Ayşe Şule Bilgiç'in Motosiklet Popülerliği Hakkında

...
Tek konumuz
"ondan daha çok tanınması gereken başarılı sporcularımız varken, neden Ayşe Şule Bilgiç motosiklet dünyasında bu kadar popüler?"

Çünkü sporcularımız ilgi çekmeyi başaramıyor. Kenan Sofuoğlu çıkıp iki dizide oynasa Ayşe Şule hanımdan çok daha popüler olur, medyada daha çok ilgi çeker, hakkında daha çok haber yapılır. Açıkçası motorsporlarıyla çok iç içe olan birisi olarak ben bile Kenan Sofuoğlu'nun hangi seride yarıştığından emin değilim. Sizce bu sadece benim suçum mu?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Alp_tunay' Alıntı:
Kemal merkit in reklamı yapılsa dizilerde oynasa eminim o daha popüler olamaz....Çünkü bayan diil...

adam işi çözmüş siz hala tartışın durun

Çünkü sporcularımız ilgi çekmeyi başaramıyor. Kenan Sofuoğlu çıkıp iki dizide oynasa Ayşe Şule hanımdan çok daha popüler olur, medyada daha çok ilgi çeker, hakkında daha çok haber yapılır. Açıkçası motorsporlarıyla çok iç içe olan birisi olarak ben bile Kenan Sofuoğlu'nun hangi seride yarıştığından emin değilim. Sizce bu sadece benim suçum mu?

Ben aslında Kenan'ı ayrı tutup; Sinan Sofuoğlu'nu demiştim (Kenan başarılarıyla TV ekranında 1-2 dakika yer bulabiliyor ara sıra) ancak görülüyor ki Kenan'da bile durum vahim :)

abi aklına bişey gelmesin...herşeye eyvallah...ama ciddi şeyler gitmesin araya...

mermer kafalı dedi eleman bize ya...taam demokratik forum olsun ama haddini aşmasın kimse...

Yazmak çizmek istemiyorum aslında ama bilen bilmeyen öyle şeyler yazıyor ki, zannedersin ki AŞB Gazetecilik Fakültesi dekanı...

Tabii esas komik olan da Ayşe hanımın Erhanın ağzından bize gönderdiği mesaj. Ne diyodu bakiim: "Ben çok meşgul bir kadınım, öyle yazılarımın her yayınlandığı yerde üyeler beni istiyor diye üyelik alıp 60 sitede aktif olamam. Canlarım benim, beni siz yarattınız" gibisinden bi takım laf-ı güzaf...

Eeee tabi ne de olsa, acayip gazeteci ! Bir yazısında sevgili annesini yazar, bir diğerinde 4 yıl önce başka bir gazetede yayınlanmış ve internette pelesenk olmuş, başka bir yazıyı ( Rauf Gerz'in yazısı ) okuyuculara kakalamaya kalkar.

Bunlar da bitip, yeni yazı lazım olunca internete girer ama :wiinkk:

Hem de nereye ? Lütfedip kendi ağzından bir cevap bile yazmadığı ( meşgul ya... ) Motosiklet.net'e !

Ne yapar orada ? Bizim Skullun ( hani onun bu sitedeki sekreteri var ya, şu yazılarını buraya kopyalayan ve Zat-ı şahanenin cevabını bize ileten :cherry: ) yazdığı yazıyı kopyalayıp, noktasına virgülüne dokunmadan ve yine "ilkeli" gazetecelik örneği ile kaynak göstermeden köşesine koymak için...

http://www.motosiklet.net/forum/ayse-sule-bilgic/23539-2007-modeller-gorucuye-cikiyor.html bu başlıkta mesaj # 4 te Eyongun yazısını okuyun, anlarsınız.

Bırakın arkadaşlar bu işleri ! Daha önce başka bir yerde de yazdım, burada da bir defa daha tekrar edeyim (hatta burda bir ekleme daha yaparak) :

A.Ş.B. motosiklet kullanan güzel ve medyatik bir kızdır. Hepsi o...
Bundan başka bir de, gazetecelerin yüzünü kızartacak kadar ilkesiz ve dikkatsiz bir gazeteci ( bu sıfatı kullandığım için, gerçek olanlardan özür dilerim)

Yazına aynen imzamı atıyorum ledo abiciğim...

boy

@Khutuck
Açıkçası motorsporlarıyla çok iç içe olan birisi olarak ben bile Kenan Sofuoğlu'nun hangi seride yarıştığından emin değilim. Sizce bu sadece benim suçum mu?
Bence suç sende. Kenan Sofuoğlu Ten Kate Honda takımında, 600RR ile Dünya Supersport Şampiyonasında yarışıyor. 2007 sezonunda Katar'daki ilk yarışta birinci, Philip Island'daki ikinci yarışta ise ikinci oldu.

Pardon da bu konunun amacı nedir? Madem AyşeŞule gözünüz de önemsiz biri,madem geldiği yeri ve bu ünü haketmiyor neden onun hakkında başlık açılıyor..Hem AyşeŞule nin sizin bahsettiğiniz kadar ünlü değil bence..
Benim babam ( ki kendisi yazardır ) günlük tüm gazeteleri okuyan, yutmadığı kitap kalmayan ( İpek Ongun romanlarını vs saymazsak ) bir adamdır..O tanımaz etmez AyşeŞule yi, kızı sayesinde tanıdı..
AyşeŞule nin motor forumların da tanınması normal değil midir? Bütün yazıların çoğu forumda yer alıyor, bayan olduğu için de doğal olarak dikkat çekiyor..En basitinden siteye bir bayan üye gelmeye görsün, tanışma topiğine yazmaya adeti olmayan tipler bile doluşmuyor musunuz?
Yazmayacaktım bu konuya ama sanırım yazacağım..Bir bayan söz konusu, bu bayan her seferinde motosikletin tutku olduğunu, tam koruma sürmemiz gerektiğini, ehliyetin şart olduğunu söyleyen, motoru sevmeyen kişilere bile sevdirmeye çalışan bir bayandır..

Siz eğer bu bayanın bu ünü (!) haketmediğini düşünüyor iseniz, gazetede ki yazılarını okumaz, çıkardığı dergiyi almaz, onun hakkında ki yorumlara kulak kabartmaz, düşüncelerinizi yazmaz güler geçersiniz.Aksi taktirde onun biraz daha tanınmasına yol açarsınız sadece.
Neden bize cevap vermiyor diye de kasmanıza gerek kalmaz kendinizi..
Biraz iğnenin ucunu kendinize çevirip, neden onun yerinde ben yokum, neden bu kadar iyi bir motorcu olmama rağmen bu kadar tanınmıyorum dersiniz...

Çok doğru demişsin.Pro'nun Ayşe Şule'nin yazdıklarını kilitleme(!) imkanı olsa,şöyle en azından bir tane yazısına kilidi bassa her şey yoluna girecek ama olmayınca olmuyor işte.:p

Mermer kafa olayı

Yav öncelikle metehan abi senden özür dilerim , anlatmaya ugrastigim
ama anlatamadıgım ( orda kitlenmişim) ÖTV vergi zihniyetini eleştirmek içindi .
Vergiyi koyanlara mermer kafa demeye ugrastım olmadı .

Tekrar kusura bakmayın :)

@Khutuck

Bence suç sende. Kenan Sofuoğlu Ten Kate Honda takımında, 600RR ile Dünya Supersport Şampiyonasında yarışıyor. 2007 sezonunda Katar'daki ilk yarışta birinci, Philip Island'daki ikinci yarışta ise ikinci oldu.

Önceki mesajı yazdığım gün suçun bir kısmının bende olduğunu anlayıp bu konuyu açtım zaten :) Ama sence bunu kaç kişi daha biliyor? Yani en basitinden Türkiye'nin en kalabalık motosiklet forumlarından biri olan bu sitede bile Fenerbahçe'nin teknik direktörünü bilenler mi daha fazladır yoksa Kenan'ın yarıştığı seriyi mi? Tugay Kerimoğlu'nun oynadığı takımı bilenler mi daha fazladır yoksa Kenan'ın kullandığı motorun markasını mı? Kabahat basında demeye dilim varmıyor ama, kabahatin çoğu basında canım kardeşim :) Spor sayfalarında on sütun Fenerbahçe-Sivas maçı yazıyor, Kenan'ın 2. olduğu yarış Hıncal Uluç'un ahkamlarının arasında minik puntolarıyla kayboluyor.

Ben sadece bu kaybolmanın engellenmesi için AŞB'nin önemli olabileceğini düşünüyorum. Editöre yazısını mail atarken en sona "Kenan Sofuoğlu 2. olmuş" yazsa bile belki bir fark yaratır. Koyunun olmadığı yerde Ayşerrahman Şule Çelebi'ye bile razıyım, yoksa motosiklet camiasının kıraç yollarda görünmez olduğu gerçeğiyle başbaşa kalıyoruz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eskiden pazarları saat 12 den 15 e kadar motorsporları yayınlarlardı....
Bahsederlerdi en azından... Herkes tanırdı isimleri....Şimdi öyle program yok...

naçizane düşüncem şudur ;

motor bilgisi, tecrübesi, yazım yeteneği tartışılır

ancak yazdıkları motosiklete olan ilgiyi artırmaktadır.

benzer örnek ercan saatçiden spor yorumcusu yazarı nasıl oluyor ise ayşe şule den de öyle motosiklet yazarı oluyor
:p

neticede motosiklete olan ilgiyi artırdığı için çok yaşa ayşe şule :cherry:
ayrıca da her ne kadar kıraç ile birlikte olsa da hoş bir bayan kendisi :p

bir mahsuru yoksa bu yazının altına imzamı atmak istiyorum

Ben isin aslini anladim ama yorum yapmak yerine susmayi tercih edecem.Gercekleri yorumlarsak silinecegi bastan belli o yuzden susmak tan baska care kalmiyor.

Ayşe Şule'nin kişiliği hakkında çok dertliyseniz ayrı bir başlık açınız lütfen. Bu başlık ünlenmesi ile ilgilidir.

İki gün sonra kendi köşe yazısında "motosiklet.net üyeleri, ben sitelerine girmiyorum diye beni eleştiriyorlar" yazıp bundan prim yapmasın diye diyoruz. Çünkü bizim sorunumuz bu değil, sitemize girip girmemesi değil, başka yöne çekip de kendini savunmaya kalkışabilir. "Bizim sorunumuz ne peki" diye soracak olursanız ilk mesajda detaylıca yer verildi. Konuyu amacından saptırmayınız.

Bu basligi gordugume cok sevindim.Yazilanlari okudukca daha da cok sevindim.
Son zamanlarda medya icerisinde motorsporlari ile alakali programlarin bayanlara yaptirilmasi gazetelerde yazdirilmasi populer bir hal almıis durumda.Sinir bozucu olan ise bu kisilerin sadece surucu olmalari yanii teorik ve pratik bilgilerinin bulunmamalari.Ki buna bagli olarak yazdiklari ve soyledikleri konu basliklarida yuzeysel "trafik sorununa kalici cozum" gibi bunu okudugumda sasirmistim cunku baslik yer cekimini bulmuscasina atilmisti...
Nasil bu kadar unlu ve bu kadar kolay medyada soz sahibi olma kismina gelince bir donem icinde bulundugum icin soyluyorum, tv kanallarinda kameramanlarin kuzen olmasi,yuksek kademede bir yoneticinin kiziyla evlenip bir anda gnl yayin yonetmeni olunmasi,ayakkabi cantasi tasirken montajci olunmasi,cay tasirken produktor yada sesci olunmasi v.s. kisacasi bu etiklerin hicbiri aslinda sozluk anlaminda kale alinmamali.Bu kadar kolay nasil olur diyorsaniz inanin oluyor.
Bilgi,tecrube ve basariya rant saglamadan ne zaman deger verirsek o zaman bu versiyonlardan kurtuluruz...

Hah işte söyle, neye çalışmış çabalamış onu soruyoruz biz de?
"yetenek" demişsin, hangi konuda?

''Yetenek'' yazdım ama bu Aşb için değil tekrar bi oku istersen.

Ondan daha yetenekli olduğunu iddia ettiğim biri var ve ilk mesajımda yazdım. Yani senin deyiminle "buyurdu" ancak görmek istemeyenlere çok güzel örnek oldun :) Tam da bahsettiğim konu işte bu, senin göremediğin.

Hangi konuda çalışmış çabalamış diyosunya, buyuran arkadaşın görmemezlikten gelinen konularda olmalı mutlaka fikrimce. Birde şu var medyada bu tip programların sayısının 1-2 ile sınırlı olmasından dolayı isteyen istediği gibi bu büyük pazarda at koşturuyor. 5 tane medyada yeralan kişi olsa kimse Aşb'i izleyeceğini sanmam. Yada Aşb rakipleri olunca daha güzel işler yapmaya başlar. Şu anki durum içinde Aşb'i yerden yere vurmak motosiklet sektörüne ve kullanıcısına bir fayda sağlamayacaktır.

Az yazar ama öz yazar,doğru yazar,,canım abim benim, hakiki öz abim :rendeer: :rendeer:

Dishy yazmış olduğum yazıyla senin fikirlerini desteklediğim onayladığım anlamı çıkarma.

Tuğba Özay da motora biniyor canlar. Binmesin mi? aaaaaa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar