Çok faydalı bir topic,bir çok arkadaşa faydalı olur eminimki,ben biraz sık aksesuar değiştirdiğim için benm yazı uzun olcak gibi...
MONT:
Frank Thomas waterproof: Oldukça kullanışlı ve şık ayrıca çok rahat,kışın üşütmüyor fakat yazın içliğini çıkarmama rağmen pişirmeye devam ediyor.Korumaları ve fermuarları çok kaliteli.
Vanucci Tekstil: Dıştan cebi yok ve içliğide yok,kışın kalın giyinmezsem üşütüyor,fakat yazın kesinlikle pişirmiyor.Kışın kullanmaya müsait değil pek ama bahar ve yazları için süper.Frank Thomas kadar şık ve rahat değil ama yinede güzel.
Dainese İzalco Deri: Montu gördüğüm an,para biriktirmeye başladım ve sonunda aldım

Şıklığı,rahatlığı,kullanışlığı 10 numara,herşeyden önce o bir Dainese tabi

Tek sorunu dışında cebinin olmayışı.Fazla da söze gerek yok sanırım.Fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı daha iyi olurdu diyenler olabilir fakat 520€'ya bence alınabilcek başka mont yok.
Kavi: Henüz almadım ama alcam,190 YTL fiyatına rağmen inanılmaz kullanışlı ve hem yağmur geçirmez içliği hemde ayrıca kış içliği var,bir sürü cebinin yanısıra bilek kısmında cep telefonu için saydam bir cep var ve ogs içinde kullanılabilir.Frank Thomas Mavi ve bnm motor kırmızı olduğu için kışlık niyetine bundan alcam.
BELLİK:
Ufo: Ucuz ve kullanışlı
Dainese: Dainese aldığım günden beri diğerleri bnm için bir anlam ifade etmiyor.
Zandona: bir gün kullanmak zorunda kaldım fakat fiyatına nazaran oldukça iyi
Eldiven:
Bering: Çok seviyom walla eldivenlerimi,hem şık hem kullanışlı hemde çok rahat,debriyaj sıkarken yada gaz verirken hiç zorlanmıyorum.
Bot:
Hein-gericke: UCUZ diye atladım,pişman oldum bence iğrenç bir bot lanet olsun
Sidi Air : Baya uygun bir fiyata aldım,tanıdıklığım neticesinde neredeyse Hein-Gericke'yle aynı fiyata aldım sayılır,dünya varmış dedim,sanki ayağımda adidas varmış gibi rahatım.Alışkanlık yaptı botsuz binince rahatsız oluyorum.
KASK:
Nolan : İlk kaskım olduğu için iyi fln diyodum ama daha iyilerini kullanmadan nasıl böyle bir yorumda bulunduğuma anlam veremedim,3 saniyede buğu yapan vizörü,yerde böcek yürüse gürültüyü içeri alan yalıtımı,yüksek süratte kafamda çıldırması vs vs... Başka bir kask kullanınca bu özelliklerin nolana ait olduğunu kavradım.
AGV Demon Top: Desenleri ve yapısına tav olduğum güzel eski kaskım

Buğu yapmayan ön vizörü ile dünya varmış dedirten başarılı vizörü,yumuşacık içiyle rahat ettiren çıkabilen iç kulak yastıkları Nolan'dan sonra dünya varmış dedim resmen.Fakat 220-230'dan sonra başlayan titreşim görüşü düşürmesinin yanı sıra baş ve boyun ağrılarına da sebep oluyor.Ayrıca yumuşak kulakçıkları kısa sürede deforme oluyor ve kask büyük gelmeye başlıyor.Onun dışında 270'ten sonra içine üst kısımdan rüzgar alıyor.
Suomy Spec 1R : Yüksek süratlerde AGV'ye göre daha iyi yalnızca 230'dan sonra çeneme yapışıyor,onun dışında yüksek sürat stabilitesi iyi ve rüzgar almıyor.Ön camı buğu yapmıyor,ve desenleri çok güzel.Fakat içi çok sert ve dolayısıyla rahatsız,kulakçıklarının çıkmayışı ise bir dezavantaj.AGV'ye göre birz daha gürültülü.Fakat genel olark AGV'den daha iyi olsada genede fiyatını haketmiyor.
Marushin TNT 800NX: Kışkırtıcı desenleri ve dikkat çeken spoilerinin yanı sıra,kesinlikle buğu yapmayan ve çabucak çıkabilen ön vizörü sayesinde gözümde oldukça + puanlar aldı.Gürültü olarak AGV ile Suomy arasında.Kulakçıkları ve iç kısımı çıkabiliyor ve yıkanabilmesi artı puan.Yüksek süratte ise inanılmaz bir stabilizasyon söz konusu,280'de bile bir milim titremiyor ve dolayısıyla baş ve boyun ağrısı yapmıyor.Tek sorunu çene kısmından alınan rüzgarı kesmek için extradan para verilerek alınan chin windstopper denen parça.İçi oldukça rahat ve görüşü mükemmel.Birde plastik rüzgar kapaklarının işçiliğini beğenmiyorum.
Marushin 777:
800'deki özelliklerin tümü mevcut.Tek farkı 200-210 kmh'den sonra yüksek süratte titreşim yaratması.Onun dışında her iki kaskta aynı vizörü kullanıyor.
Lazer Dragon:
Bir kere kullandım,bnm kaskımı denemek isteyen bir arkadaşımla değişmiştim ve otobanda 10 km yol yaptım.160-170'ten sonra aşırı titreşim var ve çok gürültülü.Benzincide durduğuma anında buğu yaptı.Mat boyası güzel.Kulaklıkların çıkma özelliği yoktu hatırladığım kadarıyla.
Balaklava:
REVit: Sadece bunu kullandım fakat memnunum bir sorun yok.
NOT: Yukarda yazdığım bazı markalarla yakın bazıları ise uzaktan ticari ilişkilerim var,fakat hiç bir yazım taraflı yazılmamıştır.