aslında ilk motorumdan en kısa zamanda sıkılmak ve yorulmak istemiyoruM bilgin icin teşekürler ..... sanırım örenmem gerekeni örendim bu arada düz yolda ikisini yan yana koysak ne olur sence ? sonuC ?
Benim de ilk motorum şu an 2200km'de ve 1000 bakımından bu yana artçıyla da kullanıyorum, kesinlikle yeni başlayacak biri için çok iyi bir başlangıç motoru. Ben 3.gün trafiğe çıktım, bir hafta sonra tamamiyle alışmıştım, tabii bu kişiye de bağlı ama ben de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. cbr125 de iyi motor ama racing tipinde bir motor yeni biri için yorucu ve kullanımı zor gelebilir. Artı ebat olarak da cbf150'den epeyce küçük. Son hız ben de şu an düz yol 110, yokuş aşyağı 120km (pek çok arkadaşta da aynı). 5000'li kmlerden sonra motorun daha da açılacağını pek çok tecrübeli motor kullanıcısı söylüyor. Gerçi hep söylüyorum ben ortalama 80 - 90 civarı kullanıyorum motoru (bu şekilde daha ekonomik ve daha uzun yol yapıyor), zaten 100km sonrası oldukça zorluyor insanı. Agresif ve hızlı kullanımlarda bile en az 350km civarı yol yapıyor alet. 80- 90 kullanırsan 450'leri buluyor yaptığın yol. Forumu iyice oku üşenme, bu bilgilerin hepsi ayrıntısı ile var.
Bu arada fiyat olarak da cbf150 hala, daha ucuz cbr'den, tabii yedek parçaları da öyle.
Luxor haklısın, görünen o ki dinlene dinlene uzun yola, artçılı da olsa gidilebilir. Zaten bu yaz yakın yerleri deneyeceğim bakalım. Belki de hep beraber deneriz.