[MT Adana] 25.03.2007 - Mersin Dağ Taş Dere Tepe Kaleler Gezisi

@aydemir, @cycle Teşekkürler. Az kaldı gelicez o taraflara :)

@ahmetnr Ahmet'im gözlerimiz sizi aradı. Diğer gezilerimize bekleriz. Özden kardeşime selamlar.

@vasox Murat'ım neler kaçırdığını gör. Bekliyoruz aramıza :)

Görüşmek üzere.

qrar,
sana bir enduro lazım. yetmez duruma gelmiş görünüyor chopper...
:)

Biraz da ben foto yayınlayayım. Gerçi Hasan ve Erhan arkadaşlarımız gayet güzel fotolar yayınlamışlar ama, bunlar da benim objektifimden.
Tarsus otoyoldaki benzinlikte Erhanın çay ihtiyacını karşılıyoruz.Kolay değil 24 saat nöbet tutup bir de tüm gün sürecek bir geziye katılmak..

Tabiki motorlarımız da bizi bekliyor sakin sakin ve birbirleriyle bakışarak..

Neyse diğer fotolarda da gördüğünüz için arayı atlayıp Mersin soğucak Belenkeşlik kalesinde qrar'ın yaptığı (muhtemelen uykusunun açılması için) akrobatik tırmanma hareketlerini çekiyorum. Süpersin ben yapamazdım. Çünkü gezi günü bir yaş daha yaşlandım. Hey gidi gençlik...

Nihayet uyku açıldı ve indi aşağıya qrarım Erhanım..

Soğucak yaylasının kaleden görüntüsü

Kale ve motorlarımız

Soğucaktan ayrılıp yola koyuluyoruz. Hedef Güzelyayladaki ikinci kale..

Anayoldan sonra diğer kalenin yolu yoktu ama qrar ben cruiserle de çıkarım dedi. Çıkamazsın Erhan!

Çıkamazsın. Neyse geri döndü ve bizim önümüzde hafif bir çamur ve çimenin olduğu yerde bile cruiser'in nasıl zorlandığını ve patinaja düştüğünü gösterdi..

Sonunda başardı ama çok terledi Erhan!!

Acaba birşey oldumu motoruma!?

Erhancığım bu noktada çektiğim videoyu yayınlayamıyorum. Çünkü yükleyemedim. Yayınlasaydım herkes senin cruiser CROSS'unun çabalarını görürdü.
Kale, bizler, motorlarımız ve dağlar....

Daha sonra yemek yediğimiz yere gittik. Hasan'ın etlere bakışı (daha çiğken bile) "ben seni çiğ çiğ yerim" babındaydı!

Sonra otobandan Tarsusa, oradan da eski yoldan yakındaki bir köyde bulunan "Roma yolu" diye bilinen tarihi bir yola gittik. Bu yol kilometrelerce uzayıp giden bir yol. Tarsus tarafında "klikya kapısı" diyebilinen bir kapı var. Kapı ve motor.

Kapı Hasan ve Arkadaşı

Kapı ve bizler

ve ben..

Sonra Tarsusa geliyoruz. Tarsus'un girişinde berdan çayı üzerindeki eskiden girişte alın "baç" vergisi nedeniyle "Baç köprüsü" olarak ta bilinen Justinyen köprüsünün restore edilmiş hali. Köprü sadece turistik amaca hizmet ediyor. Geçiş yandaki körüden sağlanıyor.

Daha sonra Tarsusta bulunan donuktaşa ve Danyal as.nin kabrine gidiyoruz. Sonra arkadaşları yolcu edip annemi ziyaret etmek üzere ayrılıyorum.
Güzel bir gezi oldu.

veyis hocam güzel yerler gezmişsiniz,görünce bende gezmiş kadar oldum,hele etle sucuk insanın aklını başından alır,kilolara dikkat.Siz gezide iken bende eshabıkeyfte geziyordum;Başka zaman sizlerle gezmek dileği ile.:cat:

Eline sağlık

Valla motorsikletim yok ama sayenizde yokluğunu hissetmiyorum. Maşallah sizinle geziye gelmiş kadar oldum ve hatta resimlere bakarken yoruldum bile.

Bende sizin gezdiğiniz saatlerdeki Adana'nın durumuna ilişkin birkaç resim koyayım istedim.

Son düzenleme:
harika bir gezi makine.paylaşımın için teşekkürler.motoru alayım.sizi buralara davet edeceğim.geleceksiniz ama.söz mü?bir de yazdıklarında ufacık bir hata var.17 yy değildir o verdiğin tarih.arkadaşlara duyurulur.gezilerinin devamını bekliyoruz.

veyis hocam
yorumlar ve fotoğraflar süperrrrr.:cat:
çok güzel kareler yakalamışsınız ve çoğundanda haberim yok.ellerinize sağlık.

veyis hocam güzel yerler gezmişsiniz,görünce bende gezmiş kadar oldum,hele etle sucuk insanın aklını başından alır,kilolara dikkat.Siz gezide iken bende eshabıkeyfte geziyordum;Başka zaman sizlerle gezmek dileği ile.:cat:

Akkurt01 herzaman bekleriz arkadaşım. Selamlar.

Erhan arkadaşım, nice gezilerde yine hepberaber olmak dileğiyle.

@akkurt01 Her zaman bekleriz.

@ a vagrant Geliriz inşallag. Sen motoru bir al.

@burul Sağolasın.

ben videoyu daha düzenleyeyim bariii
[YT]9sa07HtGmw0[/YT]

lakin zeminin nekadar kaygan olduğundan bahseden yok....

arkadaşlar görüntülerde nasıl çıkmaz bu motor diyebilirsiniz ama zemin nemli otlarla kaplı ve dere yatağı gibi. yürürken bile kaymamak işten değil.......

Güzel gezi tebrikler ama katılım az olmuş nedense. Yokluğumad kendini belli etmiş :mrgreen:

@Fuut gelde bir bakalım sayı artacak mı? Özledik Fuat'ım gelde gezelim.

abiler kardesler iyigezmissiniz valaaa helal size :cat:
ne guzel yerlermis oralar yawsss

erhan kardesim helal sana o ağırlıktaki bi motoru, o acıda yatırmadan cıkarmayı basarabilmissin ellerine saglık ama kalkısta patı yaptırmadan kaldırırsan daha rahat cıkabılırsın gıbı gelıyo bana dostum .....

ya ıste motorun olmazsa anca gezılere yorum yazarsın arkadas...:pr: :pr: :pr:

eline sağlık hasan,biz de gelecektik ama cumartesi geç yattık sabah kalkamadık, birde malum hava şartları, yağmura yakalanmamak lazım dedik.Evde pinekledik hatunla, sağlık olsun yollar gitmeyle eskimez yalnız biz hatunla 23 nisanda boğsak yapalım diyoruz ne diyosun bir gece kalmalı sezenle iyi düşünün kararınızı verin

1000030zt9.jpg

abi bıraz zorlanmıssın ama helal olsun ıyı cıkmıssın wallahi:cherry:
yolarda cok guselmıs dogrusu:cat:

Gezi düzel olmus galiba(resimlerin bazıları acılmayıp,bazılarınında yarım cıkmasından dolayı ama helal olsun diyorum ve herkese DEVAM diyorum bişeyler diyorum işte:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar