Rengi Solmuş Plastik Aksamlar

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hepimizin motorunda rengi solmuş veya solmak üzere olan plastik aksamlar mevcuttur....Bunların kendi renginde daha yeni görünmesini sağlayabiliriz...

Bunun için

1 adet sünger (temiz)
sıvı sabun (pril vb)

Daha önceden yıkayıp temizlediğimiz motoru, Her tarafı kuruduktan sonra kuru süngere sıktığımız sıvı sabunu Plastik aksamlara yedirerek sürersek kuruduğunda daha yeni görünecektir...

Ama dikkat edilmesi gereken plastik aksamın kuru olması tabi süngerin de ve sürerken köpürmemesine dikkat etmeliyiz...Yoksa kabarcıklar çıkar kuruyunca..

Herhengi bir deformasyona uğratmıyor plastiği..Ben yıllardır yapmaktayım..İhtiyacı olan yapmak isteyen korkmadan yapabilir...

Aynı şeyleri lastiklere de yapabilirsiniz....Hem daha yeni hemde daha siyah görünecektir......:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:rendeer:

sağol abıcım...benım cavamın lastılerını ben aynen yapıyomda prille ama dıger yerlerde iz kalıoo...oda kötü oluooo yaaaaa dedın gıbı ız kalıoooo...kuru olursa kalmıo öyle mı.neyse ank ya varıncık yenı motorumda denerım artıkkk...tsk abıcım

ikinci yol :
ise yariyo,kola+su+seker karisimi ile silin ve kurutun.cok guzel bi sekilde parlatacak.buna lastilerimizde dahil :)

Aman diyim arkadaşlar önemle hatırlatmak istediğim bir şey var. Prili tekerlere uygularken yerle temas eden yüzeye sürmeyin. Feci şekilde kayabilirsiniz(kayarsınız) Özellikle prili tekerlere uyguladıktan sonra seyir halindeyken su birikintisinde fren yapınca, viraj dönerken. (kuru zeminde bile kayıyor.) Benim başıma geldi de. Lütfen dikkat......

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
ikinci yol :
ise yariyo,kola+su+seker karisimi ile silin ve kurutun.cok guzel bi sekilde parlatacak.buna lastilerimizde dahil :)

yapış yapış olsun sonra dimi?
kediler üstüne çıkıp sabaha kadar yatıyolardı motorun,
şimdi sabaha kadar yalarlar artık... :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Peki yolda yaymur yakalarsa motor köpürüyormu acaba:queen:

Yok kesinlikle köpürmüyor....Zaten ilk yıkamada bişey kalmıyor üstünde...Kuruduktan sonra köpük özelliği kalmıyor...Korkmayın...Arkadaşın dediği gibi lastiğin altına sürmemenizi tavsiye ederim...Gerçi 10 metre gittikten sonra sabun falan kalmaz ya....

ikinci yol :

Ben bu yolu pek önermiyorum...Biliyorsunuz kolanın güneş ışıklarını daha fazla aldırıcı özelliği var...Parlatayım derken plastikler iyice solmasın sonra...Birde çok toz tutar......Yapış yapış olur...

En sağlıklısı benim tecrübelerime göre sıvı sabun...Ama kesinlikle köpürtmeden sürüceksiniz...:cat:

grenajda pek fikrim yok ama,

ama lastiğe uygulamak sağlıklı değil lastiği zamanla kurutacak siyah değilde grimsi bi renk alacak ilerde ve catlatıyo kılcal şekilde.

bira ve arap sabunu da aynı işi görüyo bunuda ekliyim.

Abİ En İyİ Yol Lastİklerİ Yikamaciya GÖtÜr Bİ Tazyİk Vursun Cincik Gİbİ Oluyor Sabun İŞİ Tehlİkelİ Kola Yapsak Sİnekler BaŞimiza Toplanir Lastİklere Tazyİk Motoruda YÜzÜnden Sİl İŞte Daha Ne Olsun:)

yapış yapış olsun sonra dimi?
kediler üstüne çıkıp sabaha kadar yatıyolardı motorun,
şimdi sabaha kadar yalarlar artık... :cherry:

kolayi fazla koymazsan yapis yapis olmuyo.merak etmeyin,
bunlarin hepsi denenmis tarifler :) :) :)
bana guvenin ...:bounce:

aslında ayakkabı cilası var ya süngerde olanlar onlarda parlak tutuyor....ama bunları da denemek lazım..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla benım gaeacavamın hertarafını siyaha boyadım...6 tane fıs fıs boya aldım..lastıkler jantlar her tarafı sımsıyah...ve tozlandında da sadece suyla yıkıyorum ve kuru bezle kuruluyorum her taraf pırıl pırıllll...... kapişşşş

tekerlekleri parlatmak için bende ayakkabı cilası kullanıyorum cok güzel parlıyo...

valla benım gaeacavamın hertarafını siyaha boyadım...6 tane fıs fıs boya aldım..lastıkler jantlar her tarafı sımsıyah...ve tozlandında da sadece suyla yıkıyorum ve kuru bezle kuruluyorum her taraf pırıl pırıllll...... kapişşşş

gaeacava dedigim motor cagiva olmasin sakin.ben oyle hatirliyom

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar