Schuberth J1

p_G14759.jpg

Schuberth den yeni bir kask, J1.

schuberthj1logo-kat_gr.jpg

Avrupada 430~450 Euro dan satilan J1, 100km/h de 95dB gurultu ile sessiz kasklar da Yine Schuberth in S1 modelini takip ediyor.

34311-2852190.jpg

Gunes vizoru de bulunan, cene parcasi tamamen cikartilabilen J1; scooter, cruising, ve turing amcli geziler icin ideal gorunuyor...

Güvenlik açısından yarım kasklar sınfındamı , kapalı kasklar sınıfındamı acaba?

çene korumasıyla cam arasında boşluk olduğunu görüyorum. bu yüzden 80 km/h'nin üstüne çıkınca patır patır rüzgar sesi olacağı kanaatindeyim.

danger0' Alıntı:
Güvenlik açısından yarım kasklar sınfındamı , kapalı kasklar sınıfındamı acaba?

Ikisi de degil, 3/4 kasklar sinifinda. Yani su tip

20red.jpg

Yada

10red_small.jpg

kasklarin ceneyi koruyan cinsinden.

-----------Aklinizda bulunsun. ABD de yapilan motosiklet kaza arastirmalarinda darbe goren kasklarda esas darbe (primary impact) %64 oraninda cenede gorulmus bulunuyor. O yuzden tam kapali kask diye israr ediyorum ben kendimce. %64 buyuk bir oran...

Bu kaskı almayı düşünüyorum.

Bu markanın Concept modeli var bende. Çok memnunum !

Bu modeli kullanan varsa, deneyimlerini paylaşsın lütfen !

Bu kaskı almayı düşünüyorum.

Bu markanın Concept modeli var bende. Çok memnunum !

Bu modeli kullanan varsa, deneyimlerini paylaşsın lütfen !

ben geçen hafta içinde aldım. Sessizlik konusunda gerçekten çok başarılı, daha sonra diğer deneyimlerimi aktarırım.

:) darbe testi yapmadım ama 12 ton destek için diyorlar.

daha önceki kaskım caberg idi ön camı caberg den çok sağlam duruyuyor. dediğim gibi sessizlik konusu mükemmel, sadece çevremdeki araçların korna sesini duyuyorum. yanlız endişe ettiğim bişey var ki motordan sıradışı bir ses gelse haberim olmayacak

önü oldukça kapalı, yüksek hızlarda soğuğu kesme durumu nasıl ?

yeni kask ile max 140 yaptım bugüne kadar. diğer kaskımda çenemin altı açık kalıyordu, bunda çene altına kadar vizör iniyor, gayet başarılı

Son düzenleme:
ondeki cam ve destek darbe aninda ceneyi koruyabilecekmi acaba ?

Bana pek güvenli gelmedi. Yukardada belirtildiği gibi kaza anında kafaya gelen darbelerin %64'ü çene bölgesinde yoğunlaşıyor. Bu durumda çeneyi tam anlamıyla koruyan kasklar daha iyi kanımca. En azınından çene açılır kask modellerini tercih etmek lazım.

yahudi deilim ama alman malına karşıyım japonu tercih ederim arai kullanıyorum cok memnunum genelde kaskların tek noktadan test edildiğini duymustum arai 3 noktadan darbe testinemi ne sokuluyomus en ii kask diyolar fakat resimde görünen kaskta tasarım olarak fena deil ama herşeyde japonlar 1 no. diyorum

Merhaba.Caberg kask almayı düşünüyorum ve ikinci alternatif nolan N61.Caberg kullanmışsın.Hakkında bilgi verebilirmisin biraz.Vede tavsiye tabiki. :D Saol

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim de schuberth concept kaskim var.

genelde memnum ancak yeni kask alma sirasi geldiginde kesinlikle shoei olacak.

Sonunda kafamı uyan bir ürün geldi ve J1'i aldım.

Gerçekten çok başarılı bir kask. Söylenenler doğruymuş, sesi inanılmaz kesiyor. Kapalı kaskların bir çoğundan başarılı diyorlardı da inanmıyordum. Tabii ki bütün kapalı kaskları takmadım ama şimdi bu söylenene inanıyorum.

Ayrıca yüksek hızlardaki aeorodinamiği ve içeriye rüzgar almaması da çok başarılı.

Bunun yanısıra içindeki orjinal gözlüğü, çene koruma demiri, bluetooth ön hazırlığı özel iç ve dış kabuğu ve birçok başka özelliği ile sanırım uzun süre bu segmentte rakipsiz olacak bir kask...

İlgilenen herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

J1

J1 kullanıyorum çok memnum ben ce çok iyi bi kask ama çene demiri orjinal kutusundan çıkmadı nerden temin edebilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bence piyasadaki en kaliteli ve sessiz kaskları schuberth üretiyor
şu an shoei xr1000 kullanıyorum bundan sonra alıcağım kaskın markası kesinlikle schuberth

fiyatı oldukça tuzlu ama hayatımızdan pahalı deildir unutmayalım acayip aklıma yattı bu kask

benim de schuberth concept kaskim var.

genelde memnum ancak yeni kask alma sirasi geldiginde kesinlikle shoei olacak.

arkadaşlar bence piyasadaki en kaliteli ve sessiz kaskları schuberth üretiyor
şu an shoei xr1000 kullanıyorum bundan sonra alıcağım kaskın markası kesinlikle schuberth

Arkadaşlar tam olarak kullandığınız kaskın nesinden memnun değilsiniz. İkinizi bu kadar farklı düşündüren nedenleri merak ettim.

selam

J1 aldım kullandım test ettim kesinlikle mükemmel nolan n102 kullanıyordum J1 açık olduğu için rüzgar sesi daha fazla olur diye düşünmüştüm ama kullanıcılarından aldığım yorumlar doğruymuş nolan n102 çene açılır model olmasına rağmen daha fazla ses alıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar