Öğretmen maaşıyla hayalimdeki motosikleti nasıl alabilirim?

Arkadaşlar hayalimdeki motosiklet olan HyosuNg GT650R'yi nasıl alabilirim diye düşünüyorum. Çocukluğumdan beri hep bir yarış motosikletim olmasını istemişimdir. Fakat bu istediğim motosikleti almak için ne yazık ki yıllarca çalışmam gerekecek. Belki de hiç alamayacağım. Motosiklet almak isteyenlere bankalar araba alır gibi kredi veriyorlar mı acaba? Biliyorum insan hep hayallerinin peşinden gitmeli ama bu peşinden gittiğim hayal hiç gerçekleşemeyecekmiş gibi geliyor bana.

Tüketici kredisi alıyorsun bankadan sonra gidip motor alıyorsun.En azından ben öyle yaptım, hayalimde ki değil ama motorum var :)
Bu arada işin zor, öğretmen maaşı yani.Ama üzme kendini :)

KArdeş bende aynı durumdayım hem daha kötü durumdayım desem yeridir :SÜcretli ogretmen maaşıyla sanırım hic alınmaz R1 degil mi :?

bende öğretmenim ama inşallah yaza doğru alıcam ikiteker bir tane ama yinede çok zor böyle bir işe para ayırabilmek

hayalinin motor gücünü düşür. 250 yap. biz de öğretmeniz ve ancak 250 lik alabildik. napalım. ne yazık ki; ülkemizde öğretmenlerin maddi değeri düşük.

Tüketici kredisi yerine, limiti yüksek kredi kartı ile daha cazip şartlarda sahip olabilirsiniz.

Tecrübe ile sabittir.
İmza: Teknik Öğretmen.

Valla Abİ Çoluk Çocuk Hanimin Felan Yoksa Bİraz Daha Çabuk Alirsin Ama Aİle Varsa Onlarin Rizkinida O Metal ParÇasina BaĞlamak Olmaz Dİmİ Yanİ SonuÇta Aİle Ama Bekarsan Al Derİm Tabİ HerŞey Sende Ben Fİkrİmİ SÖyledİm SonuÇta Ne Olur Dersen Taksİt Uzar Faİz Ödersİn Fazla Fazla SonuÇta Hayalİn Askiya Alinmaz

rüzgar:)

Hocam gözüne kestirdiğin motoru alırsın kafan arımaz merak etme ,

ben de bankadan kredi çektim 2 yıllığına şuan hayallerimden daha güzel bir

motorum var :p üstelik öğretmenimde:cat: :cat: :cat:

ne çok öğretmen varmış sitede bende pek bu konuya cevap gelmez diye düşünüyordum:)

bizim maaşlar lan biz ne yapalım siz bu halde ağlaşıyorsanız demekki biz bu dünya da hiç yaşamayalım yapmayın hocam:salut:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaşın bahsettiği 14- 16 bin ytlik motor sanırım...Çok ama çok zor öğretmen maaşıyla almak....

3- 5 bin ytl diil ki bu....Hayali büyük tutmak iyidir hocam da ufaktan basamaklarla çıkmak daha iyidir be..Sıkma canını...

bonus 1: mesela bu ay kdv den gelecegi at bi kenara hemen :cat:
bonus 2: ozel ders verebilirsin
bonus 3: dersanelere basvurabilirsin

ps: bu dediklerim tabi imkanlar dahilinde

özel ders ver köşeyi dönersin:mrgreen:
ben şimdiden özel ders evrmeye başlaıdm hayalimdeki motosikleti alabilmek için:queen:

Bence bankadan kredi alma işine bir süre girme.Benim şahsi kanaatim borç ya da krediyle bir şeyler alma düşüncesini içinde bulunduğumuz dönemde biraz ertelemek gerekir.

Hee diyebilirsin ki öğretmen olduğum için maaşım her türlü hesabıma yatar ben de öderim,o zaman ayrı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tüketici kredisi en mantıklı olanı ha bu arada bana göre yapı kredininin faizleri daha düşük gibi geldi. Bizim peder bey acele edip Halkbankasına gitmeseydi her ay 25 lira fazladan faiz ödemiyecektim. (Yapıkredi ve halkbankası arasındaki fark yani o 25 tl.)

n yılda PVa ytl'lik motor alabilmeniz için (kredi verildiğini varsayıyorum) ödemeniz gereken miktar:

pmt7vr.gif

k=aylık faiz oranı (%2 için 0.02 gibi)
n=ay olarak vade
pmt=aylık ödeme

Bu formülle istediğiniz gibi hesaplayın ödeme planınızı.

Örneğin 15000ytl'lik motoru aylık 2.00% faizle 36 ayda almak istiyorsak:

15.000=pmt [(1/0.02)-1/(0.02(1.02^36))]
15.000=pmt (50-24.5)
pmt=588ytl aylık ödeme yapmalıyız.

Yanlız devlet KKDF ve BSMV adları altında iki vergi alıyor, bankalar da 300ytl gibi bir kesinti yapıyorlar. KKDF %15, BSMV %5 oranında, toplam kredi üzerinden hesaplanıyorlar. Yani elinize geçen para %20+300ytl daha az oluyor. Yani bu örnekte elinize 11.760ytl geçiyor.

Balık vermektense tutmayı öğretmek daha iyi :wiinkk: :rendeer: :cat:

düzenleme:...dedim ama vergileri hesaba katmamışım. Düzeltmeler yaptım. @ledo, abi çok karıştı her şey :salut:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar