Keeway 150 cc Dostlarıma
gerçi boğaçhan, pek bir katkısı olmaz demiş, yanlış anlamadıysam.
Dinamometre ile ölçüm yaptırılabilir ama... lüzumsuz masraf.
Zatoichi, Direkt (performans) hava filtresiyle yazdıklarımda yanlış anlaşılma olmuş galiba.:silent: Söylemek istediğim Dinamometre ölçümü.
*Direkt (performans) hava filtresi, birim zamanda silindire daha fazla oksijen girmesini sağladığı için faydalıdır.:cat:
* Yanma olayının daha iyi gerçekleşebilmesi için, tüm motorlu araç üreticileri ''Nasıl bu problemi çözebilirim '' arayışıyla; Turbo, kompresör, subab sayısını arttırma vb. yöntemler üzerinde çalışırlar.
YANİ NE KADAR FAZLA HAVA... O KADAR İYİ/İDEAL YANMA.
Dolayısıyla; Direkt (performans) hava filtre uygulamasının, artısı vardır, eksisi yoktur.
* İdeal yanma sonucu; Motor Beygir gücünde de artma olur. bu atma 1400-1600 cm3 bir araçta 5 ila 10 HP civarındadır (
daha önce de yazmıştım)ama bizim motorların Cm3'ü küçük olduğundan, bu artış da o nispetde olur. ama olur.
Montaj aşamasında bir hususa dikkat etmek gerekiyor...! :wiinkk: Motorun üstünü yalayarak gelen, ISINMIŞ soğutma havasını filtrenin almaması gerekiyor. Aksi takdirde yapılan işlemden randıman alınamaz. Yani; Direkt hava filtresinden giren hava soğuk olacak. Bunun için gerekli önlemi alırsanız sorun yok.:cat:
ERGESER KARDEŞİM, buğün saat 19.00'da dişliyi aldım. Çok sağol. Daha önce yazdığın gibi, herhangi bir torna/tesviye işlemi yapmadan montaj işlemini yapacağımı biliyorum. Yanlışım varsa düzelt. Unutmadan buğün elimdeki alçı da çıkarıldı, tabii yeni istirahat da söz konusu olmayınca! aynen mesaiye başladık. anlıyacağınız; operasyonu ancak cumartesi-pazar günü yapabileceğim.
Arkadaşlar motorda ilk 500 km içinde kaç bin devire kadar gitmem doğrudur önerileriniz neler?
EMR 550m, Mototsikletinizle birlikte verilen kullanım klavuzunda ne yapmanız gerektiğine ilişkin gerekli bilgi vardır. yazılanlara uyun yeter. Gazı verdinmi motor gider, gitmem demez, ama sorun bu değil. Dönen ve sürtünen parçalar arasında uyumun sağlanabilmesi için Rodaj kuralları konmuştur.
İki günde motorunuzun elden çıkmaması ve uzun yıl ve kilometreler katedebilmeniz için, kullanma klavuzunuzdaki rodaj aralıklarına uyun. Başınız ağrımaz.:cat:
Arkadaşlar bu akşam bizim ustaya uğradım beylikdüzünde. Israrla diyor ki sadece ön dişliyi tek başına değiştirirsen ön dişlin, zincirin ve arka dişlin çok kısa sürede bozulur. Bunu önlemek için hepsini birden değiştirmek gerekir.
ozgurgokalp, Ustanın söylediği doğru olmasına doğru da...! sen daha kaç Km. yaptın ki motorunla...! Bildiğim kadarıyla; yaptığın kilometre az. yani dişli ve zincirinde henüz İZ oluştuğunu zannetmiyorum. Biraz ticari bir söylem gibi geldi... ama Ustalara saygım sonsuz, karalamak da istemem. :bounce: Karar cebinin şişkinliğiyle ilgili.:queen: