Teker Patlaması Anında

Diyelim ki patladı _? :) Ne olur, hiç başıma gelmedi (aman gelmesin :p ) ama gelmeyecek diye bişey yok :cherry:

Başıma gelecekler neler, düşer miyim :silent:
ya da farketmeden yola devam edilir mi :silent:
Ne yapmalıyım :silent:

Hangi yollara dikkat etmeliyim ? :silent:
Şu şu yollarda dikkatli ol, riskli, ya da geçme diyebileceğiniz yollar var mı :silent:

Kafam soru işaretleriyle dolu :p Lütfen Barış abi bu topiğine de başkasının üzerine alma :p :p Benim topiğim :p :cherry: :wiinkk:

Yardımlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var gördüğünüz gibi :) :cat: :wiinkk:

allaha şükür benimde patlamadı.. yapmış olduğun hızla tekerin nasıl patladığı önem taşır sanırım..yani kesin bişi sölenemez gibime geliyor..
yolda ilk yağmur yağdığındaki kaygan zemin ; mıcırlı yol dikkat edilmesi gereken yollardır.:mrgreen:

Benim başımdan bi kere geçmişti,arka lastik patlamıştı tam şehir içinde gidiyorum 40-50 arası 4. viteste birden motorun arkası kaymaya başladı bende sudan geçmiştim lastik patladı sanmadım ıslak diye kayıyor sandım birden motor arkaya yaslandı hemen sağa çekip durdum lastikten kocaman bir çivi çıktı.İyiki ön lastik patmadı.Ama arka patlayınca çok kayıyor.Motor kaymaya başladığında depoyu bacaklarımla sıkmıştım ve hemen durmuştum:p

dishy

taner_k dogru söylüyor. lastik patladıgında yol durumu, lastigin durumu ve senin dengene göre durum degişir. bu konuda ne söylesek boş o anki lastigin sıcak mı degilimi? yolda mıcır varmı veya asfaltın kalitesi ne? senin o anki dengen nasıl ? bu soruların cevabını bilemiyecegimiz için sorduklarına pek cevap veren çıkmadı. lastik patlayınca yapılacak pek birşey yok ama patlamadan önce yapılacak birçok şey var. mesela;

Run-Flat denilen lastikler var.sende bilirdirsin bunların özelligi lastigin patlasa dahi yaklaşık 100km daha yol alabiliyorsun. hatta bmw'nin 3 serisinde standart haline getirildi. ve forumda bunların motosikletler içinde olanları var denilmişti. bence topigin başlıgını lastik patlamdan önce alınabilecek önlemler olarak degiştirilmeisi talep et veya "Run-Flat lastikler hakkında bilgi "
başlıklı bir topic aç daha saglıklı bilgiler gelebilir.

BMW

Yol kenarında lastik değiştirme zamanı artık geçti. BMW 3 Serisi Sedan'da standart sunulan lastiklerin yanakları güçlendirilerek lastikler patlamış olsa bile 150 km daha yol yapılabilir. Bu da bagajda daha fazla yer ve daha az ağırlık demektir, çünkü yedek lastiğe gerek yok. Bunun dışında standart olarak sunulan lastik basınç göstergesi ile lastiklerdeki her türlü basınç düşüşü sürücüye gösterilir.

ayrıca birde jeller var lastigin içine bolaştıyorsun ve senin lastigin patlasa dahi o jel lastigiin patlayan noktasını içten kapatmak süreti ile yolda kalmanı engelleyebiliyor. ama dedigim gibi bence yeni bir topic aç bu konular üzerine. o şekilde daha saglıklı bilgiler alabilirsin ve bunların temin edilecegi yerler hakkında bilgisi olanlar vardır sanırım...

ya patlıyo ben dağada çıkarım o sivri taşların üstünden geçtim bişey olmadı yerleşim merkesinde patladı :salut: arka teker patlamıştı deponun üstüne bindim Lastikciye açtık baktık inşaat Teli çıktı :mrgreen: onun için ne zaman nerde NasıL patlayacağı belli olmuyor...

