Hyosung Arka Kuyruk (plakalık) İptali [Kesmeden]

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bir çok motorcu bu görüntüden memnun değildir, ve kuyruğu kesip iptal eder.

Ama bir daha kış geleceğini ya unutmuşdur yada kışın motor kullanmıyordur. Kışın motor kullananlar ve kuyruğu kışın geri takacak olanlar için kuyruğu kesmeden iptal etmek için bir çalışma yaptım, buyrun...

Önce arka kuyruk grenajlarını söküp kuyruğun bağlı olduğu 4 adet civatayı sökerek kuyruğu dışarı alacağız.

Bağlantı fişlerini çıkardıktan sonra sinyalleri ve arka stobu kuyruktan sökelim.

Resimde gördüğünüz iki adet sarı vidanın tutacağı yere göre 2 adet köşe demiri (yumuşak olanından) gerekli yerlerden delip kafamıza göre eğip büzüyoruz :)

Ve stobun üstündeki tek vida yerinden bu demire vidalıyoruz.

Arka kuyruğu takıp bir ölçüsüzlük var mı kontrol edin.

Sonra stobun altından iki adet vida yerine göre arka bagaj plastiğini delip buraya vidalıyoruz.

Sıra geldi plaka ve sinyaller için birşeyler uydurmaya. Sağdaki demir plakanın görüş mesafesine göre eğim verilmiş şekilde. Soldaki ise buna takılarak plakanın arkasından yan taraflara doğru sinyalleri takmak için.

Bunları birbirine montajladıktan sonra arkadan görünüşü böyle olacak.

Ve bitti, çeşitli açılardan resimler ;

Plakasız duruşuda bu şekilde, merak edenler için :D

Bu arada orjinal sinyaller ile bayağı bir çirkin oldu bu görüntü, acilen küçük estetik iki sinyal alıp oraya monte edilecek :eek:

Yenilendi :)

Önce iki küçük sinyal aldım, ve resimde gördüğünüz yerlere takdım.

Uzaktan görünüşü, ufak olmasına rağmen ışığı orjinal sinyalden daha çok.

Yandan görünüş ;

Plakayı tekerin arka tarafına çamurluk altına monte ettim, görünür bir şekilde :

Son bi görünüş daha , (yukardaki resimde plaka sanki dış taraftaymış gibi duruyor. Ama alttaki resimde plaka var şaşırmayın.)

Bence bu sefer oldu :)

Güzel olmuş eline sağlık... Bunu ne yazıkki bizim motorda yapamıyorsun Honda plakalık çıkartılmasın diye bagajla birlikte yapıyor...
Hatta 2007 600rr'da stopla birlikte :mrgreen:

Son düzenleme:
eline saglık güzel olmuş. bu arada birşeyi merak ettim. aşağıda resimde gösterdigim siyah poşetin içinde ne var. ve neden orda:silent: yoksa poşetin içinde kummu var.:mrgreen: hani olurya bu çift kabin kamyonetlerde virajlarda savrulmasını, herhangi bir çukura girildinide arka tarafın zıplamasını engellemek için içi kum dolu lastik felan koyarlar bu motordakide öyle birşey mi:silent:

akşam akşam iyi salladım mı yinee:mrgreen:

gerçekten merak ettim o poşetin içinde ne var:silent: :cherry:

@ELINT

Eyong'un işine akıl sır ermez, kimbilir neler kaçırıyordur yurtdışına :mrgreen: :mrgreen:

Çok güzel bir çalışma, ama aklıma bir şey takıldı. Plakayı kuyruk altına monte etmek görülmesi zor olduğu için yasak değil miydi, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

Son düzenleme:
@ELINT

Eyong'un işine akıl sır ermez, kimbilir neler kaçırıyordur yurtdışına :mrgreen: :mrgreen:

valla aklıma gelmedi desem yalan olur. artık poşetin içinde kummu var yoksa başka şeyler mi bilinmez:mrgreen: zaten bir ara metahan bu konuya deginmişti "okadar parayı nerden kapıcı " demişti. şimdi herşey daha net daha anlaşılır olmaya başladı . metehan haklıymış sanırım:salut: :p

ama ciddi ciddi merak ettim ya. kuyrukta öyle o büyüklükte bir parça aklıma gelmiyor.. belki düşük bir ihtimal ama. ilk mesajımda dedigim gibi agırlıgı dengelemek için birşey olabilir belkiiiiiiiiii:silent:

bu arada bir arkadaşımız çok çekingen sanırım. gel arkadaşım gel çekinme:mrgreen:

Son düzenleme:
Olcay bagaja pompa, ilkyardım çantası felanda sığdırıyor fazladan, o torba onla ilgili olabilir, hatta bir ara mevzuat vardı ceset torbasıda olabilir :queen:

cık, gelmem :p

evet dogru şimdi hatırladım. bir arada bagaja pompa sıgdırmaya çalışıyordu . boşuna günahını aldık adamın yaaa:mrgreen:

bu arada sizide aramızda görmekten acayip mutlu olduk:queen: bundan sonrada görünür olmanız dilegiyleeee:p :mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
ELINT o poşetin içinde bir adet ayaklı pompa var, ve hatta sallanıp ses yapmasın diye plastik kelepçe ile oraya montajlanmış durumda (sık sık lazım olmuyor nasılsa) son 2 senedir lazım olmadı ama yinede taşırım, çünkü kendi başımı kendim kaşırım :p

Hatta onun haricinde motorun belirli bölgelerinde pense - anahtarlar - tornavida - buji anahtarı ve lastik tamiri için gerekli şiş ve fitiller de var :mrgreen:

guzel calisma olmus, arka stoplardan birini degistirmeye usenen biri olarak beni de motive etti :cat:

ELINT o poşetin içinde bir adet ayaklı pompa var, ve hatta sallanıp ses yapmasın diye plastik kelepçe ile oraya montajlanmış durumda (sık sık lazım olmuyor nasılsa) son 2 senedir lazım olmadı ama yinede taşırım, çünkü kendi başımı kendim kaşırım :p

Hatta onun haricinde motorun belirli bölgelerinde pense - anahtarlar - tornavida - buji anahtarı ve lastik tamiri için gerekli şiş ve fitiller de var :mrgreen:

dishy'ye katılıyorum. ayaklı sanayi gibisin:mrgreen:

gezilere giderken sırt çantana yedek silindir,karbüratör felan alıyormusun:silent: :p

eyong yine dizayna devam böyle daha güzel olmuş ellerine sağlık bu arada hava sogutmalı motora hareret göstergesi takılabilir mi acaba?

insan bir motoru yıkar dimi :p bak birde yağmurda bırakmış sonra satarkende garaj motoru die satar :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar