motosiklet yıkama sanatı...

motosiklet yıkamada püf noktaları ,dikkat edilecek hususlar ,kurulama tekniği ,kullanılacak malzeme ,tavsiyeler vb. her şey hakkında fikri, bilgisi tavsiyesi olan arkadaşlardan buraya yazabilir.ki bizde bişiler kapabilelim.

özellikle nikelaj aksamı bol olan chooperlar için özel tavsiyelerde rica ediyorum. :king:

:bestmt:

Chopy bak ben sana süper bi ürün öneriyim bu iyiliğimi de unutma :cherry:
Shadow 750 motorun var bildiğim kadarıyla, onun o güzelim pırıl pırıl egsozları bir süre sonra sararıp,sonra kararmaya başlayacak. (Benimkinde öyle olmuştu)
bi çok ürün denedim ama hiçbiri problemi çözmedi. Ama Bauhaus var biliyosundur belki, orda turtlewax ın ürünleri satılıyo, krom parlatmak için satılanı var onu alıp kullandığın zaman egsozlar eski ışıltısına kavuşuyor. (ben başka 6-7 çeşit ürün denedim hiç biri işe yaramadı)

selam Chopy!!
normal yıka ama çok basınç gelmesin didona ve elektrik aksama.. sele altında da akü var, orayada fazla vurmasınlar.. onun dışında araba gibi yıkatıyorum ben.. gelelim en önemli kısım olan nikelaja.. cam bezi vardır ya hani, viledanın falan, güderi bez gibi, sarı.. işte çözüm o!! yıkadıktan sonra "hohlayıp" yada önce hafif nemli bezle geçip güderi bezle sil bak nooluyo.. senin motor yeni.. yani daha turtlewax istemez sanırım ama hafif kararırsa neden olmasın.. ben cam bezi kullanıyorum ayna gibi parlıyo güneşte :cherry:

Freedom34 bende zaten bir süre sonra demiştim zaten kararma olayı bu tazın baş belasıdır çünkü. :p

turtlewax cila aldım bende araba için.. cidden kaliteli.. bizim bahcede bizimkinden daha parlak araba yok şu anda :)
turtlewax diyosanız öneririm yani :cat:

yaa ne sanatı motor dedıgın bır kova su bırde sunder ıyıde bır araba şampuanı vuracaksın motora suyu tozu atıp pisiği yumusatmak ıcın sonra yıkayıp kuruluyacaksın (güderi cok güzel görüyor bu işi) cila istersende sana kalmış işte bu kadarrrrrrrrr :thumleft: :

AMYWAY ın jilası var ben onunla yaptım benimkide parlıyo. o jilayı arkadaş java 350 de kullandı kayet güzel sonuç aldı

beyler önerebileceğiniz bir motor yıkama yeri varmı...İstanbul için...birde ücret nedir...:)

yani tazyikli suyu rastgele motora tutmasınlar sakata gelmeyelim...

ya ben selenin kenarina pasta degdirdim normal turtle wax sampuanla cikmiyor sele icin ne kullaniyorsunuz :silent:

bir yıkamacı öneren sürekli motorunu oraya götüren varmı acaba...

Basınçlı su kesinlikle önermiyorum!!! Boyaya zarar verdiği gibi motor üzerindeki yapıştırmaları sökecektir... Ayrıca hassas aksamlara da zarar verir...
Basınçlı su = bıçak

mete_han

Gel ben yıkayayım :mrgreen: En güzeli kova ve fırça , tabi ince yerler için boya fırçası, sünger ve bezi de unutmayalım... Sonunda da vanilya kokulu cila :queen:

Son düzenleme:
Basınçlı su kesinlikle önermiyorum!!! Boyaya zarar verdiği gibi motor üzerindeki yapıştırmaları sökecektir... Ayrıca hassas aksamlara da zarar verir...
Basınçlı su = bıçak

mete_han

Gel ben yıkayayım :mrgreen: En güzeli kova ve fırça , tabi ince yerler için boya fırçası, sünger ve bezi de unutmayalım... Sonunda da vanilya kokulu cila :queen:

valla kanka benim motoru parlatana 10 ytl çalışır helalinden....:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yahu ıstanbulda denız yok mu ...atın denıze motoru 2 saat sonra cıkarın gıcır gıcır olur.... :p :p

ben motosikletimi gücü azaltılmış basınclı su motoruyla kendim yıkıyorum.bir sorun yaratmıyor.su hortumu ile yıkasanız bile temiz bir bezle kurutunca parlıyor.

Basınçlı su = bıçak

mete_han

su taziğini ayarlayabiliyorsun.mesala blok kısmına tazikli yaparsın ama grenajlı kısımları taziksiz yaparsın.Sorun çıkmaz

hiç kasmıyorum kendimi bi oto yıkamacısı var tanıdık veriyorum 3 ytl cillop gibi yıkıo başka oto yıkamacılarıda var ama bu boyaya zarar vermeden benden daha güzeL yıkıo. GANKAM BENİM O :cherry:

ben bir senedir böyle yıkıyorum tertemiz oluyor herkeze tavsiye ederim,:p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar