paran varr saaa hondaaa kardesımm sen benı dınleee yoksaa
2.ell hondaa sakınn hysong almaaa
2.ell hondaa sakınn hysong almaaa
@mete-han
Valla bu güne kadar çeşitli vesilelerle bir çok firmaya mail attık honda da taşlar öle oturmuş ki geri dönmediler ..
Aynı şekilde hyosung a hangi nedenle mail attıysak müdür seviyesinde geri döndüler...
nakit ihtiyacım nedeniyle geçen hafta motorumu tam 6660 kmde sattım debriyaj telim ne koptu neden kopma belirtisi gösterdi..eğer ayarını iyi yaparsan sorun yok ...
kaldıki debriyaj teli sorunu kronik değildir.. çözümü elbet vardır.
bu arada metehan bey'in bu söylemine katılmıyorum. tamamen varsayımsal olarak bir markayı damgalamak pek doğru gelmiyor bana. hatta bahsedilen piyasada yer edinme kaygısı bana sorarsanız tam tersi şekilde hareket ettirir aklı başında bir firmayı, yani hyosung güven kazanıp piyasada yerini sağlamlaştırmak için yerleşik markalardan daha iyi hizmet sunmak zorundadır, ki hyosung kullanıcılarının deneyimlerini forumlardan takip ettiğim kadarıyla da zaten öyle yapıyor global motor yetkilileri. hyosung piyasaya yerleşene kadar doğal olarak zorlanacak, az kazanç, çok hizmet sunmak zorundalar. fakat bu aşamayı atlatırlarsa o zamana kadar hyosung alanların hiçbirinin pişman olacağını sanmıyorum, çünkü herkesin kalitesini kabul ettiği ve artık sağlam bir altyapısı olan bir markaya sahip olacaklar. :cat: umarım durum benim öngördüğüm şekilde oluşur çünkü ben de yakında bir rt125 almayı planlıyorum :mrgreen: :bounce:
hyosung'un satış sonrası hizmetiyle ilgili kafasında sorular olanlar aşağıdaki başlığı bir incelesin derim. bununla sınırlı değil ama en yoğun örnek burada benim gördüğüm.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/20010-hyosung-global-motor-un-kalite-farki-okuyun.html
bir de metehan bey'in de burada güzel sözleri var hyosung'un desteği hakkında, o günden beri fikrini değiştiren ne olmuşsa paylaşırsa seviniriz, bu markayı almayı düşünen biri olarak olumlu olduğu kadar olumsuz yönlerini de bilmek isterim doğrusu :wiinkk:
dostum fikrim geçenlerde Globalin mektubunu okuduktan sonra değişti...
evet hatırlıyorum o mektubu, bayağı oldu okuyalı. hakkaten ben de okuduğumda şaşırmıştım, profesyonel bir şirket yönetimi tarafından hazırlanmış gibi değildi hakkaten. hatırladığım diğer bir detay da bursa'daki bir kullanıcıya hitaben (direkt olmasa bile o kullanıcının sayesinde yazıldığı için öyle diyorum) yazılmıştı. evet kullanıcı haklıydı (ama tavrı yanlıştı), dediklerinin doğru olduğunu varsayarsak glabal de kendince haklıydı (ama tavrı yanlıştı). yanlışa karşı yanlış oldu, tabi olgun davranması beklenen global'di, çünkü bir şirketti. bunu bir yana koyarsak ben de o kadar forum takip ettim, tabi yeni olduğum için sizinle kıyaslanmaz ama ben de haliyle gördüğüme göre yorum yapıyorum, o 2'ye 3 orana rastlayamadım, rastladıklarım 1-2 örnek dışında memnuniyet mailleriydi.
herneyse son zamanlarda o kadar çok hyosung taraftarı mail yazdım ki artık onların adamı sanacaklar benihalbuki glabal'den biriyle ancak bugün tesadüfen tanıştım, muhabbet bile edemedik... diyeceğim o ki umarım düşüncelerim hyosung'a olan sempatimden etkilenmiyodur da bir gün o karion'u aldığımda pişman olmam..:silent:
Bir kere hyousung kötü bir marka diil....Köklü bir kuruluş gurubudur...İş makinelerinden tutun da inşaat sektörüne kadar bir sürü yatırımları var adamların...Tamamen gelişmelere açık...Yaptığı işin arkasında duran bir görüntüleri var....
Motosikletlerine binmedim...Ama görüntüleri yazılanlar ve duyumlarıma göre alınmayacak motor diil...650 lik speed modeli kendi sınıfındaki honda yamaha suzuki modellerini alamayan lar için bir alternatif olabilir...Onlardan çok ta ucuz diil ama ....![]()
Gönlünün sesini dinliyceksin alırken...Aklın mantığın ne derse onu yap...
dostum zat 150 çıktığındada aynı sempati vardı...ama umarım demedim...umarım dersen kaybedenlerden olursun...5000 ytl o karıona fazla biliyorsun...hemde çok fazla...benden söylemesi...madem o kadar paran var...veya şartları o rakama zorluyorsun aynı segmentte bir cbf 150 veya ybr 125 al başlangıc yap...ama beğenmezsinde sen şimdi ybr ve cbf yi...
bi ara üşenmiycem ve Hyosung topiğindeki sorunları alıntı yaparak irdeliycem..benim Hondada problem yokmu sanıyorsun elbette var...ama debriyaj teli kopan bir Hondaya şahit olmadım bugüne kadar...mesele bu...mesele zorunun çözülmesinde veya kronik olup olmamasında değil...mesele debriyaj telin kopması yaftasının markaya yapışmasında...sanki Hondada olmamışmıdır...olmuştur ama istisna olarak...Debriyaj teli deyip geçme bu sorun için topiğin başında bile uyarmışlardı ilk alanlar...veya kendinde takabilirsin çok basit diye bir muhabbet vardı...ben yinede Hyosungun fiyat politikası yüzünden satışlarda sıkıntı yaşadığını düşünüyorum...Honda ve Yamahayı piyasada sallayaak firmalar KYMCO ve HYOSUNG tur...ama bu taklitci fiyat politikalarıyla tabiki olmaz...sana sormak istiyorum...8000 ytlye bir cometmi alırsın yoksa 10.000 ytlye 2005-2006 düşük kilometreli bir cbf 500 mü...
çok basit soru hemen cevap lütfen...Hondayı seçmen için bir neden daha sana...
hatta ilanla sorayım...9000 ytlye 8500 kmde 2006 cbf 500 mü...
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3000997
yoksa 7750 ye 0 bir comet 250 mi...
yada 5000 e istediğin karıonmu...yada cbf 250 mi...
tamam tarzın belli ama kıyasla lütfen...sağduyuyla yaz ama...
Benim yazdığım bütün yazılar senin için değildi..Neden sen üzerine alındın anlamadım doğrusu.Neyse işi makaraya vurduğuna göre bilgin'de makara doğrultusunda anlaşılan...Ben fikir edinirken makaracılar yazmasada olur...Onların fikirne ihtiyacım yok...
Yok yok son noktayı ben koyicem bu konuya valla olmaz
Honda da Şok Kampanya
Motoroa yeni baslayanlar için...
İlk Defa motosiklet sürecekler için...
2007 Model CBR 1000 RRlarda şok kampanyabaşlamış mezar tasınızı hediye ediyolarmıs ahanda burda örnek foto
![]()
:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
Merhaba herkese,
Honda gibi 1947 yılından buyana motorsiklet üretimi yapan ve kendini her platformda kanıtlamış bir kuruluşu, daha dün ( 1978 ) yılında kurulmuş ve 1979 da Suzuki Motors JAPAN ile birleşerek 1980 yılında tamamlanmış ve ilk ihracatını 1982 yılında yapan!
1990 yılında 2'nci bir fabrikasınıda Daesung / Kore de açan bir firma ( markayı ) kıyaslıyorsunuz!
umarım bu tartışmaya burada bir nokta koyarız:wiinkk:
Selamlar,
Özer
Bu noktadan hareketle 1916 'da kurulan BMW, 1926 'da kurulan Ducati, 1909 'da kurulan Gilera, 1689 'da kurulup 1903 'de motorlu araçlarda boy gösteren Husqvarna, 1884 'de kurulan Triumph gibi kendini kanıtlamış firmalar ile Japonları yanyana bile geçirmemek lazımmuhteşemsin :cat:
Bu noktadan hareketle 1916 'da kurulan BMW, 1926 'da kurulan Ducati, 1909 'da kurulan Gilera, 1689 'da kurulup 1903 'de motorlu araçlarda boy gösteren Husqvarna, 1884 'de kurulan Triumph gibi kendini kanıtlamış firmalar ile Japonları yanyana bile geçirmemek lazımmuhteşemsin :cat: