Eğer bilgi sahibi olanlarınız varsa lütfen cevaplayınız....
1-nasıl yarışçı lisansına sahip olunur?
2-kendi motorumuzla katılabilir miyiz, üzerinde ne değişikler yapmak gerekir?
3-lisans maliyeti ne kadar tutar?
4-yarışlar genelde hangi illerde oluyor?
5-125 cc sınıfında da var mı yarış?
6-daha başka bildiğiniz şeyler var sa paylaşırmısınız.
.....lütfen bu işler maliyetleri işler geyiği yapmayalım.........
www.tmf.org.tr bu sitede nerdeyse tüm kuralları yönetmelikleri bulabilirsin.Ben siteye girmeden kendi bilgilerimden kısaca es geçiyim (pist yarışlarından bahsediyorum /drag,enduro vb.bazı hallerde yazdıklarımın dışında kalıyor)
1.Müracat belgelerine siteden bak çok uzun çünkü
2.Kendi motorunla katılabilirsin hatta eğer özel bir müsabaka değil ise örneğin cbr 125 cup veya teamxin çıkardığı şu suzuki600 cup zaten kendi motorunla yarışmak zorundasın /üzerinde şasi dışında maddi gücünün yettiği herşeyi değiştirebilirsin bunlar anlatılması çok kolay şeyler değil mekanik bir sürü terim kullanıcam onlarıda açıklamam gerekicek yazı dayanılmaz bir hal alıcak
3.Yarışçı kartı bedeli geçen sene 100 ytl gibi bir meblaydı
4.Pist yarışları draglar dışında tabi,sadece izmir pınarbaşı,izmit körfez ve istanbul parkta yapılıyor takvimde başka yer yok
5.125cc grubu yok ama cbr125 cup var
6.Dediğim gibi çok şey var sen öğrendikçe sorabilirsin bende bilgilerimi paylaşmaktan zevk duyarım.
Yakın çevremde çok yarışçı arkadaşım ve dostum var,bende maddi olarak kaldırabilecek güce veya bana destek çıkacak bir sponsora sahip olsaydım girerdim ama sana şöyle örnek veriyim zaruri olarak 600cc bir yarış motoruna yapılması gerekenler:grenaj dökümü 400ytl den aşağı olmaz,full sistem egzos 1500civarı,her yarış için antreman ile birlikte 150 ytl civarı benzin,her yarış için antremanlarla birlikte en az 1 olmak üzere 2takım lastik sadece tek takımı bile 600 üzeri,bunun dışında kıyafetler tulumların fiyatları en kötü 700euro bot200euro eldiven 150euro kask 300euro ki bu fiyatlar en mütevazı fiyatlar ve sadece zaruri olanlar,tek performans egzosu ile motorun diğer motorların yanında oldukça sönük kalır bunun motor blok üzeri oynamaları,hava filtreleri,disk numara değişiklikleri,zincir,motor koruma,benzin hava karıştırma sistemi üzeirnde bile değişiklik yapman lazım ayrıca bu anlattıklarım tek bir yarış sezonun için geçerli ve hatırlatıyım yarışda kasko geçerli olmaz motorunu eline tek başına alır eve gidersin,bu işler belli hazırlanan müsabakalar dışında pek girilecek işler değil malesef,bende bunun hasretiyle yanıp tutuşan biri olarak söylüyorum.