Uzun yola çıkıcam, hele bir bakıverin :)

Arkadaşlar herkese merhaba. Bu hafta, pazartesininde tatil olmasından yararlanarak, biraz kilometre yapmak istiyorum. Muhtemel rota Ankara-İzmir, yada Ankara-İstanbul. :cherry:

Şimdiii, sizlerin yardımlarınızı istediğim konu uzun yolda almamız gereken malzemeler. Bu konuda daha önce konuşulduğunu biliyorum ama orada belirtilen liste çok uzundu. Biliyorum hepsi çok gerekli ve muhakakki yaşanan tecrübeler ışında hazırlanmış listeler. Fakat ben, kendi kısıtlı taşıma kapasitemi dikkate alarak, daha öz bir liste hazırlamak istiyorum. Bu konuda yorumlarınız yazarsanız çok sevinirim.

Kendinize iyi bakın. Kazasız ve sağlık dolu günler. :rendeer:

Arkadaşlar herkese merhaba. Bu hafta, pazartesininde tatil olmasından yararlanarak, biraz kilometre yapmak istiyorum. Muhtemel rota Ankara-İzmir, yada Ankara-İstanbul. :cherry:

Şimdiii, sizlerin yardımlarınızı istediğim konu uzun yolda almamız gereken malzemeler. Bu konuda daha önce konuşulduğunu biliyorum ama orada belirtilen liste çok uzundu. Biliyorum hepsi çok gerekli ve muhakakki yaşanan tecrübeler ışında hazırlanmış listeler. Fakat ben, kendi kısıtlı taşıma kapasitemi dikkate alarak, daha öz bir liste hazırlamak istiyorum. Bu konuda yorumlarınız yazarsanız çok sevinirim.

Kendinize iyi bakın. Kazasız ve sağlık dolu günler. :rendeer:
merhaba arkadaşım nerden nereye gideceksin bende cuma yada cumartesi çıkmayı düşünüyorm samsundan istanbula ama hava şartları zorlarmı yada bbu kadar uzun yola katlanabilirmiyim bilmiyorum ilk uzun yol tecrübesi olacak benim için bende kararsız kaldım umarım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur bizlere tecrübelerini aktarırlar :pale: :silent:

Buji al arkadaşım birde takım çantası. Sitede çok kişi sana bu konuda yardımcı olacaktır zaten. Ama ben yolda bir kez kaldım hiç anlatamam derdini. Altında ki motora lafım yok ama (ki olmasın zaten :mrgreen: ) biraz tamir bakım onarım bilmek gerekiyor.

arkadaşalar uzun yardımı ile bir konu açılmıştı tekrar aynı konuyu açmak istemedim samsundan istanbula gidebilirmiyim bir fikriniz varmı:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sansın yanında olsun yeter ankara istanbul yolu düz zaten kolay kolay sorun cıkmaz bakımı yaptır cık yeterli olur

Motosikletinizi yola çıkmadan bir servise götürün isterseniz. Genel bir bakım yapılsın, eksikleri tamamlansın, yanınıza buji, tornavida, anahtar takımı, kritik bölgelere ait vida- somun yedekleri mutlaka alın. Gerçi motorunuz Çin malı değil ama bu uzun yolda vida dökmeyeceğiniz anlamına gelmiyor :)

Ankara-İstanbul arası fazla düz canınız sıkılır oralarda. İzmir'e bekleriz :)

motrunun lastikleri tubelles ise bi pompa al.eğer olurda patlar filanlastikçiye gidene kadar ara ara hava basablesin.zincir yağını yanına al.yol düz ve asvalt ama illaki mekanik parça yağsız kalmaması lazım.kaskın vizörlüdür heralde.sinek ve böceklerin en çok olduğu zmanlardayız.onun için vizörünü temiz tutman gerekecek.yanına bi paket selpak mendil birde ufak ıslak mendillerden al...sadece ıslak mendil yeterli olmaz yapış yapış olur vizörün
sadece selpak da işe yaramaz böcek kalıntıları çıkmaz yoksa.önce mendil sonra selpak...virago su soğutmalı değil sanırım.ekstra su taşımana gerek yok.ama 1 litrelik kullandığın motor yağından alırsan yanına her ihtimale karşı bulunsun yanında.terletmiyecek ama aynı zamanda üşütmicek kıyafetler al.bahar havası çarpar adamı:)onu dışında çok da fazla bişey gerekmiyor sanırım.ben ankaradan antalyaya 650 km yolu 5.5 saatte 2 yerde mola vererek almıştım.eğer gündüz gideceksen ve sen batıya doğru gideceğin için güneş genelde karşından gelecek.dudaklarının çatlama ihtimali var.bi dudak koruyucusu iyi olur.eldiven takarsın ellerine bişey olmaz.ama birde yüzünün yanma ihtimali var ona karşıda güneş kremi iyi olur...

gaz teli yedegi için bir tel ve klips türü bişi
ampül almayı ihmal etme

paylaşımlarınız için teşekkür ederim :rendeer: malüm nisan ayındayız hava şartları zorlarmı bilmiyorum :silent:

Samsun-İstanbul bayağı uzun bir mesafe. İnşallah problemsiz geçer. İyi yolculuklar.

Senİn Motoruna Laf Yok Rutİn Bakimlarini Yaptir Ve Debrİyaj Telİ Bujİ Bİde Ufak Anahtar Takiminin Yani Sira AmpÜl Yeterlİdİr..............BEN OLSAM ÖYLE YAPARDIM

Kıyafetin değişen hava şartlarına uygun olsun...Su kaybı için su al...Hatta vitamin...Vizör temizleyici...Gaz,debriyaj,fren teli... Ampül...Lastk tamir seti...Çok amaçlı çakı...Sağlam bir çekme ipi...Ehliyet ve ruhsat ! Yolun açık olsun,bunlara hiç ihtiyaç duyma inşallah !!!

Hee baktık bıyır :p :cherry: :mrgreen:

:salut: :salut: :salut: :)

Kıyafetin değişen hava şartlarına uygun olsun...Su kaybı için su al...Hatta vitamin...Vizör temizleyici...Gaz,debriyaj,fren teli... Ampül...Lastk tamir seti...Çok amaçlı çakı...Sağlam bir çekme ipi...Ehliyet ve ruhsat ! Yolun açık olsun,bunlara hiç ihtiyaç duyma inşallah !!!

arkadaşlar motorun km daha 1990 da bunlara gerek olurmu gerçekten.!Hiç aklıma gelmemişti ama bulundursamda fena olmayacak sanırım :rendeer:

Son düzenleme:
yanına pompa falan alma,ne pompası pompamı kaldı . lastik tamir köpükleri var,en kötü 100 km idare eder seni.sıkıyosun,tamir ediyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ta kardeş takıl kafana göre bısı olmaz :p

bende edırneye gıttım geldım artcım ıle hemde o gödugun motorla aslan gıbıydı vala 700 km yol yaptım tık yok :cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar