yağ değiştirmek YBR 125

merhaba,
çok araştırdım burda aslında bu konuyu. epey de şey öğrendim ama şimdi şöyle bi şey takıldı kafama sormadan duramadım.
benim YBR125 yeni henüz. 1600 km daha.
ilk 560 da gittim servise. yağ deiştirti, dedi tabi yani yanında duramadım o yüzden onun yalancısıyım.
sonra bana 500 sonra gene gelcen dedi ki 20 lira yağ parası alıyo bakım beleş.
ama burda ve tanıdığım insanlara sorunca 2000 km de bir falan yazıyo ortalama. yeni olunca motor değişiyo mu böle 500 de bir falan. yoksa bu servis çok çakal 500 de bir 20 lira hesabında mı...
teşekkürler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasil yani, her 500de bir yag mi degistirmen gerektigini mi anlatti adam?

valla ybr125'nin kitabinda nasil yaziyor bilmiyorum ama her 500de yag degistirmeyi birak eklemek bir cok garip. yeni motor oldugundan ilk 500-1000km'den sonra yag ve yag filtresini degistirme normal ama ondan sonraki yag degisimi 6000km gibi olsa gerek. ondan sonra da yag ve yag filtresini 12000km gibiyke degistirirler herhalde.

var mi aletin bir kitapcigi?

ya aletin kitapçığını almadım daha dğorusu almadığımı sonradan farkettim. ama gidip alcam ilk bulduğum fırsatta. bana da garip gelmişti 500 de bir.
kontrol ediyorum gayet normal görünüyo çubukta. ha bi de motor soğukken de baktım, sıcakken de, ılık iken de. hangisi doğrusu. yağ kontrolü için.
teşekkür cevap için rahat rahat bi 500 daha giderim ozmn :)

Yağı kontrol etmek için motorunu düz bir zemine çek.Kontağı kapattıktan yaklaşık 5-6 dk sonra yağını kontrol edebilirsin yağın iyice kartere süzülmesini bekle.Soğuk motorda kontrol pek iyi olmaz çünkü motor soğukken yağ katılaşır en iyi sonucu motor sıcakken alabilirsin:cat:

ybr 125 in ilk yağ değişimi 1000 km dedir.
daha sonraki 3000 kmde.yağ değişiyor.
bir sonraki bakım 6000kmde ve sanırım yine yağ değişiyor.
bir sonraki de 9000de ama yağ değişiyor mu bilmiyorum.

ben ilk 500 de değiştirdim. İlk çalışma anında aşınan parçalar çok olur dediler motor içinde küçük küçük parçlar oluşur dediler motora zarar vermesin die 500 değiştirsen çok ii olur dediler. şimdi ise 4000 5000 binde bi değiştiriyorum motorumda 17900 km de bi sorunlar karşılaşmadım.

walla şöle bişey söliyim yağını olabildiğince sık değiştirin çünkü yağı değiştirince motorun çalışma sesi bile değişiyo ben yağın rengi koyulaşınca değiştiriyorum kendim.servisede gitmenize gerek yok çok kolay değişiyo yağı doldur boşalt sadece...kolay gelsin..:mrgreen:

Walla öle kendin değiştir... :cat: bakım diyede zincire ve başka yerlerine yağ sıkıolar o kadar.

valla öyle kendin değiştir demekle olmaz, yağ değiştirmenin de püf noktaları vardır, yetkili servisler konacak yağın miktarı, markası, numarası gibi konularda uzmandır. ayrıca motordan çıkan yağa bakarak motorun durumu hakkında fikir sahibi olacak ustalıktadır bu kişiler. üstelik çoğu firma yağ değişiminin yetkisiz kişilerce yapılması durumunda aracı garanti dışı bırakır. hem iki yağ değişiminde bir aracın bakım ve motor ayarına girmesi gerekir ki bu garanti kitapçığına işlenir, yani en azından garanti süreniz doluncaya dek yetkili servislerden fazla uzaklaşmayın derim. ha bir de kendi yağını değiştiren arkadaşlar acaba eski yağları nereye döküyorlar onu da yazabilirler mi acaba.

ybr 125 in ilk yağ değişimi 1000 km dedir.
daha sonraki 3000 kmde.yağ değişiyor.
bir sonraki bakım 6000kmde ve sanırım yine yağ değişiyor.
bir sonraki de 9000de ama yağ değişiyor mu bilmiyorum.
CBFde olduğu gibidir tahminimce. Bin bakımından sonra her 3000de bir bakım olması lazım. Her seferinde yağ değişiyor.

Kullanma kılavuzlarında rodaj süresi 500 km olarak gösteriliyor.Motor yağının tazelenmesi herzaman iyidir.Servisin hassas davranmış olabilir.Ama fiyatları gene de kontrol et herzaman 1 lt yağ ortalama 9-10 milyondur.Motorunda yaklaşık 1 lt alır zaten.Yağın eksilmese bile özelliğini yitirmiş olabilir.Motorunun zarar görmemesi için tıpkı lastikler gibi yağı da biraz erken değiştirmek faydalı olur.En iyisi başında durup gözünle görmek bakım sürecini.

tamam ya anladım ben durumu herkese teşekkürü borç bilirim.
şöle ki ilk 560 da götürdüğüme göre, şuan da 1500-1600 bişilerde olduğuna göre, demek ki bir kaç gün daha işe gidip gelebilrim. sonra zaten başka bir servise götürüp yağ değişirken başında duracağım, ki hem öğreneyim hem de emin olayım. Oldu olacak bi de filtre değiştireyim 1800 - 1900 gibi. tam olsun. Filtre fiyatları nedir, gene kazıklanmıyım :)

ha bu arada çok alakasız olcak konudan ama kask sordum bugün güneş korumalı, öndeki cam güneş korumalı olan yok sonradan değişiyor o dedi adam. 40 euro dan başlıyor falan dedi, normal midir yau ?

herkese kazasız seyirler efendim.

3000.kmde br yağ mı değişir :)
her 1500km de bir yağını tazele motorun diri kalsın ...
bn paraya kıyıyorum ve her 1000km de elf ile yağımı değiştiriyorum...
servislerde sadece yalan dolan muahebbet yapıyolar...
17 anahtar bide buji anahtarı en iyi usta sensin :9
bide znicir gerdirmeyi öğrendiysen servisle işin olmaz...

Ben ilk 1000 km de degiştirdim sonra 6000 der degiştirdim motor şuan 8000 de 10.000 olunca degiştirrim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar