı sesle seni rahatsız etse, ne hissederdin?

Kusura bakma. Aynı yaşta öğrencilerim var ve bir tanesini az daha kaybediyordum. Lütfen motosikletten önce bilinç ve sorumluluk sahibi olmaya bak.

Canım Kardeşim, Genç Delişmenim,
İşte sorularının cevabı

1) Boyun önemi yok işlev daha ön planda:p

2) Kışın üşünür normaldir. (eve döndüğünde ellerini annenin saçlarına sokarsın olur biter, ben hep öyle yapardım):p

3) Viraj bu işin en öenmli noktalarından biri, en iyi tavsiyem DİKKATLİ OL olacaktır :pale: evet:p

4) Motorun çok ses çıkarabilmesi için öncelikle gaza basmak lazım! tabii bazıları aksini iddia edeceklerdir. Olabilir, zaten hiç anlaşamadık ki onlarla bu güne kadar

Prof. Yattaravalli :queen: :queen: :queen:

troll basligi bu direk... cevaplarin hepsi sitede var arama ozelligini kullan :mrgreen: :cat:

Yav o zaman ansiklopedi olur site len rayjay:p

ne güsel sormuş kardeş, bizim gibi işi olmayanlar cevap versin işte :queen: :queen:

mrb dostum motosiklet zevkli olduğu kadar üst düzey dikkat gerektiren bi araçtır çünkü iki teker üzerinde olduğunu asla unutmamalısın ve motor delisi olmamalısın önemli olan boyun ve kilon değil tecrübenin ne kadar olması hele hele 1300cc gibi şakaya gelmeyen bi makinenin üzerinde.Soğuk havalarda ise kendini olabildiğince iyi korumalı ve doğru kıyafet seçimi yapmalısın aksi taktirde sümüklerinin kulaklarına kadar uzanıpta orada donması kaçınılmaz:) Viraja yaklaştığın zaman ise gerektiği kadar yavaşlaman ve kum toprak çalıl gibi şeylerden olabildiğince uzak durman nasıl düştüğünü anlamazsın yoksa ses işine gelince bence sessiz motor kafa yormayan motordur kendine iyi bak dostum...

Merhaba

cambazoguz' Alıntı:
Herkeze slm ben 17 yaşında motorsiklet delisi biriyim . Merak ettiğim bazı konular var onları sorup cevaplarını öğrenmek istiyorum

Sorularına cevap verelim:

cambazoguz' Alıntı:
Motorsiklet kullanmak için boyumun kaç olması gerekiyor (boyun 1,65)(1300cc motorlar için)

Boy alacağınız motosikletin size uygunluğunu en iyi kontrol edebileceğiniz özelliktir aslında. Motosikletin üzerine bindiğinizde ayağınız yere tam olarak basıyorsa o motor size uygundur. Çoğu son model motosiklette farklı sele yüksekliği ya ayarlanabiliyor yada sele satın alınabiliyor. Bu nedenle almayı düşündüğünüz motora mutlaka binin ve ayağınız yere tam basıyorsa satın alın. 1300cc bir motosiklet demekle sanırım Suzuki Hayabusa hayalin var. Bu motora boyun yetebilir ama bilgi, deneyim, teknik bunlar olmadan bu motora binersen 18 yaş kutlamanı göremeyebilirsin. İşte arkadaşların dediği akıllı olmak burda devreye girmeli.

cambazoguz' Alıntı:
Kışın motor kullandığında üşüme oluyo mu?

Uygun kıyafetle üşümen söz konusu olmaz. Ancak bu kıyafetlerin toplam masrafı göz önüne alındığında hiçde ucuz olmadığını sende göreceksin. Güvenliğin ve sağlığın için mutlaka bu kıyafetleri almalı ve kullanmalısın.

cambazoguz' Alıntı:
Motorla hızlı giderken virajda dikkat edilmesi gereken hususlar

Bu konu eğitimle alakalı. Farklı hızlara ve motorlara göre teknikleri var. Burda anlatmak uzun sürer. Önerim Motosiklet Teorisi kitabını edinmeniz. Her konuda bilgi mevcut.

cambazoguz' Alıntı:
motorun aşırı ses çıkarması için ne yapılıyor

Bunu yapmanı sana tavsiye etmem. Etrafta hasta, çocuk ve yaşlı insanlar var ve gerçekten sese karşı çok rahatsız oluyorlar. Hasta bir insanı, çocuğu rahatsız etmek istemiyorsan bunu yapma. Çevreye karşı motorcular saygılı olmalı. Sesin nasıl çıkarılacağını bilmeme rağmen anlatmıyorum.

Görüşmek üzere.

1. Boyuna uygun motor tipleri bulabilirsin 1300 dahil
2. Kışın kıyafetlerin tam ise üşüme çok az olur
3. Virajlarda kontra tekniğini kullanabilirsin, bu sana motoru viraj içinde kontrol etme şansıda verir.
4. Egzozları değiştirebilir ve açık egzoz takabilirsin.
Sevdanın kalıcı olması dileğiyle.

Ufaklık :p Neden abilerim diyorsun bakiyim :mrgreen: Hay yarabbim, öncelikle ablandan şunu öğren motoRsiklet değil, motosiklet :)

Sonrasında zaten sorunlarına cevap verilmiş, merak etme daha senin boyun da uzar zaten :cat: :rendeer:

Hee unutmadan hoşgeldin :bestmt: ::tutkuy:: ::melek02:

Acele etme cambazoguz, yavaş ve dikkatli kullanırsan daha önünde çok sene var...

1- motosiklette boy önemli ama enbaşta yetenek gerekle her insan motosiklet süremez 2-kıyafetin iyiyse pek üşümessin
3-virajlar konusuna gelince sürdügün motora,yolun yapısına ve hava
şartlarına göre değişir
4-ekzozun orjinal halinde kalsın neden diye sorarsan egzozu açtırdığın zaman geri dönüşüm olmuyacak ve çevreye çiğ benzin atacak ikincisi gürültü kirliliğine sebep olacak bence engüzel motosiklet orjinal kalanıdır :p kazasız ve güvenlisürüşler diliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen fazla yasamazsın bence 1300 cc yuhhh:mrgreen:

hatta oha fln oldum yanı :p

Son düzenleme:
Bu arkadaşım sanırım motorsiklet dünyasına yeni adım atacak kardeşlerimizden birisi, fakat biraz büyük bir adım atmaya çalışıyor, hatta ilk ve son adım olacak gibi sanırım :)
Ama birisinin ciddi olarak bu işin kademe kademe olduğunu hepsinin bir geçiş süreci ile olduğunu anlatması gerekir, eğer arkadaşım arzu ederse ben msn adesimi verip bunları anlatabilirim. Hatta 23 yaşında olmama rağen 250 cc kullanıyor olduğumdan da bahsederim mutlaka :)
İnşallah arkadaşım bizi duyuyordur da ilk mesajı atıp ortadan kaybolmamıştır.
Görüşmek dileğiyle..

birinci sorum şu : motorsiklet kullanmak için boyumun kaç olması gerekiyor (boyun 1,65)(1300cc motorlar için)
ikincisi : kışın motor kullandığında üşüme oluyo mu
üçüncüsü : motorla hızlı giderken vürajda dikkat edilmesi gereken hususlar
dördüncüsü : motorun aşırı ses çıkarması için ne yapılıyor

1-BOYUNDA PROBLEM OLMAZ BENCE AMA 1300 CC Yİ BİLEMEM BENCE UFAK BİŞE AL İLK ÖNCE:cat:
2-GİYİSİLERİN ÖZEL VE GÜZEL OLURSA ÜŞÜMESSİN
3-MOTORLA VİRAJA HIZLI GİRME ANCAK YARIŞ PİSTİNDE YAP BU İŞİ TÜRKİYE YOLLARI HIZLI ŞEKİLDE VİRAJA GİRMEYE UYGUN DEĞİL..:cat:
4-Bİ EKSOZ OPERASYONU GEREKİYOR:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1.önce ehliyet al
2.önce ehliyet al
3.önce ehliyet al
4. bence sen ehliyet kursuna git :)

kardes ehliyeti al dicem ama motor alman gerekiyosada tecrübe kazan ben ellibin km deyim dahada 350 400 ccc kullanırım rahat şekilde ama bi racing kullanmak zor bence motoru yürütebiliyorsun birşey yok ama onda viraja girmek tehlike tecrübe eğitim ister. ama 125 250 cc bi makina bak msesla bnm favorim 250 cc de honda cbf 250 manyak bi makina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar