Xenon Çinli scooter

arkadaşlar bende 2.el bi BMW xenon farı var ben bunu benim motora takmayı düşünüyorum. olur mu peki? aküyü ne gibi etkiler? ona göre servise götürüp taktırmayı düşünüyorum. servise kalsa para kazanmak için hemen gel takalım diyor :) sizin görüşlerinizi almak istedim.

Dogan elindeki zenon kaç wattlık söyleyebilirmisin? Zenon farlar florasan lamba gibi çalışıyolar ilk tutuşmada fazla akım çekiyor ancak sonraki tüketimleri normal seviyede sayılır. Elindeki zenon far kaç wattlık ona göre takabilirisn yalnız bunların birde ilk çalışma için akımı yükselten balast benzeri bir elektronik devreleri var onda bağlaman lazım.

Normalde bunun için ayrı bir akü takıyorlar motorun aküsüne fazla yük olması diye sayın yucika

"MTEC balansları (ballast) 8-32V arasında çalışabilme özelliğine sahip olup, alternatör beslemeli 9V Scooterlardan başlayıp otobüs, tır, kamyon gibi 24V beslemeli araçlara kadar tüm araclarda herhangi bir ilave parça gerektirmeden direk uyum sağlayarak çalışabilmektedir. "
Alıntıdır.

Yukarıdaki metne göre uygun bir kit bulunmalı ve balans takılmalıdır.Sitenin linkini reklam olur diye yazmadım ama metinden alınan cümlelerle bulunabilir.

arkadaşım öncelikle scooterinin ampul ve yuvasının hangi tip olduğunu öğrenmen lazım(H1, H4, H7), gibi sonra xenon ampulunun bu yuvaya uygunmu değilmi ortaya çıkar bence akü değiştirmeye gerek yok çünki xenon ballast ları 35 Watt'lık bir akım çeker buda çoğu ampulun çektiği akıma eşdeğer hatta daha bile azdır örnek H4, H7 ampul aküden 55 Watt'lık bir akım çeker.bu durumda bence akünü değiştirmeye gerek yok...

Normalde bunun için ayrı bir akü takıyorlar motorun aküsüne fazla yük olması diye sayın yucika

Kaiser internette bir araştırma yaptım ve senin dediğini diyen bir yere rastlamadım. Ampulü normal ampül yuvasına takıyosunuz arayada balstını giriyosunuz diye yazıyo herkes. İlk çalıştırmada 75 watt daha sonra da 35 watt akım çekiyor ki buda sadece ilk çalıştırma anında normal ampulün çektiğinden fazla akım çekiyor demektir. 35 watt normal ampulün tüketimine eşit zaten aküden anlık olarak 75 watt akım çekilmeside bir sorun yaratmaz çünkü marş motorlarıda buna yakın değerlerde akım çekerler. Fazla ışık vermesi far tası içinde sorun yaratmıyor çünkü soğuk ışık veriyor. Eğer arkadaşın elinde çıkma otomobil kiti varsa iki motosiklete takılabilir çünkü otomobil kitlerinde her far için ayrı balast ve yüksek akım kablosu kullanılmış. Sadece kablo boyu motosiklette sorun olabilir.

ben de benım cinliye eski düzen on far sistemini soktum ve Röle baglantısı yardımıyla Halojen ampul taktım 35 W olanından Role olmasıyla sorun kalmadı ve cokda iyi iş gordu... Xenon farlar hakkında pek fazla bilgim yok...

Dogan kardes , xenon farlar motorun akusunu zorlayacaktir, ayni zamnda farin icinde gaz yandigi icinde halojenlere gore cok yuksek isi olusturuyolar. bu IsInIn farin cukur aynasini ve ampul etrafindaki parcalari etkilemesi muhtemel.hatta bazi araclara dahi taktirmiyolar , sirf bu aksamlara zarar verebilio diye. Buyuzden hernekadar guzel de gorunecek olsa taktirmama taraftariyim.

bendede Xenon far var motor yedek aku gerekıyor akum anca bır saat dayanıyor

aküde sorun olmasın sonuçta çektiği watt ampulun çektiğinden bile az 80-100watt başlarken sonra 40 watt kadar düşüyo orun olacağını düşünmüyorum akü salamsa tabi

aküde sorun olmasın sonuçta çektiği watt ampulun çektiğinden bile az 80-100watt başlarken sonra 40 watt kadar düşüyo orun olacağını düşünmüyorum akü salamsa tabi

akuyu sıfır aldım ve jellı aku kullanıyorum ustanın dedıgıne gore daha ıyımıs

ben xenon un soğuk bir ışık saçtığını duymuştum.

arkadaş gördüğün gibi her kafadan bir ses çıkıyor. bu konuda bir türlü hemfikir olamadık. :queen:
Gel de çık şimdi işin içinden. Bana sorarsan da taktırmanı tavsiye ederim. bir anda motorun çehresi değişecektir. gör bak. fakat bir de şu var mesela benim bws nin farları motorun devirine göre çalışıyor. yani rölantideyken sönecekmiş kadar az ışık saçıyor, gaza basınca aydınlanıyor. bu durum xenon ampullerine zarar verir mi acaba???:wiinkk: :silent:

@marwel114 Bence verir arkadasım ama mantık yuruterek bilgi veriyorum. Cünkü sabit bi akımın ampullere gelmesi lazm xenon larda :silent:

ilk başlnagıç için fazla akım değil fazla gerilim üreterek çalışıyorlar (en azından halogen balastlar). bildiğim kadarıylar birkaç bin volt olabilyormuş. eğer başlangıçta 70 w çekiyorsa gerilim yükseldiği için akım düşecektir. bir zararı olacağını zannetmiyorum. ayrıca toyotamda da (sonradan takılmış xenon kit) hiç ısınma yapmıyor. muhtemele sorunsuz olacaktır.

walla herkez değişik şeyler soyluyor :) peki ben bir şey daha sölücem pek motor konusunda bilgim olmadığı doğru motor benim 12 v 6 am buna 12 v 60 yada 70 amper akü taksak ne olur yani araba akülerinden ??

ilk olarak takamazsın ne akü girer ne kutup başları uyar. teoride bir sorun olmaz fakat tesisat kabloları belirli bir akımın üzerine dayanamayacağından yalan olur. :mrgreen: zannetmiyorum 60 amper çekecek birşey takamazsın (kettle takmazsan motora :) ) taksan bile o akıma tesisat dayanmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar