Ama o teknikle felan alakalı değil tamamen ters geliyor, sağ virajlara girerken limitlerimi zorluyorum, ama sol virajlar korku veriyor, büyüyünce geçer sanırım
.
benim anlatmak istediğimde bu zaten bende sağlak olduğumdan sola virajlarda limitleri zorluyorum ama sağa dönerken sanki her an yeri öpücem gibi geliyor.
yukarıdaki postta yazdıklarıma bir ekleme daha yapmak istiyorum:
viraj dönme teknikleri tabiki önemli hatırlatmak istediğim bir kaç şey daha var(sonradan aklıma gelen): vitesli motorlarda denge merkazi genellikle iki bacağın arasıdır yani doğru oturuş pozisyonu aldığınızda bacaklar depoya bitişikken deponun sonu ile bacaklarınızın arasındadır.
burad anlatmak istediğim şu motorun ağırlık merkezine ne kadar hakim olursan dönerkn o kadar rahatlarsın. bunu nasıl yaparım dersen "doğru oturuş pozisyonunu**" aldıktan sonra bacaklarını depoya yapıştırmaktır hatta ve hatta biraz depoyu sıkmanında zararı olmaz. doğru oturup ağırlık merkezini gerekli yere alırsan kendini motorun üstünde dahda güvende hissedersin..
** dipnot: doğru oturuş pozisyonu: her insana göre farklıdır her sürücüye göre farklıdır , bu sebeple başka motoru sürmek istediğinde ufak bir denge sorunu yaşarsın. nasıl doğru oturulur? sorusunun cevabı şöyle:
motoru sehpaya al , sehpadayken üstüne çık ayaklarını ayaklıklara koy ve ayağa kalk ama dik dur dümdüz karşıya bak . belini bükmeden hiçbirşekilde yer değiştirmeden karşıya bakarak yavaş yavaş seleye otur. bu senin doğru oturuş pozisyonundur.ayrıca doğru oturuş pozisyonunu alınca seleden kalkmadan karşıya bakarken omuzlarını kırmadan ellerini karşıya uzat istifini bozmadan ellerini gidonun üstüne serbet bırak . o anki pozisyonun, doğru sürüş pozisyonudur
bu pozisyonu her seferinde deneyerek bulmak zordur(yani yolun ortasında doğru oturuyormuyum diye düşünemezsin) bu yüzden doğru oturuş pozisyonunu alınca bacaklarını depoya yapıştır depoda kendine göre bir çizgi belirle(dizlerinin nereye kadar geldiği ) bu çizgiyi unutma her binişinde dizlerini aynı çizgiye getir böylece bu konuda zaman kaybı yaşamazsın ancak önce doğru oturuş pozisyonunu almayı unutma sonra çizgilrini belirle..
örnk: ben motora bindiğimde sağ dizim yamaha amblaninin başına kadar geliyor sol dizimde amblemin bir kaç cm gerisinde kalıyor bu benim doğru sürüş pozisyonum ancak gene söylüyorum bu pozisyon benim vüzut yapıma göre seninkide aynı olacak diye birşey yok ben sadece depo üstünde kendine nasıl çizgi belirliyeceğini anlatmak istedim...