Resimdeki motor lastiğnden bahsediyorsan korkmana gerek yok.Hem dubless olduğunda patlayınca yarıya kadar iner biraz yalpalarsın tamirciye atar seni hemde 80 km/h geçemeyeceğinden kontrolüde kaybetmezsin. Allah korusun. :)

Hayır benim motorum yamaha cygnus :):)

Tekerim :cherry:
ads305zwx5.png

Süper Moderatör (BBRR)
bu daha öncede sorulmuştu..lastiğin patladığı an motorun hızı, ağırlığı,yolun durumu, havanın sıcaklığı bile değişen etmenlerdir ..bu yüzden şöle yap demek mümkün değildir ..sadece lastik patladığında hızın düşük olsun diye dua et ..en emniyetli şekilde yavaşlamaya ve özellikle akan trafiği konntrol etmeye bak

Peki sürebiliyor muyuz abi? :silent: Yoksa taşıyacak mıyım motorumu :)
Hızım düşük olsun diye dua mı ediyim :cyclopsan İşimiz Allaha kalmış desene..

lastiğin dubleks ise biraz damar (eroin kullananların kollarına bağladıgı lastik)damarda deniliyo sanırım bide iğne gibi ucu tutulan yeride şarap açtıkları tirbişon gibi patlağı lastikte buluyosun iğnenin deliğinden damarı geçirip patlak kısma sokuyosun dışarıda kalan kısmı da kesiyosun iki malzeme ile işi hallediyosun benim gibi lastiği şamrel olanlar ise lastikle güleşiyor latiği yarmadıktan sonra istediğin yere kadar seni götürür

Gaziantep İl Temsilcisi
allah kımsenın başina vermesın arkadaşım hele patlıyan ön lastıkse durum cok cıddı olur bırazda surat varsa kötü başima geldı böyle bır durumda dıreksonu kesınlıkle bırakmıyacaksın patlak patlakda bıne bilirsın tamırcıye kadar lastik yıpranın ama

Süper Moderatör (BBRR)
lastik patladığında patlak lastikli motora binmemek en akıl karı olan iştir..yoksa binip tamirciye kadar götürürsen 5 ytl ye halloacak iş tüm lastiği değiştirmene hatta jant zarargördü ise jantı dahi deiştirmne kadar gidecek külfetli bir tamire neden olabilir.

lastiğin dubleks ise biraz damar (eroin kullananların kollarına bağladıgı lastik)damarda deniliyo sanırım bide iğne gibi ucu tutulan yeride şarap açtıkları tirbişon gibi patlağı lastikte buluyosun iğnenin deliğinden damarı geçirip patlak kısma sokuyosun dışarıda kalan kısmı da kesiyosun iki malzeme ile işi hallediyosun benim gibi lastiği şamrel olanlar ise lastikle güleşiyor latiği yarmadıktan sonra istediğin yere kadar seni götürür

onun ismi turnike ve bir saglık görevlisi damardan enjeksiyon uygularken de kullanır.:p :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
lastik patladığında patlak lastikli motora binmemek en akıl karı olan iştir..yoksa binip tamirciye kadar götürürsen 5 ytl ye halloacak iş tüm lastiği değiştirmene hatta jant zarargördü ise jantı dahi deiştirmne kadar gidecek külfetli bir tamire neden olabilir.

Doğru söze ne denir?
Doğru denir.

Eğer motoru mutlaka taşımak zorundaysanız,çalıştırıp hafif gaz vererek götürün. (Üzerine binmeden)
Özellikle vitessiz motorları ittirmek zordur. Bu nedenle ittirirken üzerine abanıp getireceğiniz yük ile lastiğe üzerine binmiş gibi zarar verebilirsiniz.

Tabii en iyisi motoru başka bir araçla nakletmek, ya da lastiği söküp götürmektir.

Bizde paşa paşa taşırız motorumuzu :)

onun ismi turnike ve bir saglık görevlisi damardan enjeksiyon uygularken de kullanır.:p :p

benim bildiğim turnike işlemin adı, yani atardamara baskı uygulayıp kan akışını kesmek. bahsedilen şey serum lastiği diye satılıyor ama asıl adı başkaysa da birisi de beni düzeltir artık :p

Arayın Hondayı 10 dakkada gelsin alsın motorunuzu :bounce: Bizzat başıma geldi motorum bozulduğunda

Gaziantep İl Temsilcisi

canımdan kıymetlımı valla ben binerın :bounce:

anlatıma neşe gelsin diye yazdıydım zaten ilk başta sapanlara takılan lastik diye düşündüm ama her neyse teşekkürler ögrenmiş oldum:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar